.

Виж резултатите на анкетата: Коя от 10-те божии заповеди мислите,че най-често нарушавате?

Гласували
207. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Аз съм Господ, Бог твой, да нямаш други богове освен мене.

16 7,73%
  • Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във водата под земята; не им се кланяй и не им служи.

2 0,97%
  • Не изговаряй името на Господ, твоя Бог, напразно.

83 40,10%
  • Помни съботния ден, за да го освещаваш; шест дни работи и върши в тях всичките си работи, а седмият ден е събота на Господа, твоя Бог. Да не вършиш в него никаква работа.

22 10,63%
  • Почитай баща си и майка си, за да ти бъде добре и да живееш дълго на земята.

20 9,66%
  • Не убивай.

8 3,86%
  • Не прелюбодействай.

19 9,18%
  • Не кради.

4 1,93%
  • Не лъжесвидетелствай против ближния си.

11 5,31%
  • Не пожелавай дома на ближния си; не пожелавай жената на ближния си, нито нивата му, нито роба му, нито робинята му; ни вола му, ни осела му; нито някакъв негов добитък – нищо, което е на ближния ти.

22 10,63%
Отговор в тема
Страница 5 от 5 ПървиПърви 12345
Резултати от 101 до 124 от общо 124

Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от Christ
    Цитирай Първоначално написано от Люси
    То неможе да се каже, ''ето тая е най- важна и трябва да я спазиме,a тая панеже е по- маловажна дай да я пренебрегнем.'' За мен всички са важни,но можеби,най- най- греховното е да убиеш ,както и човек,така и животно.Когато Бог е решил ,той ще си прибере човека или животното при него,но не трябва да му се мешаме в работата.
    Не знам в кой бог вярваш, но на моят Бог никой не може да Му се меша в работата.
    А каква му е работата ?

I believe only in death itself

Цитирай Първоначално написано от YzyrpatoR
    Цитирай Първоначално написано от Christ
    Цитирай Първоначално написано от Люси
    То неможе да се каже, ''ето тая е най- важна и трябва да я спазиме,a тая панеже е по- маловажна дай да я пренебрегнем.'' За мен всички са важни,но можеби,най- най- греховното е да убиеш ,както и човек,така и животно.Когато Бог е решил ,той ще си прибере човека или животното при него,но не трябва да му се мешаме в работата.
    Не знам в кой бог вярваш, но на моят Бог никой не може да Му се меша в работата.
    А каква му е работата ?
    Каквато е.

Град
    тук таме
    Да се радва на творенията,най ще ми е интересно какво е правил вечния бог преди да създаде вселената и какво ще прави след като я унищожи....
    "Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
    "Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
    "Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
    http://bezbog.blogspot.com/

Цитирай Първоначално написано от k`man
    Да се радва на творенията,най ще ми е интересно какво е правил вечния бог преди да създаде вселената и какво ще прави след като я унищожи....
    Не разбираш естеството на Бог. При Него няма време.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от BаllFace
    "Не убивай."
    Че да не си убила някой
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Град
    тук таме
    Аз се признавам за виновен....згафих лука,наруших същата тази заповед "не убивай".....убих една муха,но тя не ми оставяше никакъв друг избор....

"Не разбираш естеството на Бог. При Него няма време."
    Я обясни къде е това "при него"!?

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от k`man
    Аз се признавам за виновен....згафих лука,наруших същата тази заповед "не убивай".....убих една муха,но тя не ми оставяше никакъв друг избор....

"Не разбираш естеството на Бог. При Него няма време."
    Я обясни къде е това "при него"!?
    Шегуваш ли се? Става въпрос за това да не убиваш хора, не мухи.

първата и третата , иначе за кради и убивай изобщо не (нали за преписването на нещо не е кражба че тогавааа малиии)
    Бившия BlueSmoke..
    Цитирай Първоначално написано от Дон Пичко Гъделичко
    Добре, че не ти отговорил...с една хубава, мъжка, здрава трътня!!!!

Град
    тук таме
    А чекай ся.....къде прочете "Не убивай хора"?То пише само "Не убивай",не е оточнено какво....ами ако убиеш някоя животинка и още 100000 човека решат да убият такава животинка,което не се води за грях и тази животинка и изчезне от лицето на Земята и в следствие на това се промени всичко и изчезнат още 10 вида животни.....
    ами ако сред тези 10 вида е и човека....

Фък шибаните християнски сектантщини.

Град
    тhe middLe of nowhere
    Не мога да преценя коя нарушавам най-често..иначе мисля,че всички заповеди са еднакво важни
    мake cookиes,noт war ^.^

Да не пожелаваш нещо на ближния... е невъзможно да се изпълни.
    Напълно изряден психично човек винаги ще се стреми да живее по-добре, и ще взема някой друг за пример.Иначе, означава да няма никаква борбеност и стремеж за развитие.
    Пишете грамотно, на кирилица!
    Пийте си млякото редовно!
    Слушайте мама и тате!

Град
    Там някЪде...
    не ми се четяха всички коментари,направо си казвам
    според мен най-често нарушавани са това че изричаме името на бог без никва причина например"божее как можи така" и това с лъжата.последно време всички сме такива лицемери и много лъжем,за всичко,дори причтелите си. според мен най-лошия грях който може да нарушиш е да убиеш някой защото живота е най-ценното нещо ,може би само този които те е създал(тоест майката и бащата0 могат да те наранят,макар че и това е нередно....но както и да е.аз съм чела за господ,но не вярвам в него.всеки има право да исбира в какво да вярва така че не ми казвайте нищо
    иначе темата е мн хубава ,браво

Мега фен Аватара на Rofl4e
    Почитай баща си и майка си, за да ти бъде добре и да живееш дълго на земята.
    Не убивай.
    Не прелюбодействай.
    Не кради.
    Не лъжесвидетелствай против ближния си.
    ^ най важни.. а аз мисля че нарушавам от всички по малко освен да крада

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от mitternacht
    Да не пожелаваш нещо на ближния... е невъзможно да се изпълни.
    Напълно изряден психично човек винаги ще се стреми да живее по-добре, и ще взема някой друг за пример.Иначе, означава да няма никаква борбеност и стремеж за развитие.
    Едно е да завиждаш, друго е да се стремиш.

Последната я нарушаваме най - много. Хората са такава завистлива напаст, че неам думи. Всеки си е казвал "Ех, тоя к'ва хубава кола има." или " Нейните дрехи са по- хубави от моите." ; " Те се обичат повече от нас." ... Признайте си няма такъв който да е нямал подобми мисли
    Sha_ля..ля!
    It's summer.time!

Не прелюбодействай. Много често го нарушавам.. Но мисля,че и от 10-те заповеди имам по малко
    Има по-голяма вероятност бирата да произнесе “карбуратор” от жената.

Голям фен Аватара на gret4ety
    Ами според мене не трябва да се нарушава "Не кради" щото се наказва със затвор Аз нарушавам най-често не споменавай името на бога :P

не прелюбодействай

Голям фен Аватара на Axe_vs_Sword
    Най-често нарушавам "Помни съботния ден, за да го освещаваш; шест дни работи и върши в тях всичките си работи, а седмият ден е събота на Господа, твоя Бог. Да не вършиш в него никаква работа."
    А за най-важен смятам "Не убивай", защото Бог е дал живот и той трябва да го взима.

Град
    Bubble Land ((:
    Не мога да кажа коя нарушавам най - често, но нарушавам :

3.Не изговаряй името на Господ, твоя Бог, напразно.
    4.Помни съботния ден, за да го освещаваш; шест дни работи и върши в тях всичките си работи, а седмият ден е събота на Господа, твоя Бог. Да не вършиш в него никаква работа. - а, аз винаги в Неделя чистя, прибирам, оправям, уча и всичк0....
    9.Не лъжесвидетелствай против ближния си. - мн0г0 рядк0 ми се е случвал0, н0...
    10.Не пожелавай дома на ближния си; не пожелавай жената на ближния си, нито нивата му, нито роба му, нито робинята му; ни вола му, ни осела му; нито някакъв негов добитък – нищо, което е на ближния ти. - е п0желавала съм си няк0га, няк0и неща

Най - важна е "Не убивай" според мен......ник0й 0свен Господ сп0ред мен не е сп0с0бен да 0тнеме ч0вешки жив0т...

Е, не съм мн0г0 грешна нали....

Hip hop dance club Bubble Gums

Аз съм Господ, Бог твой, да нямаш други богове освен мене. - Не съм я нарушила. Може би щях, но ситуацията беше сложна.
    Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във водата под земята; не им се кланяй и не им служи. - Не съм го правила.
    Не изговаряй името на Господ, твоя Бог, напразно. - Случва ми се, но все по-често се усещам и се опитвам да се контролирам.
    Помни съботния ден, за да го освещаваш; шест дни работи и върши в тях всичките си работи, а седмият ден е събота на Господа, твоя Бог. Да не вършиш в него никаква работа. - Спазвам го..
    Почитай баща си и майка си, за да ти бъде добре и да живееш дълго на земята. - Тази заповед я нарушавам, макар и половинчато.
    Не убивай. - Никога! Това е най-"важната" от всички.
    Не прелюбодействай. - Не съм го правила, или поне така си мисля.. Всъщност само веднъж..
    Не кради. - Случвало ми се е. Не се гордея..
    Не лъжесвидетелствай против ближния си. ^^ Поисках Му прошка. Повече не го направих.
    Не пожелавай дома на ближния си; не пожелавай жената на ближния си, нито нивата му, нито роба му, нито робинята му; ни вола му, ни осела му; нито някакъв негов добитък – нищо, което е на ближния ти. - Не съм го правила.
    Memento, homo, quia pulvis est et pulverem reverteris

Не изговаряй името на Господ, твоя Бог, напразно.

Всеки ден я нарушавам по много пъти

Почти всички за жалост...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си