- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Коя от 10-те божии заповеди мислите,че най-често нарушавате?
Аз съм Господ, Бог твой, да нямаш други богове освен мене.
Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във водата под земята; не им се кланяй и не им служи.
Не изговаряй името на Господ, твоя Бог, напразно.
Помни съботния ден, за да го освещаваш; шест дни работи и върши в тях всичките си работи, а седмият ден е събота на Господа, твоя Бог. Да не вършиш в него никаква работа.
Почитай баща си и майка си, за да ти бъде добре и да живееш дълго на земята.
Не убивай.
Не прелюбодействай.
Не кради.
Не лъжесвидетелствай против ближния си.
Не пожелавай дома на ближния си; не пожелавай жената на ближния си, нито нивата му, нито роба му, нито робинята му; ни вола му, ни осела му; нито някакъв негов добитък – нищо, което е на ближния ти.
А каква му е работата ?Първоначално написано от Christ
![]()
I believe only in death itself
Да се радва на творенията,най ще ми е интересно какво е правил вечния бог преди да създаде вселената и какво ще прави след като я унищожи....
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/
Не разбираш естеството на Бог. При Него няма време.Първоначално написано от k`man
Че да не си убила някойПървоначално написано от BаllFace
![]()
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Аз се признавам за виновен....згафих лука,наруших същата тази заповед "не убивай".....убих една муха,но тя не ми оставяше никакъв друг избор....
"Не разбираш естеството на Бог. При Него няма време."
Я обясни къде е това "при него"!?
Шегуваш ли се? Става въпрос за това да не убиваш хора, не мухи.Първоначално написано от k`man
първата и третата , иначе за кради и убивай изобщо не (нали за преписването на нещо не е кражбаче тогавааа малиии)
Бившия BlueSmoke..
Първоначално написано от Дон Пичко Гъделичко
![]()
А чекай ся.....къде прочете "Не убивай хора"?То пише само "Не убивай",не е оточнено какво....ами ако убиеш някоя животинка и още 100000 човека решат да убият такава животинка,което не се води за грях и тази животинка и изчезне от лицето на Земята и в следствие на това се промени всичко и изчезнат още 10 вида животни.....
ами ако сред тези 10 вида е и човека....
Не мога да преценя коя нарушавам най-често..иначе мисля,че всички заповеди са еднакво важни![]()
мake cookиes,noт war ^.^
Да не пожелаваш нещо на ближния... е невъзможно да се изпълни.
Напълно изряден психично човек винаги ще се стреми да живее по-добре, и ще взема някой друг за пример.Иначе, означава да няма никаква борбеност и стремеж за развитие.
Пишете грамотно, на кирилица!
Пийте си млякото редовно!
Слушайте мама и тате!
не ми се четяха всички коментари,направо си казвам
според мен най-често нарушавани са това че изричаме името на бог без никва причина например"божее как можи така" и това с лъжата.последно време всички сме такива лицемери и много лъжем,за всичко,дори причтелите си. според мен най-лошия грях който може да нарушиш е да убиеш някой защото живота е най-ценното нещо ,може би само този които те е създал(тоест майката и бащата0 могат да те наранят,макар че и това е нередно....но както и да е.аз съм чела за господ,но не вярвам в него.всеки има право да исбира в какво да вярва така че не ми казвайте нищо![]()
иначе темата е мн хубава ,браво
Почитай баща си и майка си, за да ти бъде добре и да живееш дълго на земята.
Не убивай.
Не прелюбодействай.
Не кради.
Не лъжесвидетелствай против ближния си.
^ най важни..а аз мисля че нарушавам от всички по малко
освен да крада
![]()
Едно е да завиждаш, друго е да се стремиш.Първоначално написано от mitternacht
Последната я нарушаваме най - много. Хората са такава завистлива напаст, че неам думи. Всеки си е казвал "Ех, тоя к'ва хубава кола има." или " Нейните дрехи са по- хубави от моите." ; " Те се обичат повече от нас." ... Признайте си няма такъв който да е нямал подобми мисли![]()
Sha_ля..ля!
It's summer.time!
Не прелюбодействай. Много често го нарушавам.. Но мисля,че и от 10-те заповеди имам по малко![]()
Има по-голяма вероятност бирата да произнесе “карбуратор” от жената.
Ами според мене не трябва да се нарушава "Не кради" щото се наказва със затворАз нарушавам най-често не споменавай името на бога :P
не прелюбодействай
Най-често нарушавам "Помни съботния ден, за да го освещаваш; шест дни работи и върши в тях всичките си работи, а седмият ден е събота на Господа, твоя Бог. Да не вършиш в него никаква работа."
А за най-важен смятам "Не убивай", защото Бог е дал живот и той трябва да го взима.
Не мога да кажа коя нарушавам най - често, но нарушавам :
3.Не изговаряй името на Господ, твоя Бог, напразно.
4.Помни съботния ден, за да го освещаваш; шест дни работи и върши в тях всичките си работи, а седмият ден е събота на Господа, твоя Бог. Да не вършиш в него никаква работа. - а, аз винаги в Неделя чистя, прибирам, оправям, уча и всичк0....
9.Не лъжесвидетелствай против ближния си. - мн0г0 рядк0 ми се е случвал0, н0...
10.Не пожелавай дома на ближния си; не пожелавай жената на ближния си, нито нивата му, нито роба му, нито робинята му; ни вола му, ни осела му; нито някакъв негов добитък – нищо, което е на ближния ти. - е п0желавала съм си няк0га, няк0и неща
Най - важна е "Не убивай" според мен......ник0й 0свен Господ сп0ред мен не е сп0с0бен да 0тнеме ч0вешки жив0т...![]()
Е, не съм мн0г0 грешна нали....![]()
Hip hop dance club Bubble Gums
Аз съм Господ, Бог твой, да нямаш други богове освен мене. - Не съм я нарушила. Може би щях, но ситуацията беше сложна.
Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във водата под земята; не им се кланяй и не им служи. - Не съм го правила.
Не изговаряй името на Господ, твоя Бог, напразно. - Случва ми се, но все по-често се усещам и се опитвам да се контролирам.
Помни съботния ден, за да го освещаваш; шест дни работи и върши в тях всичките си работи, а седмият ден е събота на Господа, твоя Бог. Да не вършиш в него никаква работа. - Спазвам го..
Почитай баща си и майка си, за да ти бъде добре и да живееш дълго на земята. - Тази заповед я нарушавам, макар и половинчато.
Не убивай. - Никога! Това е най-"важната" от всички.
Не прелюбодействай. - Не съм го правила, или поне така си мисля.. Всъщност само веднъж..
Не кради. - Случвало ми се е. Не се гордея..
Не лъжесвидетелствай против ближния си. ^^ Поисках Му прошка. Повече не го направих.
Не пожелавай дома на ближния си; не пожелавай жената на ближния си, нито нивата му, нито роба му, нито робинята му; ни вола му, ни осела му; нито някакъв негов добитък – нищо, което е на ближния ти. - Не съм го правила.
Memento, homo, quia pulvis est et pulverem reverteris
Не изговаряй името на Господ, твоя Бог, напразно.
Всеки ден я нарушавам по много пъти![]()
![]()