- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Коя от 10-те божии заповеди мислите,че най-често нарушавате?
Аз съм Господ, Бог твой, да нямаш други богове освен мене.
Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във водата под земята; не им се кланяй и не им служи.
Не изговаряй името на Господ, твоя Бог, напразно.
Помни съботния ден, за да го освещаваш; шест дни работи и върши в тях всичките си работи, а седмият ден е събота на Господа, твоя Бог. Да не вършиш в него никаква работа.
Почитай баща си и майка си, за да ти бъде добре и да живееш дълго на земята.
Не убивай.
Не прелюбодействай.
Не кради.
Не лъжесвидетелствай против ближния си.
Не пожелавай дома на ближния си; не пожелавай жената на ближния си, нито нивата му, нито роба му, нито робинята му; ни вола му, ни осела му; нито някакъв негов добитък – нищо, което е на ближния ти.
И коя мислите,че е най-важна и в никакъв случай не трябва да нарушаваме?
Колебаех се м/у твоя отговор и този, който избрах. Съжалявам, но безгрешни люде няма.
Смятам, че 5, 6 и 9 са най-"важни".
Мисля, че не лъжествидетелствай най-често я нарушавам, но все пак и това не често (:
What you give is what you get!
Тази за изговарянето. Редовно богохулствам. :P![]()
Най-важна е "не убивай". Живота е най-висшата ценност, независимо какво казват или не казват религиите.
първата![]()
Никой днес не е невинен
избрахме бъдеще сами
това, което ни очаква
мъчително-жестоки дни
Не изговаряй името на Господ, твоя Бог, напразно.![]()
И тази година най - шумна бе групата на православните араби.Младежите с пълно гърло викаха "Иисус е наш Бог".Преди години било решено арабите да не бъдат допуснати в комплекса.Свещения огън обаче не паднал, докато прогонените не влезли.
Друг път.Първоначално написано от Initial_D
Можеш да го изговаряш колкото си искаш. Богохулството идва от сърцето, не от устата.
Ако беше така заповедта щеше да е формулирана по друг начин!Първоначално написано от Mortificatiоn777
И тази година най - шумна бе групата на православните араби.Младежите с пълно гърло викаха "Иисус е наш Бог".Преди години било решено арабите да не бъдат допуснати в комплекса.Свещения огън обаче не паднал, докато прогонените не влезли.
"Не изговаряй името на Господ, твоя Бог, напразно."
Абеее.. така и така съм християнка, 'щото такива са всички (повечето хора де, ок).....
Според мен най-често нарушавам тая за напразното споменаване..
Но си мисля дали иконите не нарушават втората заповед..![]()
You are broken, I can fix you...
Според мен най-важната Божия заповед е,че не трябва да се убива,защото всичко друго може да се поправи,но не можеш да върнеш човешкия живот.
+1! и аз като почна Боже, Боже ами сега, леле Боже и т. н. напразно, но иначе и аз мисля че "убивай" никога, никога не трябва да нарушаваме, тя е най-важна според мен!Първоначално написано от Lake_bodom
If you do not tell the truth about yourself
you cannot tell it about other people!
Първоначално написано от Initial_D
Exodus 20:7 (KJV)
Thou shalt not take the name of the LORD thy God in vain; for the LORD will not hold him guiltless that taketh his name in vain.
Формулирана е различно.![]()
Може би третото...
Третата. А иначе всички се водят за важни, иначе нямаше да са заповеди.
Когато човек силно желае нещо, цялата Вселена му съдейства.
Само времето доказва силата на Любовта.
Аз съм Бог и нямаш други богове освен мене.
(Атеист съм,даже смятам религията за нещо егоистично и присъщо на слабите характери)
Не пожелавай дома на ближния си..
(Понякога съм завистлива,предимно към по-успели и по-умни хора от мен,но това е по-скро възхищение или благородна завист)
Не прелюбодействай.
(Понякога съм доста сексуална)
Защо никой не е отбелязал като най-нарушавана "заповед" : не убивай.![]()
Plans are nothing; planning is everything.
Dwight D. Eisenhower
"Помни съботния ден, за да го освещаваш; шест дни работи и върши в тях всичките си работи, а седмият ден е събота на Господа, твоя Бог. Да не вършиш в него никаква работа." - Аз никой ден не върша работа, перманентно. :P![]()
Soy tu gitana, tu compa
Това означава, че нарушаваш тази заповед точно веднъж... а не често.Първоначално написано от RAWRRR
![]()
И аз съм така.![]()
Случвало се е да го изговарям.
Помни съботния ден, за да го освещаваш; шест дни работи и върши в тях всичките си работи, а седмият ден е събота на Господа, твоя Бог. Да не вършиш в него никаква работа.
И тази не спазвам
Почитай баща си и майка си, за да ти бъде добре и да живееш дълго на земята.
Не мога да ги почитам, не мога да ги уважавам, не са ми мили. А може би ще се променя, когато видя, че те ме уважават, вярват в мен и нещата са по-различни от сега.
Тааа, много съм я потъпкала тая заповед.
Не убивай.
Мухи, комари и други гадини броят ли се? Много ми е интересно що си мислите, че се отнася само за нас, хората.
Не прелюбодействай.
И тук съм грешна.
Не кради.
Тук също
Не лъжесвидетелствай против ближния си.
Тук наааааа-най-много! Нашите естествено...
Не пожелавай дома на ближния си; не пожелавай жената на ближния си, нито нивата му, нито роба му, нито робинята му; ни вола му, ни осела му; нито някакъв негов добитък – нищо, което е на ближния ти.
Случва се да завиждам - понякога със злоба, но друг път най-добронамерено.
Собственост на Canis_Dirus
не ги деля по важност, нарушенията съм подкрала по азбучен ред![]()