.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 39

Да "бъдем себе си" или не?

Здравейте... докато четях разни теми във форума, се запитах, защо много хора пишат, че не искат да се променят? Аз мисля, че така няма да изгубим себе си, а ще усъвършенстваме хубавите си страни, например в любовта. Също така много хора пишат "бъди себе си". Разбира се за някой хора да бъдат привлекателни е равнозначно на това да бъдат себе си, но ако например някой е срамежлив и не умее да говори интересно, трябва ли пак да бъде себе си или трябва да се промени? Ако някой каже, че пак трябва да бъдем себе си, защото "хората трябва да те харесват такъв какъвто си", то това звучи много приятно..., но тогава ще имаме много по-малко хора, които да ни харесват, нали?
    Интересно ми е да чуя мнението ви по въпроса и ако можете да кажете, защо именно мислите така.
    Мерси!

Град
    Там,където мъртвите птици пеят...
    Лично аз искам да променя много неща у себе си и не мисля,че това ще ми навреди,а напротив.Например това,че съм срамежлива и като се запозная с някой си загубвам думите,просто нямам какво да му кажа. Като свикна вече с даден човек тогава се отпускам и почвам повече да говоря..Просто съм такава,но искам да го променя защото в днешно време трябва да си по отворен за да успееш в живота.По принцип мисля,че всеки има нужда да промени нещо в себе си,защото всички имаме свойте недостатъци

Мега фен Аватара на MiMcHeToOo
    Град
    Там
    Темата ти ме накара тотално да зацикля, защото много взех да мисля..

Животът е адът описан в Библията!

Град
    TAM KADETO OBI4AM
    vsi4ko tova = vsi4ko zavisi ot situaciqta!!!

ako se zamislim realno 4ovek si struva d apromenq samo nedostatacite, toest da promeni tova ''sebe si'' ,no 4ovek koito ima savsem malak propusk v jivota si nqkade.... ne si struva da se promenq, za6toto ponqkoga to4no tozi propusk mu pridava 4ar i 4ove4nost. se pak ne moje da sme idealni
    Цитирай Първоначално написано от ™G-Baby™

Научих се - да копая дълбоко в мене,
    моите кладенци за да търся отново ,
    искрица надежда и частицата
    останала вяра.

Ей богу - кажи ми ти ,
    струва ли си риска,
    да дълбая отново?

И защо да го правя…?

Супер фен Аватара на ABSOLUTme
    Град
    вввдотайемапигдотком
    Не бих се променила заради някого.Бих се променила заради себе си,както ти каза - за да се усъвършенствам,да стана 'по-добра'.
    Въпреки,че съвършени хора няма..
    Feel my sin..Feel my sound..So baby,come on in...

Мега фен
    Град
    София
    Права си.Наистина понякога може промяната да е эа добро.
    [size=7][b][u]fosse cos

Мега фен Аватара на koalka
    Ако човека е срамежлив ти не може да не си го видял от началото...то си личи още тогава.Но пък точно това може да те е привлекло в него, по-интересно става, когато не говори много, но достатъчно, когато има какво да разкриваш и т.н.
    Еми, това "бъди себе си" е доста изтъркано, но пък си е самата истина.Ако се правиш на някой друг, колкото и да се прикриваш в един хубав момент всичко си проличава, все с нещо ще се издадеш..

Супер фен Аватара на MoOnLiGhT_ShAdOw
    Град
    Into the great wide open... Under the sky so blue...
    Да, може малко хора да те харесват, ама това са хора, които те харесват заради тебе, а не заради някой друг... Ето това са хората, с които си заслужава да дружиш!
    "Хората правят живота толкова интересен. Представяш ли си, че във Вселена с толкова чудеса те успели да измислят скуката? Удивително!"

Аз съм на принципа,че човек трябва да бъде себе си само пред неколцина отбрани от него хора.Пред другите-не.За кво да се показвам пред някви,за които ми е през гъза?Няма смисъл,пък и тва често се оказва насочено с/у теб. Нека си седят в заблуда

Град
    ~~~*В*тВоИте*МеЧтИиИ*~~~
    Цитирай Първоначално написано от MoOnLiGhT_ShAdOw
    Да, може малко хора да те харесват, ама това са хора, които те харесват заради тебе, а не заради някой друг... Ето това са хората, с които си заслужава да дружиш!
    +1
    ОТМЪЩАВАЙ НА ВРАГОВЕТЕ СИ ЧРЕЗ ЛИЧНИТЕ СИ УСПЕХИ!!!

Град
    София
    Пффффффф това е сложен въпрос. Зависи от мнооого неща. Зависи какъв е залогът. Дали би се примирил и би променил нещо в себе си,за да спечелиш нещо много по-важно,или да не си правиш тоя труд и да си като магаре на мост.
    АЗ лично никога досега не съм търпяла някой да ми казва какво как да правя и да променям в себе си. Казвах- като не ти харесвам,прав ти път.
    Да,ама не. Ако човекът наистина си заслужава,значи и промяната си струва Няма един отговор за всички човешки истории..няма как да има...всеки си е индивидуален и сам си рпеценява в създалото се положение дали да се промени,или не
    Важното е да сме сигурно и че въпросните промени са за наше добро. Проумеем ли го и възприемем ли го вътре в сееб си..значи промяната е на 99% изпълнена
    Smile!?

Мега фен Аватара на babity
    темата е прекалено философска за повечето деца тук... любимата ми фраза: "всяко нещо си има плюсовете и минусите"! както можеш да спечелиш, така и да загубиш от промяната. същото се отнася и до това да не направиш съотвената промяна. относно мненията от типа: "бъди себе си", то това е най - лесният начин да "отбиеш номер", когато се налага да дадеш съвет някому!

Град
    Dreamland Varna
    Дори и да е изтъркано "бъди себе си" си е много вярно. Няма смисъл да се преструваш само за да се харесаш на всички. Просто винаги ще има някой, който да не те харесва, дори и да си "себе си".
    Но ако си срамежлив си струва да се промениш, поне да се опиташ да бъдеш по-отворен към хората, защото е много важно да можеш да общуваш свободно с околните.
    Ние се променяме в различни етапи от живота си, учим се от грешките си и израстваме. Не си струва да се променяш заради един човек, защото може да стане по-лошо, трябва да се усъвършенстваш и променяш заради себе си, заради бъдещето си и малко заради другите
    Aveee eiii ! Selski pr1chki ! Gadna vi e trevata Ne davam i edna stotinka za taQ pumiq, na tiQ na tiQ na tiQ.. Taka che i da q pluQ i da q Bogotvorq - Istinata e EDNA - vseki VTORI pushi Q !

Мега фен Аватара на AliceSw
    Град
    a place called home
    при всяка връзка човек се променя, колкото и да го отрича..."нагажда" се в някаква степен към партньора...е виж да копираш интересите и вкусовете на някого, само за да те хареса, е меко казано идиотско...
    Това е болест да съм влюбен в теб,
    това е болест, вярвам на приятел.
    Това е корист - целият живот,
    това е грешка, но тя не се повтаря....

Град
    Монтана
    Трябва да усъвършенстваме положителните си черти и качества, а същевременно да се опитваме да поправим недостатъците си. Обаче тези недостатъци и положителни черти, които ние чувстваме, че имаме, а не тези, за които хората ни казват. Т.е. трябва да се чувстваме добре в самите себе си, а не да се опитваме да се харесваме на околните.

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Винаги съм била себе си и съм показвала моето аз пред хората. Ако ме приемет такава, каквато съм-ще сме приятели и ще общуваме. Ако не ме харесват-ей, там е пътят-да си ходят. Защо ми е да се правя на нещо, което не съм, след като не мога вечно да играя този театър? Ами ако с дадения човек нещата се задълбочат? можеш ли години наред да криеш истинското си аз? Много мразя хора, които нямат реална преценка за себе си и се правят на това, което не са!

Град
    Там, където е сърцето...
    Това да бъдеш себе си независи от това дали се променяш, за защо го правиш. Всеки човек с течение на времето се променя просто няма начин. Но друг е въпроса защо, ако го правиш защото смяташ че е нужно за да си щастлив значи просто се осъвършенсваш, но ако се променяш само за да се харесаш на някого или за да си като дадена група хора... и да не харесваш промените в себе си , но да ги правиш това вече е измяна на себе си. Така че хората се променят и пак са себе си... важното е като се променяш да не загубиш себе си :P
    Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true... Follow me and I'll take you there..

Мерси за мненията до тук. Искам само на някой от вас да кажа, че нямам предвид да се преструвате на такива, каквито не сте, защото все едно както вие казвате няма дълго да успеете да заблудите, хората, а да се промените, тоест, ако не сте забавни НЕ да се правите на забавни, а да СТАНЕТЕ ДЕЙСТВИТЕЛНО забавни, като се промените.

Град
    Свищов
    Аз хич не съм забавен човек и дори не се старая да бъда.....ама покрай мъжа пропих напоследък доста простотия и дори пускам лафове, макар и много рядко............но това не ме е променило-аз пак съм твърде сериозна на фона на мъжа. Човек не се мени бързо(за месец-2). Промяна неизбежно има, но тя става доста бавно и са нужни много усилия!

Кремче, ти сама го каза....след като не се стремиш да бъдеш забавна, сигурно промяната ще бъде много бавна или направо невъзможна, защото както е казано "На сила не можеш да дадеш."

Супер фен Аватара на kobrichka
    Град
    ...Ада....
    Накара ме да се замисля и то много.....бъди себе си може да означава много неща.Няма човек,който да не се е променил с течение на врамето.Аз на 13-14 години не можех и думичка да отлепя,умирах от срам.бях толкова притеснителна,че просто нямам думи,но..... сега съм на 17 години почти 18 и честно казано съм се променила толкова много,че в момента думата срам е непонятна за мен.Не съм се променила,заради някого,а заради самата себе си.Хубаво е човек да се променя,когато самият той го иска,а не приятели или гадже.Но съм твърдо за това,че трябва да бъдем такива каквито сме,аз бях срамежлива и не смятам,че това е било нещо срамно,напротив във всяко нещо има и плюсове и минуси.Честно казано не знам,малко почвам да си противореча,което не е нормално за мен....но добре е да бъдеш себе си,защото така откриваш хората които наистина държат на тебе и те обичат такава каквато си.Абе както каза Iv4eTy " важното е като се променяш да не загубиш себе си "
    Всичко има край,след като е имало начало...Само споменът остава вечен,само той идва,когато всичко друго вече си е отишло...

Град
    Свищов
    Цитирай Първоначално написано от hristowow
    Кремче, ти сама го каза....след като не се стремиш да бъдеш забавна, сигурно промяната ще бъде много бавна или направо невъзможна, защото както е казано "На сила не можеш да дадеш."
    Абе аз да стана забавна е толкова вероятно, колкото слонъ да тежи 40 кила...........За това не се и напрягам. Ако има нещо, което е по силите ми да променя, се опитвам и го провеням. Ама с невъзможни мисии не се заемам!

Мега фен Аватара на RoyTheReaper
    Никога не съм гледал положително на лафове от типа "еми това съм аз, който не ме понася да се изнася, аз няма да тръгна да се променям и да се правя на такъв какъвто не съм, искам да бъда себе си". Идиотско е. Човек трябва непрекъснато да разпознава лошите си страни и да се стреми да ги променя.

Това, че човек в тинейджърските си години се променя си е факт, ние всеки ден меним настроенията, мненията, възгледите си. Обаче авторката много да ме извинява, ама аре давай да сме супер отракани за да имаме много приятели... е, тъпо е! Има различни хора, с различни темпераменти, едни са по тихи, други по приказливи, и точно това е хубавото, че всички сме различни, и сме себе си. Вярно е, ако лъжем, крадем, избухваме лесно, имаме лоши навици и т.н, то тогава човек трябва да направи усилия да се промени, ЗА ДА СЕ ЧУВСТВА ТОЙ САМИЯ ПО- ДОБРЕ, а не за да го одобрят хората! И колкото и лощи черти да имаш, все ще има някой, който ще те харесва заради себе си, а не заради маски и роли...!!!
    Сърцето ми плаче, крещи и не спира...

Повече от фен
    Според мен трябва да си себе си, какво като си срамежлив, такъв си, защо да се променяш.Всеки търси нещо различно, ако всички бяхме еднакви то какво щеше да стане тогава.Има достатъчно други хора, но ако някой те харесва, то той ще се влюби какъвто и да си.
    KoGaTo HoRaTa SpRaT dA mE mRaZqT i Da Mi ZaViJdAt, ZnA4I oT mEn Ve4e Ne StAvA nI6tO!!!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си