.
Отговор в тема
Страница 4 от 6 ПървиПърви 123456 ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 135
    Мега фен
    Град
    Utopia..

Re: Вечните книги?

Цитирай Първоначално написано от a3a3ia3
    Цитирай Първоначално написано от true.
    Кои според вас са те?Защо?

Да отбележа,че става въпрос и за българска,и за чужда литература.
    Ти па на кой му тряат книги като има филми, нет и приятели !!! Вместо да се мъча да чета предпочитам да гледам 1 филм и ли да ходя с приятели някаде да изпием по 1 бира !!!
    бахти тъпака

Супер фен Аватара на FelisDirus

Re: Вечните книги?

Цитирай Първоначално написано от OtherDimension
    Цитирай Първоначално написано от a3a3ia3
    Цитирай Първоначално написано от true.
    Кои според вас са те?Защо?

Да отбележа,че става въпрос и за българска,и за чужда литература.
    Ти па на кой му тряат книги като има филми, нет и приятели !!! Вместо да се мъча да чета предпочитам да гледам 1 филм и ли да ходя с приятели някаде да изпием по 1 бира !!!
    бахти тъпака
    хах.. меко казано
    Собственост на Canis_Dirus

Мега фен Аватара на DieselBlood
    Град
    Въъъъ,маняк,ни знам ве!
    Хари Потър
    Властелина на Пръстените
    Винету и още много

Мега фен
    Град
    Utopia..
    exploitedteen, би ли ми казал няколко думи за Параграф 22.. мисля да я взема тези дни да я чета?

Мега фен
    Град
    Utopia..
    звучи добре благодаря.

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    Амииииии книга, която е адски многопластова...

Действието се развива във военна база на американската армия (летище) по времето на ВСВ в Италия. Проследява абсурдните ситуации до които води войната, както и прави цялостна критика към военната машина, начина й на действие. С лек хумористичен привкус разказва историите на всеки един от героите и проследява как войната се отразява на душевността им.
    Книга на абсурда и контраста...
    Ама не е за момичета.......
    И защо бъркате вечни книги с класика? вечни са Библията, Коранът, Кама Сутра, ако щете. Класиката си е друго нещо. За 1 млада дама класика е "малки жени" Екранизацията е ужасна, но книгата е невероятно истинска. не мога да ви опиша колко ме е вълнувала. не мога да ви опиша колко ме е променила. Следващите 3 книги от поредицата са по-леки, но тази е невероятна. И друга класика е "Бай Ганьо". И не защото Алеко Константинов е от Свищов. Даже той ми навява неприятни спомени, защото 2 пъти съм припадала и повръщала след посещение в къщата му от миризмата и от вида на сърцето му. Просто толкова добре описва българския манталитет.
    И аз мразя Вазов и изобщо не съзирам никаква гинеалност в неговото творчество. Адски посредствен ми е.

Супер фен Аватара на air_J
    Град
    Свищов Town
    Цитирай Първоначално написано от krem4et0

Действието се развива във военна база на американската армия (летище) по времето на ВСВ в Италия. Проследява абсурдните ситуации до които води войната, както и прави цялостна критика към военната машина, начина й на действие. С лек хумористичен привкус разказва историите на всеки един от героите и проследява как войната се отразява на душевността им.
    И защо бъркате вечни книги с класика? вечни са Библията, Коранът, Кама Сутра, ако щете. Класиката си е друго нещо. За 1 млада дама класика е "малки жени" Екранизацията е ужасна, но книгата е невероятно истинска. не мога да ви опиша колко ме е вълнувала. не мога да ви опиша колко ме е променила. Следващите 3 книги от поредицата са по-леки, но тази е невероятна. И друга класика е "Бай Ганьо". И не защото Алеко Константинов е от Свищов. Даже той ми навява неприятни спомени, защото 2 пъти съм припадала и повръщала след посещение в къщата му от миризмата и от вида на сърцето му. Просто толкова добре описва българския манталитет.
    И аз мразя Вазов и изобщо не съзирам никаква гинеалност в неговото творчество. Адски посредствен ми е.
    За втори път съм съгласен с Кремена, ебати, какво става, бе?
    Левски шампион але але!

Супер фен Аватара на HePeAJIeH
    Кръстникът на Марио Пузо
    До Чикаго и назад
    Немили-недраги...просто велика книга
    Том Сойер на Марк Твен

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Цитирай Първоначално написано от air_J

За втори път съм съгласен с Кремена, ебати, какво става, бе?
    Значи на тема литература можем да се сдушим Я си измери температурата, че може да си болничак. Да не настина като седя до вратата в "Енигма" онази вечер?

Град
    Свищов Town
    То вЕтъра не стигаше чак дотам.
    Левски шампион але але!

Голям фен Аватара на unicorn_f
    Цитирай Първоначално написано от Anarion
    Хари Потър - всичките книги от поредицата. Те са нещо велико
    +1

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Говорете за Вазов бе. Ама човека е създал българската литература. Първия роман, стихотворенията за деца и какво ли още не.

Критиците да го духат!
    Grumpy old madman

Цитирай Първоначално написано от Canis_Dirus
    Говорете за Вазов бе. Ама човека е създал българската литература. Първия роман, стихотворенията за деца и какво ли още не.

Критиците да го духат!
    Айде, по-полека с чичко Вазов, не се сили толкова. Той само с това може да се гордее - че е написал роман, първия роман (като наблягам на 'първия') и нищо повече.

Литературата не е за "фасулковци", Мастър.

Бе и 50 пишлеменца да се съберете тука няма и на малкото пръстче на Вазовия род да стъпите. нито на Иван, нито на брат му. затова - трайте.
    Grumpy old madman

По-полека и с епитетите, моля. Въобще не съм съгласна с теб.

Славейков е бил много прав като му го е казал това.

Ееееех, Българийо, какво доживяхме. Недорасли пишлемета и пикли да критикуват творечството на Вазов.

Тежко ни.
    Grumpy old madman

Айде, айде, ти, щото си расъл и разбираш. И така възпитано се изразяваш, направо да ти се възхити човек.

Няма да повтарям едно нещо по сто пъти, вече ти казах в скайп.

Аз съм прост селянин и ще се изразявам просто. Понеже простите удоволствия са последното убежище на сложните натури.

Да го духат критиците!

Който не му харесва - бой докато му хареса!
    Grumpy old madman

хубаво

Град
    Свищов Town
    Това, което най-много ме дразни във Вазов е, че го раздава някакъв пишман-патриот, ама по време на войната се е посрал в Румъния. "Патриархът на българската литература" го е раздавал доста страхливо, патриот само пред листа хартия с молива в ръка. На малкият пръст на Ботев не може да стъпи. Иначе е умрял по оригинален начин, за завиждане си е.
    Левски шампион але але!

Мега фен Аватара на sherry
    Град
    ~KisS ThE RaIn~

За "Малки жени" съм съгласна! Като малка толкова я четях и препрочитах, че сякаш стана част от мен. Много е интересна и много поуки има.
    За Бай Ганьо съм съгласна, че е добра, но не мога да се съглася, че Иван Вазов не струва. "Под игото" ми е ужасно интересна книга, "Кардашев на лов" също има интересна визия за света.
    Ако ме прогониш, ще изгасна.
    Ала доближиш ли се, ще се стопя.
    Да те имам е така опасно!
    (Да те нямам значи да умра.)

Мега фен Аватара на sherry
    Град
    ~KisS ThE RaIn~
    Цитирай Първоначално написано от air_J
    Това, което най-много ме дразни във Вазов е, че го раздава някакъв пишман-патриот, ама по време на войната се е посрал в Румъния. "Патриархът на българската литература" го е раздавал доста страхливо, патриот само пред листа хартия с молива в ръка. На малкият пръст на Ботев не може да стъпи. Иначе е умрял по оригинален начин, за завиждане си е.
    Хаха, аз скоро научих как е умрял, доста хубава смърт. Хората се мъчат месеци след инсулти, възстановяват се след инфаркти, склерози ги покосяват, а той е извадил късмет

Иначе air_J е прав, че Вазов е бягал, когато има война, това е нещо, за което Пенчо Славейков много го е гаврил! Четох от 1 книга на Пенчо Славейков, в която осмива Вазов. Много е интересна наистина. Иначе ми харесват творбите на Вазов, може би не си е падал по действията, а по думите, затова е пишел много, но не е имал смелостта да остане тук.
    Ако ме прогониш, ще изгасна.
    Ала доближиш ли се, ще се стопя.
    Да те имам е така опасно!
    (Да те нямам значи да умра.)

Град
    Някъде по широкия свят...
    Библията
    Бай Ганьо
    Властелинът на пръстените
    Граф Монте Кристо
    Тримата мускетари
    Приказки на Ханс Кристиян Андесен
    Пипи Дългото Чорапче
    War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.

hottie
    Guest
    Граф Монте Кристо
    Малкият принц
    Les Miserables

и oще мнооого

"Малкият принц", "Отнесени от вихъра",всъщност относително е.Не се знае какво ще мисля,че е 'вечно' утре или след време.Човек се изменя,представите и вижданията му също...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си