- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Вечните книги?
бахти тъпакаПървоначално написано от a3a3ia3
![]()
хах.. меко казаноПървоначално написано от OtherDimension
Собственост на Canis_Dirus
Хари Потър
Властелина на Пръстените
Винету и още много
exploitedteen, би ли ми казал няколко думи за Параграф 22.. мисля да я взема тези дни да я чета?
звучи добреблагодаря.
Ама не е за момичета.......Първоначално написано от exploitedteen
И защо бъркате вечни книги с класика? вечни са Библията, Коранът, Кама Сутра, ако щете. Класиката си е друго нещо. За 1 млада дама класика е "малки жени" Екранизацията е ужасна, но книгата е невероятно истинска. не мога да ви опиша колко ме е вълнувала. не мога да ви опиша колко ме е променила. Следващите 3 книги от поредицата са по-леки, но тази е невероятна. И друга класика е "Бай Ганьо". И не защото Алеко Константинов е от Свищов. Даже той ми навява неприятни спомени, защото 2 пъти съм припадала и повръщала след посещение в къщата му от миризмата и от вида на сърцето му. Просто толкова добре описва българския манталитет.
И аз мразя Вазов и изобщо не съзирам никаква гинеалност в неговото творчество. Адски посредствен ми е.
За втори път съм съгласен с Кремена, ебати, какво става, бе?Първоначално написано от krem4et0
![]()
Левски шампион але але!
Кръстникът на Марио Пузо
До Чикаго и назад
Немили-недраги...просто велика книга
Том Сойер на Марк Твен
Значи на тема литература можем да се сдушимПървоначално написано от air_J
Я си измери температурата, че може да си болничак. Да не настина като седя до вратата в "Енигма" онази вечер?
То вЕтъра не стигаше чак дотам.![]()
Левски шампион але але!
Говорете за Вазов бе. Ама човека е създал българската литература. Първия роман, стихотворенията за деца и какво ли още не.
Критиците да го духат!
Grumpy old madman
Айде, по-полека с чичко Вазов, не се сили толкова. Той само с това може да се гордее - че е написал роман, първия роман (като наблягам на 'първия') и нищо повече.Първоначално написано от Canis_Dirus
Литературата не е за "фасулковци", Мастър.
Бе и 50 пишлеменца да се съберете тука няма и на малкото пръстче на Вазовия род да стъпите. нито на Иван, нито на брат му. затова - трайте.
Grumpy old madman
По-полека и с епитетите, моля. Въобще не съм съгласна с теб.
Славейков е бил много прав като му го е казал това.
Ееееех, Българийо, какво доживяхме. Недорасли пишлемета и пикли да критикуват творечството на Вазов.
Тежко ни.
Grumpy old madman
Айде, айде, ти, щото си расъл и разбираш. И така възпитано се изразяваш, направо да ти се възхити човек.
Няма да повтарям едно нещо по сто пъти, вече ти казах в скайп.
Аз съм прост селянин и ще се изразявам просто. Понеже простите удоволствия са последното убежище на сложните натури.
Да го духат критиците!
Който не му харесва - бой докато му хареса!
Grumpy old madman
Това, което най-много ме дразни във Вазов е, че го раздава някакъв пишман-патриот, ама по време на войната се е посрал в Румъния. "Патриархът на българската литература" го е раздавал доста страхливо, патриот само пред листа хартия с молива в ръка. На малкият пръст на Ботев не може да стъпи. Иначе е умрял по оригинален начин, за завиждане си е.![]()
Левски шампион але але!
За "Малки жени" съм съгласна! Като малка толкова я четях и препрочитах, че сякаш стана част от мен. Много е интересна и много поуки има.Първоначално написано от krem4et0
За Бай Ганьо съм съгласна, че е добра, но не мога да се съглася, че Иван Вазов не струва. "Под игото" ми е ужасно интересна книга, "Кардашев на лов" също има интересна визия за света.
![]()
Ако ме прогониш, ще изгасна.
Ала доближиш ли се, ще се стопя.
Да те имам е така опасно!
(Да те нямам значи да умра.)
Хаха, аз скоро научих как е умрял, доста хубава смърт. Хората се мъчат месеци след инсулти, възстановяват се след инфаркти, склерози ги покосяват, а той е извадил късметПървоначално написано от air_J
![]()
Иначе air_J е прав, че Вазов е бягал, когато има война, това е нещо, за което Пенчо Славейков много го е гаврил! Четох от 1 книга на Пенчо Славейков, в която осмива Вазов. Много е интересна наистина. Иначе ми харесват творбите на Вазов, може би не си е падал по действията, а по думите, затова е пишел много, но не е имал смелостта да остане тук.
Ако ме прогониш, ще изгасна.
Ала доближиш ли се, ще се стопя.
Да те имам е така опасно!
(Да те нямам значи да умра.)
Библията
Бай Ганьо
Властелинът на пръстените
Граф Монте Кристо
Тримата мускетари
Приказки на Ханс Кристиян Андесен
Пипи Дългото Чорапче
War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.
Граф Монте Кристо
Малкият принц
Les Miserables
и oще мнооого![]()
"Малкият принц", "Отнесени от вихъра",всъщност относително е.Не се знае какво ще мисля,че е 'вечно' утре или след време.Човек се изменя,представите и вижданията му също...