Цитирай Първоначално написано от _Cuddly_
Цитирай Първоначално написано от Freeminded
За съжаление не четете книги и затова дори книгата да е хубава, вие просто нямате желанието да я четете защото мозъците на повечето ви са закърнели. Харесвате Хари Потър и други комерсиални боклуци защото евентуално гледате филма по самата книга. Редки са случаите да чуя от някой приятел, че е прочел нещо. А колкото до книгата "До Чикаго и назад", имайте предвид, че това е просто пътепис. Работата е там, че поколението ви не може да отсъди стойността и тъй като тя изобразява впечатленията на един българин, който е бил в Америка преди цели 200 години и в нея описва толкова неща, които до преди 10-20 години в България още не ги е и имало. До това време наистина е показвала разликата между Новия свят и нашата бедна балканска държавица. Сега контраста не може да се усети от днешното поколение, защото посланията са далеч от възможностите му да ги осмисли, но книгата наистина е стойностна.

О, Премъдри, защо ли някак си не съм съгласна с теб? Хайде на квалифицирай хората, без да имаш ни най-малка представа за тях, става ли? Някак си е ограничено...

Аз чета и то не от вчера.

И вече казах, че "До Чикаго и назад" е пътепис, но тази книга не ме обогати по никакъв начин, не ми даде нищо (за разлика от много други, които съм чела).

Да, може би е била стойностна.. преди около 200 години например?
Отбелязах, че хората които я намират за стойностна не са от твоето поколение, както ме разбра. А колкто до конфликтното мнение, което написа мисля, че можеше да го спестиш. Аз не квалифицирах хората по начина, по който ти го направи в смисъла на това, което се разбира от твоя контекст. Така че все едно, нека всеки чете литературата която го интересува или пък ако ще да не чете. Негов си избор. Пък и аз не съм любител на евтините спорове. Сигурен съм, че имаш вкус към това, което четеш за това и не съм се обърнал конкретно към теб. Това далеч не значи, че всички ви квалифицирам в една група щом примерно това, това и онова не ви харесва. Но да не преповтарям горенаписаното. Това е все едмо да втълпявам на някого нещо против волята му. Като разбирай, че отново не се се обръщам конкретно към теб, а просто към тези, които заклеймяват нещо като безмислено ако не им е по вкусовете.