Първоначално написано от
Freeminded
За съжаление не четете книги и затова дори книгата да е хубава, вие просто нямате желанието да я четете защото мозъците на повечето ви са закърнели. Харесвате Хари Потър и други комерсиални боклуци защото евентуално гледате филма по самата книга. Редки са случаите да чуя от някой приятел, че е прочел нещо. А колкото до книгата "До Чикаго и назад", имайте предвид, че това е просто пътепис. Работата е там, че поколението ви не може да отсъди стойността и тъй като тя изобразява впечатленията на един българин, който е бил в Америка преди цели 200 години и в нея описва толкова неща, които до преди 10-20 години в България още не ги е и имало. До това време наистина е показвала разликата между Новия свят и нашата бедна балканска държавица. Сега контраста не може да се усети от днешното поколение, защото посланията са далеч от възможностите му да ги осмисли, но книгата наистина е стойностна.
О, Премъдри, защо ли някак си не съм съгласна с теб? Хайде на квалифицирай хората, без да имаш ни най-малка представа за тях, става ли? Някак си е ограничено...
Аз чета и то не от вчера.
И вече казах, че "До Чикаго и назад" е пътепис, но тази книга не ме обогати по никакъв начин, не ми даде нищо (за разлика от много други, които съм чела).
Да, може би е била стойностна.. преди около 200 години например?