Първоначално написано от
MindYourMind

Първоначално написано от
_Cuddly_
Аз само не разбирам що повтаряте едно и също.

Защото повечето хора на тази възраст нямат изградени литературни предпочитания. По-лесно е да вярват на готовите формули от учебниците пък и така ги учат. Не може да се криткува литературата на Вазов, защото за жалост я правят задължителна, определено още от 7ми клас децата се учат как трябва всеки ред на Вазов да се похвали с тонове лавинообразно изписани безмислени анализи в съчиненията разсъждения. Системата го прилага и учителите го изискват. Децата се научават да мислят механично, а не сами само и само защото се стремят към 6ци и в крайна сметка след обилно промиване на мозъка в гимназията на децата вече им престава да им прави впечатление цялата баналност на насила възпитаните им убеждения. Ето за това повтарят наизуст едно и също.
така ли, а някой случайно да се е замислял дали няма някаква причина да е задължително за изучаване това???
Или всичко е сложено, заради някаква гениална конспирация за прогресивно и масово затъпяване на младежта??
Вазов има много, ама много силно влияние в българската литература и то не е случайно, а ако си мислиш, че това е заучено просто ми е ясно, доколко си запознат/а с творчеството му.
Това дали го харесваш или не е съвсем отделен въпрос, аз не харесвам Славейков и няма и да започна да го харесвам, но знам какво е направил и го оценявам. Явно механичното мислене е оказало влияние при други хора, които мислят, че тяхните лични предпочитания и вкусове са еквивалентни на качество.