Аз съм на 16 и съм девствена. Знам, че в днешно време е модерно на по 12 да сме минали по няколко, но не мисля, че е толкова ненормално. Но защо например повечето биха започнали да се чудят как така приятелят ми е на 17 и също не е правил секс, защо ще започнат да се смеят на какво ли му е станала ръката от мастурбация за 17 години, защо ще започнат да клатят неодобрително глава, когато им кажа, че дори и след 6-месечна връзка, дори и изпитваме силни чувства един към друг, не съм готова да правя секс с него? Не говоря за себе си, не говоря как всички започват да повтарят колко е нещастно момчето до мен, щом го държа на сухо, не говоря, че всички повтарят, че на моето място биха се проебали вече... Ама постоянно с тази логика на някои момчета "чукаш-бягаш", с притесненията покрай нежелани бременности изтръпвам! да не говорим, че донякъде психиката ми е като на дете донякъде...
Вече не мога да се освободя от чувството за вина дали не ощетявам по този начин приятеля си, то че няма да започна полов живот скоро, няма, но не искам да му преча на него, не знам какво е, може наистина да е кофти да си момче на 17 и още да не си правил секс... А като се има предвид, че някои от близките му приятели ползват момичетата точно единствено и само за секс, се обърквам още повече. Вчера всъщност говорихме с него, обясних му, че не съм готова, той каза, че би ме чакал колкото поискам, но от думите на някои приятелки, които явно са от онези модерни умове, не приемащи девствеността след 15, започвам наистина да се притеснявам права ли съм?
Благодаря на всички, изчели дългата ми тирада, но съм наистина объркана и ще се радвам, ако някой ми отговори правилно ли постъпвам и толкова ли е смешно аз и приятелят ми да не правим секс?