Ходя рядко и не за да моля за нещо, ами просто, защото ми харесва атмосферата. Мирише на восък, топло е, леко опушено от многото свещи, светлината е притъпена. Перфектното място да останеш насаме със себе си.
Според мен ако човек не носи вярата в сърцето си, в никоя църква не би могъл да я почувства. Величието и приливът на вяра в църквите са просто илюзия на атмосферата там. Готическите църкви с такава цел са били строени големи и слабо осветени-за да вдъхват респект и да карат човек да се чувства нищожен. Днешните просто съдават едно чувство на възвишеност и спокойствие. Но човек трябва да може да се докосно до Бог, където и да е, иначе не може да се нарече истиснки вярващ.
free is all you gotta be
dream dreams no one else can see
sometimes you wanna run away
but you never know what might be
comin' 'round your way*
+1Първоначално написано от oTPoBHa
isd 43, в Християнството всичко е въпрос на свободна воля. Никой не те задължава да вярваш или не, да ходиш на църква или не. Точно за това Християнството е най-святата и истинска религия.
Ходя, но рядко. Обикновено, по големите празници. Ако ми е нужна някаква помощ от Господ, използвам други методи. Не е нужно да ходя в църквата.
Първоначално написано от kristo
Ами аз вече не ходя ,защото от около месец вече не вярвам в Бог.
War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.
Интересно я кажи как стана товаПървоначално написано от lsd43
смисъл нали не е било заради нещо тъпо или лиготий.
Сигурен съм че е била основателна причина нали?
Определено причината не е била безсмислена нали ?Първоначално написано от Jesus_is_good
Просто осъзнах че няма смисъл да се вярва в нещо на което не му пука за теб.
War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.
Първоначално написано от lsd43
Ааа ок еми съжелявам за тебпри мен примерно не е така
Може би има причина,нооооо ти си си избрал.
окей![]()
Всеки вярва в каквото иска един в Бог,друг в родителите си,а има и други ,които не вярват в нищо...Първоначално написано от Jesus_is_good
mhm
Аз ходя всяка събота!![]()
църквите са измислени за манипулация на народа важното е да вярваш че има бог без църква
ЧЕРНО БЕСИЛО.
И ТВОЯТ ЕДИН СИН, БЪЛГАРИО,
ВИСИ НА НЕГО... СЪС СТРАШНА СИЛА.
RISE WITH THE
За съжаление все по рядко, но обичам![]()
Един отимист може да види светлината и там, където я няма. Но защо песимистът винаги бърза да я гаси ?
Разбира се,но рядко..
Желязна Девица
1-2 пъти годишно
и то не за друго,ми като ходим по екскурзии с наще ме мъкнат по такива места-да ги разглеждаме...преди ходех всяка година на имения си ден,ама нещо позамря традицията,ама тя и вярата ми не е кой знае колко активна в последните години![]()
From green to red our days pass by waiting for a sign to tell us why are we dancing all alone?
Веднъж ме заведоха..![]()
And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
I've lived for these few seconds
For I am Winter born
http://vbox7.com/play:d61898cb
Ами като се занимавате само с глупости- кежуъл и не знам си какви моди, как да вярвате. То си ваша работа де, но иначе според мен вярата можеш да си я имаш и без да ходиш всеки ден или всяка седмица дори на църква. Винаги можеш да отвориш Евангелието и да прочетеш някоя глава от него, за да достигнеш до истината и оттам до вярата.
Да не си юдейка или мюсюлманка тогава? Пък може и будистка, знам лиПървоначално написано от halino0r
![]()
Където се намирам аз, там е и църквата, тя е в мен. Не ходя по религиозни институции, религията е измислена от хората(за изповядване на различни духовни учения - примерно библията) и е опорочена в повечето случай за жалост.
често ходя когато почувствам нужда...
Първоначално написано от kristo
Мне ..
Защо трябва задължително да изповядваш дадена религия ?!
Това,че не съм християнка не значи,че съм мюсюлманка или будистка.
Аз лично вярвам в Бог , но не и в християнството и в която и да е друга религия.
Вече не, въпреки че преди пеех църковни песнопения...Просто в православната библия толкова противоречия има... И да правиш секс, и да не правиш , все ще си грешен , да не говорим за равенството между хората и същевременно "превъзходството" на мъжа във всяко едно нещо...Ако някой си помисли "тая и библията не е чела, а говори глупости", ще го светна, че и стария и новия завет съм прочела, и съм ходила 3 години на религия...3 години общо взето загуба на време...Поне в библията учат на добро, но май никой не прихваща...
„Граници? Никога не съм виждал такива, но съм чувал, че съществували в умовете на повечето хора” - Тур Хейердал
Там е проблема че си се захванала с религия а не с вяра.
Православната църква е много далече от истината.
И дори са си пригодили някои части от библията за тях си.
Пък и не я четат много често а наблягат повече на молитвени книги на старобългарски т.н.
Просто... лошо че така отвращава хората.
Как можеш да повярваш като някои поп ти казва "пости" или "не пий"
А в същото време лъха на джибри и блажи саламче...