.

Виж резултатите на анкетата: Ходите ли на църква?

Гласували
134. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • да, често

21 15,67%
  • по-рядко

57 42,54%
  • не, изобщо не ходя

56 41,79%
Отговор в тема
Страница 7 от 7 ПървиПърви ... 34567
Резултати от 151 до 156 от общо 156

Тема: Църква

Цитирай Първоначално написано от vuryss
    Всяка сряда и неделя (тогава имаме служби), ходя в протектантска църква не в източно-православните. Нищо против тях но никаде в Библията не пише да се папят свещи, да се пахаме под маси да обикаляме църквата и такива
    Точно защото тези ритуали остават настрана напоследък в църквата и само за Христос дрънкат поповете (и за кинти естествено) не ходя на църква. Кръстен съм, но не се смятам за християнин. Уважавам старите народни традиции и вярвания, а Христос и Библията са залъгалка за оцете, спонсори на църквата.

Почитам си нашите празници, като Оротници, Суроваки, Мартеници, курбаните и съборите.

Мега фен Аватара на iiordanova
    Ходя , но предимно по празници - Великден , Коледа , Цветница и такива.
    И понякога като отида до някой друг град .. , но по-рядко.

Ходя често

не ходя

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Църквата е в самият човек. Едно време, когато хората не са могли да четат, тогава е имало нужди от църкви, където да достигне до тях текста от библията примерно. Но църковната институция е извращавала християнството за лични и икономически цели, както става сега с мюсюлманството. Затова казвам, че мюсюлманите живеят в средновековието. Та на човек не му трябва църква, божият храм е в него.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Супер фен Аватара на filmimilmi
    Религия, която използва бюрокрация, за да се осъществява връзката между Бог и човек, на практика всяка, която задължава членовете си да плащат на специално място за поддръжката на храм, в който да се молят, за мен не е истинка. Не мисля, че е необходимо специално място, институция, която гълта маса пари, да те задължава да я издържаш, за да си осигуриш сигурно място в рая. Връзката с онзи висш разум или онова, на което дължим съществуването си, не е необходимо непременно да се осъществява на специално обозначено на картата място, а това може да става навсякъде. Задайте си въпроса, комуникацията само в храма ли може да се осъществи най-пълноценно? А религиите не ни ли учат, че Бог е навсякъде? Като е навсякъде, защо тогава е необходимо специално ритуално място? Според мен истинската връзка се открива чрез медитацията. Всичко останало е просто едър бизнес и манипулация чрез използването на суеверия. Няма лошо, храмовете правят общностите по-сплотени, вярващите установяват социалните си контакти там веднъж седмично, гледат си дрехите и се сравняват с останалите дали са в крак с модата..., но каква друга полза освен това има в тях? Дори в Библията го пише да търсим Бог вътре в нас самите... (прехвърча ми през главата, че помня за такъв цитат, но не ми се вади буквално. Не искам да ставам като онези... )

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си