- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Как ще си вземем матурите?Има ли някакъв смисъл от тях?
За мен лично нямат....,понеже съм в музикално училище и се занимавам главно с музика и в нашето училище не се държи на другите предмети..Не сме като езиковата гимназия ,където само учат езици,правят анализи и това им е целия живот и с тва си кандидатстват после...ние нямаме такава солидна подготовка за матурите и това ни обърква кандидатстването мамка му!!!!По български и литература матурата разбрах че е ужасна,особено по литература!Тези които сега са 12-ти клас готвите ли се за матурите???Наистина ли е толкова трудна по български или е възможно да се вземе???Може би за тези в езиковите гимназии ще е по-лесно,но за другите,които няма да продължават с това ще е почти невъзможно!!!Та това е като кандидат-студентски изпит за бога,нищо не чета от тая литература и това не ми е живота!!!На всичкото отгоре ще има и втора!Помислих върху какво мога да проявя желание (искам или не) да уча и установих,че вместо да гълтам някви учебници е по-добре втората ми матура да е по английски,хем езика ще ми е от полза,хем няма да зубря като побъркана.Но пък трябва да имаш солидни знания по английския като в езикоавта.....а ние тази година нямаме езици...трудна работа ще е....Трябва да почвам и с това да се занимавам.
Ако някои е запознат с матурите,ако може да ми отговори на въпросите,аз до година ще ги държа ,ама ме хвана голям спек...По български и литература наистина ли е толкова гадна матурата,върху какви произведения е ,до колкото съм запозната е от произведенията за 11-ти и 12-ти клас,ама те не са никак малко...А по английски също не е никак лесна нещо като тойфел е..Влезте в сайта на министерството на образуванието може да ги видите.....http://mon.bg/opencms/opencms/documents/dzi
Тайната на музиката е че тя започва там, където думите
свършват.