- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Правата на женените и неженените
Според вас трябва ли двойките които живеят на семейни начала(без брак) да имат същите права като тези които са се подписали в ритуалната зала и са дали обет да са вечно заедно? От голямо значние ли е брака според вас? ДА, това е знак за истинска любов и за желание за съвместен живот, но смятате ли, че дори без брак хората проявяват същите чувства един към друг и дали е толква силна връката между двамата партньори? ЩЕ се радвам да споделите вашето мнение![]()
Не мога да разчитам цял живот на неговите чувства - да ме обича, да ми направи 2 деца и да си хване пътя, щото не сме узаконени и нищо повече не го държи при мен (прииииииииимерно).
Трябва да има брак.
Семейни начала... да, не е лошо, но го виждам като временен вариант - за да преценят партньорите дали си допадат, дали могат да живеят заедно, дали са готови за семейство и т.н.
Собственост на Canis_Dirus
Къдли, колко двойки живеят в бразразличие и дори омраза, а са женени? Вярно, че живеят заедно заради децата, но в тези случаи не бракът, а отговорността задържа хората един до друг.
За мен пък бракът не означава нищо. Бих го направила заради децата, разбира се...но пак не е сигурно. Ти толкова ли нямаш вяра на партньора си?
Възможно ли е да бъде по-красиво?
Според мен не е задължително да има брак,за да бъде силна връзката между двама партньори.Дори когато са сключили брак има случай,в които хората се скарват,развеждат,следват разправии и т.н.Ако 2-ма истински се обичат за тях няма да има значение дали са подписали или не.А и напоследък знам за доста хора,които живеят заедно,но не мислят да се женятЗа мен от най-голямо значение е църковния брак.
Не можете да живеете един бе друг? Оженете се и ще можете!
Grumpy old madman
За да сключиш брак трябва да изпитваш силни чувства към партньора си.
По мои наблюдения,след сватбата отношенията доста охладняват...
Да, да, съгласна съм. Нашите например са заедно само заради мен и брат ми.Първоначално написано от `Death`Whore``
Аз друго исках да кажа. Например, ако нашите нямаха брак, може би баща ми щеше да ни напусне и да остави майка ми да се оправя сама с две деца. Хипотетично, разбира се, баща ми не е чак такъв балък, но принципно един мъж е способен на това.
По принцип и разводи има, но е някак си по-сложно, по-голяма разправия е и т.н.
жена да си зареже децата? възможно е, но е по-малко вероятноПървоначално написано от exploitedteen
Веднага в съзнанието ми изплуват 2 такива "майки"... не, чакай, 3, не искам да задълбавам, защото ще излязат още. А за колко бащи, оставили децата си се сещам? Пак толкова. Но с майките някак си е по-страшно и невероятно.Първоначално написано от _Cuddly_
Всички тези хора, за които говоря, бракът не ги е спрял по никакъв начин, децата също, драснали са по живот и се обаждат веднъж годишно евентуално.
Мисълта ми е, че бракът си е отживелица. Той е означавал началото на съвместния живот на двама млади. Сега обозначаването на това начало е сведено до целувка. Няма я тръпката на първата брачна нощ, защото допреди нея двойката вече е опитала какво ли не...
И въпреки не толкова красивите ми приказки, аз искам сватба, и то красива сватба, обичам традициите, обичам празниците, празничната атмосфера, цялата тая работа със сватбите си има особен чар, който за нищо на света не искам да пропусна.
И така, мнението ми е, че в наши дни може преспокойно да се живее без брак, но що се отнася до мен, аз искам![]()
В България красиви сватби няма. Освен ако пияни роднини и циганска музика не е красиво.
Възможно ли е да бъде по-красиво?