.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 38

Не разбирам нищо по математика, помагайте!

Хора, 8 клас съм, по математика нищо не чаткам. Или по-точно по алгебра. На класната не драснах и една цифричка на листа и го предадох празен. Вече имам няколко двойки...Всеки ден си отварям учебника и чета, гледам примерите, ама не... НИЩО не мога да схвана... Първия ни урок - корен квадратен...и това не схващам даже... пффф, почвам да се отчайвам вече... има ли някой тук, който е добре с обясненията и му се занимава с мен...?

Редактирано от ^npocTo^a3^f^
    7 точка от правилника!

Голям фен Аватара на BluE_s
    Град
    Неизвестно...
    Що не пробваш с частен учител

Защото сега ме приеха в езикова, следователно имаме занималня и по цял ден на даскало. Едвам смогвам да си науча по езика, какво остава да ходя и по уроци...нямам времето...

Мила щом изпуснеш цаката на математиката от 5-ти клас край..
    Нищо друго няма да ти помогне освен частен учител който да почне от начало да ти обеснява всичко..
    Така че вземи потърси някой и да се заемате..
    Това е моя съвет..

И аз един път бях болна няколко дена и пропуснах 4-5 часа по математика..Бях изпуснала много..Отворих учебника и почнах да гледам с надеждата да разбера,но не стана...
    Обесни ми учителката и готово,но все още съм си навита на частен учител..
    По-добре е...

Успех с математиката...
    London Tipton

Ami probvai da pitash daskalkata.tq moje da ti help-ne.a inache da hodish na uroci e nai-dobre
    i az sam 8 klas mn ne q sfashtam n za 4 fashtam

Какъв ти е точно въпроса?
    Вярно е нова година, ама пък някои неща просто не могат да се сбъднат.
    Иска ти се изведнъж да почнеш да чаткаш всичко по предмет, скойто сигурно мразиш? И какво ти пречи да питаш някой съученик за помощ, щом не желаеш да ходиш на уроци?
    И дори да можех как бих могъл да се занимавам с теб, както в случая отправи въпроса си?

Скъпа до 7 клас учих в математическа гимназия.7 клас имах 49 двойки по математика и пак минах с 3.Сега съм 11 клас в английска гимназия.За 4 години в това даскало по английски имам сиг към 200 двойки,но пак минах .Не съм ходил на частни уроци изобщо.Просто тегли 1 майна на учението и ше видиш как ще ти потръгне с даскалъка

Моя съвет е да не се отказваш.100 % съм сигурна че вече си свикнала със мисълта че нищо не разбираш и не се опитваш.Започни от началото.От най лесните примери.Дори и за най малкото нещо питай госпожата си.Ако след като го обясни пак не го разбереш-кажи и.Не се притеснявай да я питаш.Или потърси помощ от родители , приятели.Математиката не е толкова сложна.Ще се справиш с малко повече търпение и упоритост. Айде успех

Хах
    Мда,от 5ти клос треа де си фанала...да не кажа от по-рано...

Аз съм 8 клас,в МГ и първоначално бех като шашардисана
    Абе,нее толко сложно,споко (:

Просто трябва да слушаш г-жата в час, когато обяснява. Като не разбираш нещо трябва да помолиш то да се обясни отново. Трябва да решаваш и задачи вкъщи - само с гледане на учебниците НЕ става!
    И аз от 8-ми клас й пропуснах нишката на математиката. От време на време попреглеждам нещо вкъщи от учебника, в час въобще не слушам и не пиша (чета си по някой друг предмет, играя си на бинго и т.н.), преди контролно си хващам някой по-разбиращ да ми обясни на две на три материала и толкова! Сега съм 11кл. и всеки клас след 8 съм завършвала с 4 по математика! Повече не ми трябва. На някои хора не им се отдават или просто не са им толкова интересни точните науки. Гледай да изкреташ някак си и това е (предполагам няма да кандидатстваш с математика).
    И още нещо - не предавай празни листи! Математиката не е толкова сложна, винаги можеш да напишеш/препишеш нещо! Аз обикновенно предавам по 2-3-4стр. и накрая се оказва, че всичко ми е грешно и имам 2, хахаха. Измислям си някаква нова математика от време на време, интересното е, че всеки път ми се получават симпатични отговори на задачите.

Повече от фен
    И аз не схващах, ама се принудих и си взех частна учителка, така е по-лесно има кой да ти обеснява.Не се отчайвай, а пробвай и ти. Късмет и днао поправиш двойките.
    KoGaTo HoRaTa SpRaT dA mE mRaZqT i Da Mi ZaViJdAt, ZnA4I oT mEn Ve4e Ne StAvA nI6tO!!!

Град
    Pink Paradise
    Частен учител е истината. Или поне някой твой приятел/роднина, които наистина разбира нещата и би ти ги обяснил добре.
    В 8ми клас имахме ужасна учителка, в смисъл такъв, че не преподаваше добре. По алгебра се справях, 'щото не беше толкова трудна, но по геометрия всичко изпуснах. От тази година пак ходя на частни уроци и едновременно с новия материал си наваксвам и от стария.
    Simplicity, complexity, oh what a tragedy! Reality, insanity, strange normality. Incredible, untouchable, but just visual...

не ги слушай тия скъпа.Като си на кеф тогава внимавай в час.Да ти кажа на даскало часовете по математика почти всичките ги проспивам и пак искарвам някоя хубава оценка сред 2ките.Пари за частен даскал не давам!По-добре да си купя марихуана или да изляза да почерпя гаджето ,но на тия задници няма да им дам и стотинка.Така,че мога само да ти кажа да не се занимаваш с такива глупости.Направи като мене-учи като хората само по предметите,с които ще кандидатстваш след 12 клас.Останалото колкото за 3.

При мен положението е следното: 7ми клас се справях добре, решавах си задачите за 5-6. 8ми клас , ново даскало , нов материал, даскалката беше смотана , и следователно решаваха задачите , само хората на които им харесва и им се отдава , докато пир мене беше по-различно , ходех на уроци и затова ги решавах. И така... в 8ми клас се справих с преписване само за 5ца за годината!... нищо не разбирах, от там едвам фанах 4-ка в 9ти клас. Сега съм 10ти клас , и бях почнал да се отчайвам... Обаче аз съм си инат и НИКОГА НЕ СЕ ПРЕДАВАМ ! Реших да ходя на консултациие на учителката (9 и 10 клас е различна от 8ми), почнааах лееко да прихващам , и май не е толко сложно , обаче още съм си тъп, 2ма от приятелите ми, са доста добре с математиката , обаче просто съм им писнал, ей така пред контролно , абе дай да ми помогнеш с 1ва задача , а и с 2-ра , 3-та , и аз да бях щях да престана да помагам... и на мен вече не ми е удобно да ги моля за помощ като лайно, реших сам да се справя , и съм се зарекъл да се оправя с тая математика! Иначе чувството е много кофти , аз даже се подтискам донякъде. Да не говорим че и химия , физика задачите също не решавам... По др предмети може да си науча по-лесно и ще се справя , обаче тая математика.... ако се предам окончателно предавам себе си най-малкото затова каквото и да става , по някакъв начин ще се справя , сега събота и неделя ще решавам най лесните примерчета които намеря от учебника и така.
    В краен случай 2-ри срок некви уроци , ще видя.

Цитирай Първоначално написано от Your Nightmare
    Мила щом изпуснеш цаката на математиката от 5-ти клас край..
    Нищо друго няма да ти помогне освен частен учител който да почне от начало да ти обеснява всичко..
    Така че вземи потърси някой и да се заемате..
    Това е моя съвет..
    Стига глупости завърших 7 клас с 4 по математика като имах много черни дупки сега тази година ще завършвам МГ , та само за справка оценките ми: в в 8-ми клас - 4 в 9 клас - 4 в 10-ти 6 и в 11-ти 6 ..
    Основите на математика започват да се учат в 8 клас за мен тва е възловият момент ако имаш конкретни въпроси питай ще ти помогна ама няма как да ти обесня цялата математика в 1-2 или 3 поста
    Прекрасно е да бъдеш скромен, но не следва да бадеш равнодушен, а да имаш позиция!

Аз пък не казвам че не разбирам от алгебра но по ми се отдава. Геометрията просто никога не съм я разбирал. Миналата година ни смениха учителката по математика щото тя отиде в Италия. И от тогава по геометрия нищо не разбрах щото даскалката беше смотана. Сега съм 8 клас в МГ и нищо не разбирам и имам само двойки. Страхувам се че няма да завърша тая година

Супер фен Аватара на BlueAvalanche
    Град
    Delije sever
    То не става само с гледане То и аз така правя. И частен учител си взех и резултатите са същите - 2ки и 3ки ама то или го можеш или не
    Jebem te u usta, jebem te u oko

Мега фен Аватара на shadow4e
    Град
    София
    Щом сега си толкова зле, не виждам как ще успееш да завършиш 12-ти клас. Хвани си учител, защото явно имаш прекалено много пропуски.

Повече от фен
    Град
    В кибер пространството ...
    Тука само ice_cream_f може да ти хелп.
    ice_cream_f --->

Град
    Русе
    Аз по геометрия хал хабер си нямам от нещетата,макар че ходя на уроци.Благодарна съм поне,че от алгебра разбирам.И аз незнам какво да прая с тая геометрия

Голям фен Аватара на ice_cream_f
    Poprincip zada4ite po geometriq se re6avat 4rez teoremite!Nai-dobre gi nazubri na izust i posle zada4ite v uroka gi prere6i otnovo bez da gleda6 i posle si gi sveri i taka kato gi prere6i6 po4ni s tezi koito sa sled uroka pove4eto se re6avat analogi4no AIDE USPEH
    Nikoga ne se otkazvai da presledva6 me4tite si!

Голям фен Аватара на ice_cream_f
    Цитирай Първоначално написано от amadeus-bg
    Тука само ice_cream_f може да ти хелп.
    ice_cream_f --->
    Nikoga ne se otkazvai da presledva6 me4tite si!

Ами май до там е положението - дали ти върви или не.
    Аз не разбирам от геометрия и няма да разбера. А и с частни уроци не става.

Супер фен Аватара на bloodfrozen
    Град
    Far From The Sun
    На мен постоянно ми повтарят, че математика се учи с решаване на задачи..
    Сякаш има нещо вярно Откакто се отнасям малко по-сериозно към геометрията и алгебрата има ефект.
    Това му е цаката - задачи, задачи и пак задачи.
    You are broken, I can fix you...

Питай каквото ти трябва за квадратния корен. Аз имах една учтелка, която никак не можеше да обяснява в осми и девети клас и много ни закопа, но десети (сега) дойде една нова и цакам нещата до известна степен. Седни и се опитай да решил някоя задача и кажи от къде не може да продължиш просто и ще се опитаме да ти обясним защо и как става нататък ... айде..
    Memento moriendum esse!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си