Цитирай Първоначално написано от ThunderGoddess
ХхахХАхАххаха. Ох, мале. Матурата по български! Ти каква си, уе? Арабка, туркина, американка, англичана, таджикистанка? Трябва да можеш да говориш идеално родния си език при всички случай, дори и да си решила да работиш като чивстачка. Ще ми ставаш човек на изкуството, музикант - в такъв случай по никакъв начин не трябва да слагаш този въпрос. Граматичната част от матурата може да ти я направи един ччетвъртокласник - правила съм експерименти с братовчедка ми. Загради повечето верни отговори !Забележи! за един час! Аз съм десети клас и я направих. Сядай и си учи! Това е. Дефакто оценката от матурата едва ли ще ти трябва, ако ще се занимаваш с музика, но докато пишеш по нея няма да ти паднат ръцете - т.е няма да ти навреди.
А ти като толкова парадираш,че трябва да познаваме безупречно езика си забеляза ли колко грешки си направила,докато си си писала поста?"Трябва да можеш да говориш идеално родния си език при всички случай" - знаеш ли кога се поставя "и" и кога се поставя "й" за единствено и множествено число при съществителни и местоимения?Знаеш ли,че така както се хвалиш,че си направила пробната матура,така ако допуснеш тази на пръв поглед елементарна грешка,с колко ще се намали оценката ти?Струва ми се,че не си особено наясно и подценяваш нещата.

По темата:Не са много трудни матурите по БЕЛ,но има много правила и изключения,които трябва да се знаят.Граматиката изобщо не е толкова лесна.Смисълът от матурите го обесниха по-горе,а университетите едва ли ще приемат с оценките от тях,защото матурите са изискване на Министерството на образованието,а университетите са автономни институции.