Цитирай Първоначално написано от Lake_bodom
Матури трябва да има и те трябва да изместят кандидат-студентските изпити. В цивилизованите държави е така и системата работи.

Задължителна матура по литература - НЕ! Матурите трябва да са избираеми и всеки да държи по това, в което е най-добър, което най-много го вълнува и което ще му трябва. Аз например не мога да пиша ЛИС, ама не ми и зависи живота от това. Тест по правопис - по може; който не може да пише, да може продължи напред, но да си има етикета "неграмотник".

Пример: ти си в музикално училище и искаш да продължиш в музикална академия. Държиш матури по инструментите си или по музикална теория. Държиш и тест по езикова култура, на който се представяш зле. В музикалната академия взимат предвид само матурите по инструменти; ще можеш да си свириш, но едва ли ще ти провърви като учен или преподавател например. На един такъв вариант всички биха били доволни.
Напълно подкрепям мнението ти!!!Един човек да споделя мнението ми !Разбира се че всеки трябва да може да пише!Но матурата определено не е само граматика...
Това определено не е моя живот-да се забия над някакъв учебник -досадноооо!!Но малко хора го разбират....музикантите са уникални по свое му....те трябва да се развиват таланта си без някой да им попречи...за жалост има много препятствия ,които ще трябва да преодолея.... Както е става ми гадно като говоря за това....предпочитам да слушам музика...