- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Есе по етика...
знам че тука има много умни хора за тва реших да питам за едно есе по етика..Темата е:"можем ли да наречем свободен роба, който мечтае за вземе мястото на господаря си" Мерси на всички които ше дадът смислени отговори
Локо Пловдив и тесни пичkи майна.
Според мен неможе да го наречем свободен, ако мечтае да заеме мястото на господаря си. Това е все едно да кажеш за някого че не завижда, а всъщото време мисли само как да ти направи мръсно.Първоначално написано от tuzaro
Зависи също от това, че всеки разбира думата свобода по свой си начин. За някои свободата е това да имаш пълен контрол над мислите и действията си, за други е в малко по - духовен смисъл.
Но разбира се, това да желаеш мястото на господаря си едва ли би те прави истински свободен. Може да се почустваш свободен по някакъв начин,но за кратко и малоценно.
Роб, който мечтае за мястото на господаря си, не е обзет от мисълта да е свободен, за него по важно е да направи това което с него са правили да управлява да командва...
Това да си свободен съвсем на значи да си на нечие място. Може да си господар, да командваш 100 души и въпреки тва да си роб, роб на себе си на самота, на гняв.. да се чувстваш затворен.
Мисля че не е важно какъв си, било то роб, господар, затворник, адвокат.. Важно е това как живееш живота си, как мислиш как действаш и най важното как се чувстваш.
Аз нямам време сега да разсъждавам по тая тема, но после ако намеря малко свободно такова, ще ти пиша и моето мнение по темата.
Засега виж ТУК, мисля, че ще ти помогне това като разсъждение.
Виж и това:
http://www.kaldata.com/forums/lofive...hp/t38314.html
Ако ме прогониш, ще изгасна.
Ала доближиш ли се, ще се стопя.
Да те имам е така опасно!
(Да те нямам значи да умра.)
мерси на всички![]()
![]()
Локо Пловдив и тесни пичkи майна.