- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Вредно ли е да се пие кола ?
11 Божа заповед(изгубена)
Свинско>Кола
Кво му е вредното на свинското? Няма нищо вредно в свинското.
като говорим за отрова, що намесвате хубавата храна?
СВИНСКОТО Е ПОЛЕЗНО.
Grumpy old madman
Колата не е отрова, не преувеличавай.Първоначално написано от Canis_Dirus
Собственост на Canis_Dirus
Това го кажи на 12 годишните американчета с множествена склороза от консумация на кола лайт. Или на някой с диабет от злоупотреба със захар. И по-точно течната форма а захарта като в колата.Първоначално написано от _Cuddly_
Grumpy old madman
e estestveno,4e e vredna,ama si q piq,makar,4e nqkoi kazvat,4e trqbva da se pie do ri 4a6i
И култура не ми липсва да подпаля , трябва ми запалка !
Хероина НЕ Е по вреден от лепилото.......Първоначално написано от bboy_bunker
Ще ти дам пример......ако осигуриш на някой неограничено количество химически чист хероин той ще стане зависим от него и ще е наркоман за цял живот.....но няма да умре от него,защото няма никакви други примеси и има неограничен запас от него което му позволява да го приема по алтернативен от венозния път.......
Докато дай на някои неограничено количество лепило и гледай кумулативни щети......![]()
Първоначално написано от Canis_Dirus
Наливам се с кола от 8 години, ей ме на - жива и здрава. Пия минимум литър и половина дневно.![]()
УоУ ти май чиста вода не пиеш хехехе!Първоначално написано от _Cuddly_
![]()
Иначе аз гледам да не пия кола много..зимата въобще не пия газирано а лятото малко и то само Пепси кола..иначе колата не е много полезна..има кофеин.Но това е мое мнение...
И тази година най - шумна бе групата на православните араби.Младежите с пълно гърло викаха "Иисус е наш Бог".Преди години било решено арабите да не бъдат допуснати в комплекса.Свещения огън обаче не паднал, докато прогонените не влезли.
хахаха, аз пия по 4-5 кафета дневно, та кофеинът в колата ще ме притеснява...Първоначално написано от Initial_D
колата не е толкова вредна колкото я изкарват всички..аз от както се помня си пия всеки ден по 2 литра кола и нищо ми няма ... и тва за пържолата че щяма да изчезне - не е вярно /личен опит/ и тва за болтовете и за кръвта също не е вярно...
Дqwolа сегаа ме каRа паk i пак даа го напраwq .... ;]]]
таНнцуwaaм sяkaSh праwQq SeXx iiи гlэdaт саmo mEн и теbb . . . wsэЭ звЕзdiи и все Ст3э паdaShтииi ; ]]
Вредна е,но какво да направя като съм пристрастена![]()
Pain, without love
Pain, I can't get enough
Pain, I like it rough
'Cause I'd rather feel pain than nothing at all
Много обичам кола...и все пак пия 1-2 пъти в месеца. Абе, в днешно време почти всичко е малко или много вредно, тъй че...![]()
Тъй красиви, тъй наивни,
плискат по всяка капандура.
И докато наливат тъй проливни,
виждаш всичко друго колко малко струва....
Днес гледах едно предаване,в което правиха опити,за да разбият тези митове,свързани с колата.Кръвта горе долу успяха да я измият;на пържолата и нямаше нищо,само беше леко размекната.Джантите обаче успяха най-добре да почистят;също така сложиха зъб в кола за 24 часа,но не се разтвори,както предполагаха,само стана ужасно кафяв![]()
Мм на ден мия по 2 литра колаЗнам, че е много вредно!!!Даже и лекаря ми забрани...ама колата е като наркотик УЖАС
![]()
![]()
![]()
![]()
Ми... то тва не е малкоПървоначално написано от JivaRana
п.с. Canis_Dirus СВИНСКОТО Е ВРЕДНО и не само то...
ъъъ айде някой да ми каже, с какво точно е вредно свинското?
А това, че месото се разгражда няма връзка а колата. Опита е доста по-успешен с пилешко бутче. Само дето ще се разгради не само в кола, ами във всяка газирана напитка. Разгражданто идва от въглеродия диоксид.
Grumpy old madman
Въглеродния диоксид не разгражда нищо освен ако не е в течно състояние, когато се превръща в сравнително добър органичен разтворител(става при 93 градуса целзии)......
Абе, ти нормален ли си бе? Сега остава да ми кажеш и че свинското не е вредно... плс. С тея мазнотии, е безплатен билет към инфаркт...
Но нека сме на ясно с нещо - нищо не е толкова вредно, ако се употребява в разумни количества. Говорим за храни, напитки и т.н. Просто не трябва да се прекалява, да има нормален режим на хранене (или поне постоянен) и да се подържа добра лична хигиена![]()
Тъй красиви, тъй наивни,
Ъъъъ, съжалявам, че ще те разочаровам, но холестериновата хипотеза и теорията за вредните наситени мазнини отдавна са опровергани. Наситените мазнини не са вредни, даже напротив. Хората, които консумират много наситени мазнини и холестерол имат по-нисък кръвен холестерол. Справка Framingham.Първоначално написано от Sam90'
Grumpy old madman
това, че месото (свинското например) е вредно го знаят и децата. както и това, че пилето - не (или поне не толкова) и че рибата е полезна. сам помисли, представи си едно прасе, какъв процент от месото му е мазнина, м? я сега си представи как ядеш тая мазнина, дали е полезна? а да си чувал нещо за раститени и животнски мазнини (да ти подскажа - свинското спада към животинските) погледни в една таблица за калории и сравни свинското с някое друго месо. тва е... не е кой знае кво да го мислим и обсъждаме... всеизвестно е
Ох... wtvr. Все пак предпочитам да съм on the safe side.
Тъй красиви, тъй наивни,
Ми мен не ме интересува, какво си мислят децата. Биохимията и човешкта физиология знаят друго. Ами зависи от местото, ако е филе - под 2%. Да мазнината е полезна. Наситените мазнини са много важни за производството на някой хормони като например тестостерон, хормон на растежа итн. Тези двата между другото забавят стареенето и "гоят" мазниите в човешкото тяло. Освен това хубавото свинско (разбирай домашно отгледано, всичко промишлено отгледано е шит) е с 2:1 съотношение на ОМега 3: Омега 6, което значи - по - здраво сърце, по-здрави стави, по-малко мазнини в нашето собствено тяло. Всичко това благодарение на Омега 3, които са силнопротивовъзпалителни (например инфаркта се води възпалителна болест). Омега 3 е най-добре да се набавя от животински изотчници като месо, яйца и най-вече риба. Разбирасе и леноното семе е богато на Омега3, но при него става въпрос за Алфа-линолеова киселина, която не е с толкова положително фукции като животнските ДХК и ЕПК.Първоначално написано от puppy
Отделно растителните мазнини са твърде богати на омега 6, които имат възпалителни свойства. Растителните мазнини са и неустойчиви на топлинна обработка, а тези с голям процент полиненаситени мазнини и нисък наситени окисляват много лесно.
МОля, не ми говорете работи прочетени в космополитън!
Дург е проблема, че днешното индустрилано поризведено свинско и по-точно свинската мазнини имат разпределение наситени-моно-поли като на растение- яко шит.
ОТделно кокоса е растение, а има най-голям процент наситени мазнини и се смята за много полезен.
Grumpy old madman