- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Вредно ли е да се пие кола ?
Ми мен не ме интересува, какво си мислят децата. Биохимията и човешкта физиология знаят друго. Ами зависи от местото, ако е филе - под 2%. Да мазнината е полезна. Наситените мазнини са много важни за производството на някой хормони като например тестостерон, хормон на растежа итн. Тези двата между другото забавят стареенето и "гоят" мазниите в човешкото тяло. Освен това хубавото свинско (разбирай домашно отгледано, всичко промишлено отгледано е шит) е с 2:1 съотношение на ОМега 3: Омега 6, което значи - по - здраво сърце, по-здрави стави, по-малко мазнини в нашето собствено тяло. Всичко това благодарение на Омега 3, които са силнопротивовъзпалителни (например инфаркта се води възпалителна болест). Омега 3 е най-добре да се набавя от животински изотчници като месо, яйца и най-вече риба. Разбирасе и леноното семе е богато на Омега3, но при него става въпрос за Алфа-линолеова киселина, която не е с толкова положително фукции като животнските ДХК и ЕПК.Първоначално написано от puppy
Отделно растителните мазнини са твърде богати на омега 6, които имат възпалителни свойства. Растителните мазнини са и неустойчиви на топлинна обработка, а тези с голям процент полиненаситени мазнини и нисък наситени окисляват много лесно.
МОля, не ми говорете работи прочетени в космополитън!
Дург е проблема, че днешното индустрилано поризведено свинско и по-точно свинската мазнини имат разпределение наситени-моно-поли като на растение- яко шит.
ОТделно кокоса е растение, а има най-голям процент наситени мазнини и се смята за много полезен.
Grumpy old madman