- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Вярвате ли,че има рай и ад?
Иска ми се да има, защото е малко гадно да свършиш като безжизнен труп, два метра под земята.
Steel is my body and fire is my blood.
Има ад, но не е това, което си мислиш че е. Ад е да си далеч от Господ, да се разкайваш за греховете си и да се опитваш да си простиш сам, ад е и земята.Първоначално написано от BallFace
Аз по скоро не вярвам. Когато човек умре го заравят 2 метра под земята и толкова.Пък и както казаха някои от вас колкото и грехове да е сторил човек не заслужава да се пържи в Ада цяла вечност.Никой не се е върнал след смъртта си , за да ни каже дали е отишъл в ада , в рая или Господ го е посрещнал. Лично аз не съм от много вяващите - може би вярвам в нещо .. в някаква сила ,но нищо не е доказано.Мисля също ,че роля играе и възпитанието.Ако родителите ти са вярващи ще те накарат и ти да повярваш.
+1Първоначално написано от Virtual^Reality
Hold, hold me for a while ... I know this won't last forever ... So hold, hold me tonight
before the morning takes you away ...
Nqma jivot sled smurta, spored men. Chovek umira i tova e obache mozuka mu funkcionira do 12 min (maximum) sled kato tqloto umre. Ta togava toi osuznava za smisula na jivota, za vsichko postignato, za vsichko propiliano, za vsichki greshki i nevoli za radostnite migove, za vsichko. Oshte kogato e jiv chovek spored men si pravi jivota ili RAI ili AD a ne kato umre da otide v ada ili v raq ...
http://vbox7.com/play:dd4b6909
Цената на истината -[м.ю.з.ii.к]-` (h)
До колкото съм разбрал това дали ще ходиш в Рая или Ада не се определя само от това, колко си добър, а от това как показваш обичта си към Бог. Shit bro, явно само простият морал няма да ни спаси ;]
Иначе ми е много интересно физическото състояние на душата в тези измерения, рай и ад, както и какво ще рече това 'навеки' и какъв ще е смисъла от това вечно безметежно съществуване в Рая?
И екзотермичен или ендотермичен е адът?http://www.sivosten.com/forum/viewtopic.php?f=63&t=4193
И защо по дяволите всичко звучи толкова несправедливо![]()
Не е несправедливо. Ти си духовно мрътъв след падението на Адам. Бог не напразно каза, че ще умре ако "яде" от "плода" на знанието за добро и зло.
Ти си духовно мъртъв грешник, който само Бог може да съживи. Съживи ли те... супер е.![]()
Ето за това говоря. Защо трябва да се кося за нечий грях сторен преди толкова много време?Ти си духовно мрътъв след падението на Адам.
И не те разбирам, в какъв смисъл съм духовно мъртъв? Даже бих казал, че съм необичайно духовит![]()
И ми е интересно все пак да чуя мнението ти за Рая. Какъв е този вечен живот без болка и къде е смисъла му? Къде отива индивидуалността на личността? И за какво ще се боря?
Нечий грях, а? Ако баща ти и майка ти са грешници, ти какъв си? Просто ни е в същността. Кажи ми, ако видиш отворен магазин без абсолютно никой наоколо няма ли да пробваш да "щипнеш" нещо?Първоначално написано от -Myrth-
Не е нужно да отговаряш.
Пределно ясно ми е, че разговорът с теб няма да ни отведе никъде. Прекалено си заслепен от фалшивия ти скептицизъм. Моля се Бог да ти отвори очите.
Приятен ден
С ръка на сърцето казвам, че няма да докосна нищо. Такова ми е възпитанието.
Иначе ако майка ми и баща ми са грешници, не виждам защо и аз трябва да съм такъв. Друг е въпросът, че Бог е решил така. Да кажем, че не споделям гледната Му точка. В крайна сметка щом Той е по-висш от мен, тъкмо Той има правото на силата да определи какъв съм, особено като се има предвид, че статутът ми на грешник е изцяло обвързан с Неговите разбирания ;]
Не съм скептичен, защото допускам всяка твоя дума да е истина. Просто бих искал да разгледам проблема от чисто човешка и морална гледна точка и за момент да оставим това, което идва отгоре.
Раят е когато душата ти е толкова еволюирала и добра, когато си мъдър и добър като Исус Христос, това е раят на душата ти.
Ако разбирате "рая" и "ада'' като място където ще отиде душата ви след смъртта(не че има нещо като душа,ама айде карай,не е темата за това)то тогава такова нещо няма!
Ако говорим за място.Тоест например Земята е рай,защото тука човешкия вид се развива пълноценно и живота е красив,приятен и такива...
Адът би трябвало да бъде Венера,тъй....е ако сте ходили на училище ще знаете.
Еволюиране на душата значи, да става по-добра и да се доближава повече до духовните закони от библията.Първоначално написано от Christ
Bullshit.Първоначално написано от Nam3less
Чрез Христос е очистваме от всякакъв грях и душата ни е автоматично спасена, независимо колко близко или далеч сме от "духовните" закони от Библията.
Ти да не възприемаш средновековните разбирания за ада и рая, примерно че ада е място където дяволи те колят. Ад значи душата ти да е отдалечена от бог, да се разкрайваш за греховете си и да се опитваш да си простиш, а думата огън, свързана с ада, символизира болката и съжалението на душата ти.Първоначално написано от Admiral John
Хм...тука имаме проблем...Christ каза,че Бог е навсякъде...как тогава душата ми ще е отдалечена от него?Първоначално написано от Nam3less
Ти се шегуваш.Първоначално написано от Admiral John
Неймлес отново допусна грешка.Първоначално написано от Admiral John
Ад (Ше'ол от стар иврит) значи нещо като гроб. Всъщност, точно това си значи - гроб.Друг е въпроса, че "средновековните християни" са плашели хората, че "дявола" ще те измъчва в Ада.
Исус казваше притчи за Ада, като го описваше като място на огън, където всяко дърво, което не дава хубав плод ще бъде хвърлено и изгорено.
Нямам какво повече да кажа засега.
Първоначално написано от Admiral John
Новаци........първо излез на улиците и да видим за какъв рай говорим.
В безпътие сте....и има такова нещо 'душа"!И незнам за каква Венера ми говориш.Слънчев удар ли си получил?На наркотици ли си?Алкохол употребяваш ли?Да Ви имам училището...на това ли ни учат вече там?Че Венера би трябвало да е адът или твоят дезориентиран разум сам си го измисли?Вземи не ходи на училище по - добре.....
Не говоря за ад какъвто ти го разбираш!Чети по точно.Имам предвит друго.Само да те питам ти да не би да неходиш на училищ,тъй като по поста разбирам нещо подобно.
Не съм на наркотици,нито алкохол!
Казвам,че Земята е най-близкото до рай.Не говоря за никакви души и тем подобни глупости.Ти да не би да искаш да живееш на Марс.Или предпочитам Меркурий.
Знаеш ли въобще нещо за Венера.Мога да ти бясня набързо,ама имам чувството,че няма да зацепиш нищо.
Пак казвам не говоря за души и такива неща.И само не ми казвай,че съм на наркотици или съм алкохолик,защото това е много обидно и не е вярно!
В Раят е щастие!Там няма АБСОЛЮТНО НИКАКВА тъга или болка!НИКАКВА!Какъв Марс те гони пък сега???????????Аз не ти говоря за планетите!А за ада и рая!Първоначално написано от Admiral John
Аре обяснявай като толкова разбираш.
Нямам намерение да обяснявам и ще потретя.НЕ говоря за рай какъвто ти го разбираш!Говоря за нещо друго,ама ти явно, че не разбираш за какво точно.