.

Виж резултатите на анкетата: Вярвате ли,че има рай и ад?

Гласували
179. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Да

74 41,34%
  • Не

59 32,96%
  • Ада е на земята

41 22,91%
  • Не съм се замислял

5 2,79%
Отговор в тема
Страница 6 от 11 ПървиПърви ... 2345678910 ... ПоследнаПърви
Резултати от 126 до 150 от общо 272
    Защо да не могат?Току виж някой вземе да повярва(съмнявам се,но...)

Голям фен Аватара на mistake
    Град
    Наоколо
    Цитирай Първоначално написано от Admiral John
    Защо да не могат?Току виж някой вземе да повярва(съмнявам се,но...)
    Еми нека докажат , че са прави , ако го направят -няма повече да споря с тях и ще ги приема за прави. Но те си правят оглушки и твътдят , че казват истината, но немогат да се обосноват. Е, това е глупаво...
    "...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
    Дж.Селинджър

mistake, крайният ти скептицизъм и твърдоглавието ти не са признак на интелигентност и дразнят. Съветвам те да се замислиш, това е впечатление на база кратко наблюдение на постовете ти в различни теми.

Град
    Наоколо
    Цитирай Първоначално написано от -Myrth-
    mistake, крайният ти скептицизъм и твърдоглавието ти не са признак на интелигентност и дразнят. Съветвам те да се замислиш, това е впечатление на база кратко наблюдение на постовете ти в различни теми.
    Aз рзсъждавам по този начин:
    Има ли доказателство за едно нещо - значи съществува.
    При положение че не могат да дадът доказателства за теориите си, не мога да ги приема за истинни.
    По-горе вече казах: Докажете ми че сте прави и ще ви приема за такива.
    "...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
    Дж.Селинджър

Това, че не приемаш нещо за истина, не значи, че трябва да го отричаш. Това ти ограничава възможностите и затваря кръгозора ти, прави те лош събеседник. Единственото предимство е, че ти дава твърда позиция, защото никой не може да каже нищо пред липсата на доказателства...но спор, който се крепи САМО на факти и веществени доказателства си губи чара, не мислиш ли

Град
    Наоколо
    Това, че не приемаш нещо за истина, не значи, че трябва да го отричаш. Това ти ограничава възможностите и затваря кръгозора ти, прави те лош събеседник. Единственото предимство е, че ти дава твърда позиция, защото никой не може да каже нищо пред липсата на доказателства...но спор, който се крепи САМО на факти и веществени доказателства си губи чара, не мислиш ли
    Малка част от мен наистина иска да съществуват такива неща. Но едно е мечтата , а съвсем друго реалноста. Аз гледам реалистично на нещата. Факт е , че няма доказателства. Факт е , че до момента всичко е само в мислите и съзнанията на хората. Факт е , че хорада се обръщат към Господ с молитви , в трудни момети. Те си втълпяват в главата, че ще има възнаграждение за мъките им. Бог е опората на психично слабите хора. "Съществуването" му им помага да живеят и да се борят с живота си. Аз не вярвам в Бог. Няма доказателства за съществуването му и не мога просто да повярвам. Няма логика да вярваш в нещо , без да си сигурен , че е истина. Не мислиш ли?
    Дж.Селинджър

Последното ти изречение си е вярно, затова и никъде не казвам, че вярвам в Бог, може би за това някой ден ще съжалявам и плащам прескъпо... Но вярата и почитта към Господ си я чувствам някак далечна, просто не мога да усетя тази обич, която имат вярващите, не мога да кажа, 'обичам те Боже', ей така, само защото било хубаво за мене да се покая и тн. Ако не ми идва от вътре си е чисто лицемерие, а Бог би разбрал това, нали ;}

И ми е непоносима тази идея да съм грешник по наследство и да заплащам за чужди грехове. Мисля, че има нещо сбъркано в тази система, но времето ще покаже

Град
    Наоколо
    Последното ти изречение си е вярно, затова и никъде не казвам, че вярвам в Бог, може би за това някой ден ще съжалявам и плащам прескъпо... Но вярата и почитта към Господ си я чувствам някак далечна, просто не мога да усетя тази обич, която имат вярващите, не мога да кажа, 'обичам те Боже', ей така, само защото било хубаво за мене да се покая и тн. Ако не ми идва от вътре си е чисто лицемерие, а Бог би разбрал това, нали ;}

И ми е непоносима тази идея да съм грешник по наследство и да заплащам с чужди грехове. Мисля, че има нещо сбъркано в тази система, но времето ще покаже
    Дж.Селинджър

Град
    тук таме
    "С времето се разкрива всяка истина" Менандър
    И на тази истина й дойде времето

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от k`man
    "С времето се разкрива всяка истина" Менандър
    И на тази истина й дойде времето
    Да, но за вас на истината ще и дойде времето след няколко прераждания

Град
    тук таме
    Докажи че съществуват преражданията...

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Изчакай смъртта си, и тогава ще разбереш дали съществуват или не. А не искаш ли да имаш безсмъртна душа?

Град
    Наоколо
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less3
    Изчакай смъртта си, и тогава ще разбереш дали съществуват или не. А не искаш ли да имаш безсмъртна душа?
    Смъртта си е смърт. Затова е наречена по този начин. Ти умираш. Край!!! Няма те вече. Съществуваш само в спомените на хората.
    Дж.Селинджър

Цитирай Първоначално написано от mistake
    Смъртта си е смърт. Затова е наречена по този начин. Ти умираш. Край!!! Няма те вече. Съществуваш само в спомените на хората.
    Ако има Бог, не е така.

Ами аз искам, ама това не значи, че ще стане така.

Съгласен съм с теб до последното изречение.В останалите съществуват само спомените свързани с теб, но твоята същност я няма.

Град
    Наоколо
    Цитирай Първоначално написано от Christ
    Ако има Бог, не е така.
    Ако има Бог... ама къде е бе човече? Добре , дори и да има Бог , той ще се съгласи с мен , че няма доказателство за съществуването му. Бог... няма го , и няма да го има до момента в който не излезат реални доказателства за него.
    Дж.Селинджър

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от Christ
    Ако има Бог, не е така.
    Ако има Бог... ама къде е бе човече? Добре , дори и да има Бог , той ще се съгласи с мен , че няма доказателство за съществуването му. Бог... няма го , и няма да го има до момента в който не излезат реални доказателства за него.
    За някой хора има доказателства..

Град
    тук таме
    За разлика от теб неймлесс,ние следвайки система подобна на провосъдната доказваме правотата и вярноста на всяка истина,за която има съмнения че може да е лъжа.А точно правосъдната система е органа който може най-компетентно да отсъди истинноста.Нали си наясно как работи тази система?

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    За разлика от теб неймлесс,ние следвайки система подобна на провосъдната доказваме правотата и вярноста на всяка истина,за която има съмнения че може да е лъжа.А точно правосъдната система е органа който може най-компетентно да отсъди истинноста.Нали си наясно как работи тази система?
    Правосъдната система е последното нещо за което може да се досетя около тия теми..
    Ти не може да ми докажеш че няма Бог, и аз не мога да ти докажа че има. За мене има, за тебе няма. Никой не може да убеди другия в противното.

Град
    тук таме
    "А не искаш ли да имаш безсмъртна душа?"
    Не искам да имам безсмъртна душа....искам всичко да има край и начало и да има кръговрат....а то си и има,а с твърдението за безсмъртието противоречиш на кръговрата.А неможе тези две неща да са еднакво истинни и при положение че много добре знаеш че има кръговрта и трябва да има края,трябва да има смърт,защото ако няма смърт няма поставяне на ново начало,което представлява кръговрата....чаткаш ли!

Не е нужно да те убеждавам,нужното е да те провокирам а самоубеждението ще дойде само от самия теб.Въпрос на психика...но дори и да не се убедиш,следващите поколения ще бъдат все по убедени че бог е измислица,като съдим по повишаването на процента на атеистите с всяка година.
    Както казах....кръговрат....с началото на едно нещо е сложен края на нещо друго и с края на някое друго нещо,се полага началото на нещо съвсем различно....кръговрат....това съм го писал вече сигурно десетки пъти,но ти продължаваш да пишеш простотии които си противоречат със кръговрата за който всички знаят че е болезнено истински.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Не искам да имам безсмъртна душа....искам всичко да има край и начало и да има кръговрат....а то си и има,а с твърдението за безсмъртието противоречиш на кръговрата.А неможе тези две неща да са еднакво истинни и при положение че много добре знаеш че има кръговрта и трябва да има края,трябва да има смърт,защото ако няма смърт няма поставяне на ново начало,което представлява кръговрата....чаткаш ли!

Не е нужно да те убеждавам,нужното е да те провокирам а самоубеждението ще дойде само от самия теб.Въпрос на психика...но дори и да не се убедиш,следващите поколения ще бъдат все по убедени че бог е измислица,като съдим по повишаването на процента на атеистите с всяка година.
    Както казах....кръговрат....с началото на едно нещо е сложен края на нещо друго и с края на някое друго нещо,се полага началото на нещо съвсем различно....кръговрат....това съм го писал вече сигурно десетки пъти,но ти продължаваш да пишеш простотии които си противоречат със кръговрата за който всички знаят че е болезнено истински.
    С абсолютно нищо, което написа, не съм съгласен. Кръговрата явно го разбираш по друг начин, изобщо няма нищо общо с безсмъртието на душата. Аз няма какво да се убеждавам, не разбираш ли че знам че съществува Бог, и няма причина да те лъжа?

Град
    Наоколо

С абсолютно нищо, което написа, не съм съгласен. Кръговрата явно го разбираш по друг начин, изобщо няма нищо общо с безсмъртието на душата. Аз няма какво да се убеждавам, не разбираш ли че знам че съществува Бог, и няма причина да те лъжа?
    Не се съгласяваш , защото ако се съгласиш противоречиш на твърденията си.
    Дж.Селинджър

Град
    U nas ;)
    Не вярвам много в рая и ада, човек го е измислил за да съществува духовен баланс - злите в ада, добрите в рая, ха но няма човек който да е вършил само добро или само зло , трудно ще преценяват кой за къде е просто хората им олеква когато знаят че "всеки ще си получи заслуженото" а това доколко е вярно.... да и за това прераждане не може да умреш и просто така да стоиш в нищото , душата ти отива в някое същество , каквото и да е то, жалкото е че не помним миналия си живот (може би тук се намесва дежавю-то) чувала сам, че бебетата помнят миналия си живот интересно

вярвам че има рай ама не и ад
    Но когато обичаш някого пусни на свобода , ако той/тя те обича ще се върне твоята страна, ако ли не няма за какво да съжаляваш,щастлив е той/тя без тебе и за него/нея ще се радваш.

Град
    тук таме
    Баланса,съдбата и тегликата кяото премерва добро и зло не съществува,измислена е от неоправданите хора,които са искали отмъщение и са си наумии че "съдбата" ще си върне след време на тези които ги тормозят или че нарушавайки баланса бидейки тормозени,то този баланс възтановявайки се щял да сбъдне отмъстителните им желания.

Абсолютни простотии,нито има добро в пълната му форма нито зло,нито съдба,нито баланс някъв си там нито каквито и да било свърхсестествени измлишлиотини.
    "Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
    "Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
    "Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
    http://bezbog.blogspot.com/

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си