- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Вярвате ли,че има рай и ад?
Еми то неможе да се нарече че има рай и ад.. тях ги няма.. ако си бил гаден през тоя си живот.. умираш и са раждаш в лошо семейство и си плашташ за всичко .. а рая.. просто няма такива неща.. умираш тялом.. духом не така че.. душата ти утива на някаде![]()
ми как да кажа вярвам повече в прераждането отколкото в рая и ада и след смърта си го описвам като дълбок сън и нещо като пречистване на паметта и наново![]()
Бившия BlueSmoke..
Първоначално написано от Дон Пичко Гъделичко
![]()
Неймлесс и ти наричаш себе си християнин.....щом тълкуваш религията си символистично,значи не си християнин.Самата религия е създадена за да се тълкува буквално!
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/
Това не значи че не съществуватПървоначално написано от CeLyVka
![]()
And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
I've lived for these few seconds
For I am Winter born
http://vbox7.com/play:d61898cb
Библията е създадена така, че да бъде тълкувана по много начини. Каквото е съзнанието на хората, така я тълкуват. В миналото е било ниско, заради това е имало различни нива на тълкуване, създал се е католицизма, протестантството. Някой неща в нея много ясно че трябва да бъдат тълкувани символистично. Да тълкуваш буквално неща като заповедта "Не убивай!", е безумно, както беше написал, все едно да не трябва да убиеш мухаПървоначално написано от k`man
В днешно време библията се тълкува изцяло символистично, буквалното тълкуване е било в миналото.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Не убивай, защото не си дал животът ти, а Бог. Само Бог може да създаде живот и само той може да го отнеме. Дори муха да е, животът е даден от Бога, убиеш ли я, съгрешаваш.
Значи като вървиш по улицата, трябва постоянно да гледаш къде стъпваш, за да не настъпиш и убиеш случайно някоя мравкаПървоначално написано от Christ
![]()
Марко 12:28-31Първоначално написано от Nam3less3
28 А един от книжниците, който дойде и ги чу, когато се препираха, като видя, че им отговори добре, пита Го: Коя заповед е първа от всички?
29 Исус отговори: Първата е: "Слушай, Израилю; Господ нашият Бог е един Господ;
30 и да възлюбиш Господа твоя Бог с цялото си сърце, с цялата си душа, с всичкия си ум и с всичката си сила".
31 А ето втората [подобна на нея] <заповед:> "Да възлюбиш ближния си като себе си". Друга заповед по-голяма от тия няма.
Такаам, приемаме че всичко в Библията е символично...
Значи 'Не прелюбодействай' аз мога да го разбирам като 'не прави секс с повече от 10 жени едновременно', и ще съм прав, така ли ?![]()
For I am Winter born
Е, и сам може да прецениш дали е правилноПървоначално написано от SiegHeil
![]()
Ми според мен така е правилно, ае земи ми кажи че в Библията пише друго![]()
For I am Winter born
Ако се разбира само буквално става още по-голямо объркване и недвусмислици. Това са основни заповеди, които се разбират по такъв начин, в зависимост от съзнанието на човека, моралът на света около него и т.н. Нито са буквални, нито символистични, а са динамични![]()
Аааааа сега станаха динамични![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
вече не са символични,а динамични.....
Религията е създадена както казах да се туктува буквално и да не си правят разни хора символистични тълкувания с които да изпозлват релгиията са лични цели.....символистичното тълкуване,което е последвано от динамичността,е признак на слабост или в самата религия или с човека който я следва....да приемем че слабостта е в религията->стигате до заключението че всъщност религията си е създадена с определена цел,а ако човека има по особенно виждане към нея,то той започва да я тълкува символично и да преиначава още повече вярата за да я пригоди към себе си,към неговите си лични харесвания....
Или приемаш религията като такава каквото е,или въобще не я приемаш,те за тва сега стават всичките тея противопоставяния на тема религия,защото всеки втори започва да тълкува библията символично и да я използва както си иска за собствени цели.
В религията няма нищо символично и динамично,в нея нищо не се променя и изменя,въпреки че разни хора се опитват постоянно чрез точно този символизъм да променята някои неща в нея,за да могат да я натъкмят единственно и само с една цел.....по голяма клиентела.
За какво им е на хората повече последователи.....е как защо,получават някакво възнаграждение за това.Както си следва в йерархията->най горе поставения дава пари за да завърти колелата на системата за да може да взема пари от най-отдолу поставените и въпреки че може и да не дават реални пари,самите те са броика и когато тези висше поставени дадат отчет че имат еди колко си последователи,получават приходи и във всички случай,хората които дават тези пари,стоят в сянка и само лапат.
Неможе да ви се побере в акъла,за какви схеми и какви машинации става въпос,какъв вид ограбване и контролиране реално всъщност се провежда зад всичките тези красиви религиозни ценности и деали които си изграждате.
Християнската религия е много плитка. До голяма степен се препокрива с другите религии, които са съществували доста време преди нея. КОйто се поинтересува ще открие интересни неща по въпроса. Колкото до ад и рай... тук аз нямам мнение.
А това не е за слаби сърца--> http://media.photobucket.com/image/r...igion.jpg?o=40
Супер, тогава взимам библията и отивам да избивам делфиниПървоначално написано от Nam3less3
![]()
For I am Winter born
Първоначално написано от SiegHeil
![]()
![]()
![]()
Бог иска ние да решаваме какво ще правим със Заповедите. Ае за делфини!
Аз отивам да се пецкам с 3 жени едновременно, защото в моята култура е позволено.![]()
Как пък не! Може и да е истина, но аз не вярвам в Бог!Не вярвам в Рая, вярвам само в Ада, защото аз в момента съм там!Първоначално написано от Virtual^Reality
Ада е на Земята!
Първоначално написано от ScionOfStorm
Virtual^Reality написа:
Който е чел поне малко от Библията знае, че Ада и Рая са реални места и съществуват. Бог поема наште грехове и злини и търпи наказанията вместо нас... Добрите хора след смъртта си отиват и живеят мирно в Рая с Бог, докато лошите хора и богохулниците отиват на вечни физически и психически изтезания в Ада.
Как пък не! Може и да е истина, но аз не вярвам в Бог!Не вярвам в Рая, вярвам само в Ада, защото аз в момента съм там! Smile Ада е на Земята!![]()
ХУМОРИСТИ!
-------------------------------------------------
+1Християнската религия е много плитка. До голяма степен се препокрива с другите религии, които са съществували доста време преди нея. КОйто се поинтересува ще открие интересни неща по въпроса. Колкото до ад и рай... тук аз нямам мнение.Като абсолютно всички други религии например се включва мита за "бога слънце",чрез ореола.А първите вярвания,зародили се още преди да има език и писменност,са именно свързани със слънцето,което символизирало живота и се боготворяло и във всички следващи религии,умрели и все още изповядвани в наши дни се забелязва точно това обожествяване на слънцето.
Който е гледал Зайтгайст знае за какво горовя!!!!!!!!!
Религиите като всичко друго си имат начало и край,както многото до сега изчезнали и загинали религии,тъй като религиите се зараждат чрез човешкото съзнание и психика,те изчезват заедно с хората които ги изповядват.....и ако не сте унедени все още в това се поразтършувайте относно изчезналите религии,които до огромна степен наподобявали сегашните и са които изчезназнали заедно с хората които са ги изповядвали....позовавайки се на историята,намираме доказателството че религията и бог съществуват единственно и само във въображението ни,а историята е точно за това-да ни учи да не повтаряме грешките на предците ни!
В миналото хората са били предимно варвари,неуки и груби хора и религиите които са изповядвали са били точно такива,религии които са били в синхрон с техните разбирания,днес съвременния човек живее в демократична епоха и религията се нагажда към това за да може отново да е в синхрон с разбиранията на хората.Инструмент и оръжие което се нагажда според епохата и привичките на хората,за да може да поддържа живота си във въображението и съзнанията на хората.....иначе изчезва,което всъщност е неизбежно.
А тази снимка,реална или неспоред мен е правена в Италия,съдя по орнаментиката на леглото и голите бели стени-много типични за Италия.А това не е за слаби сърца--> http://media.photobucket.com/image/r...igion.jpg?o=40
А до колко е реална немога да кажа,но не е нищо със зверствата които са правени на хората които не са изповядвали християнството.Но за мен най-голямото зверство,което бие дори зверствата по време на втората световна война е това на предците ни.......Да пиеш вино от черепа на загиналия ти враг....
Защото така е по приятно и романтично нали? Happy end... За съжаление грешиш.Първоначално написано от variety
Няма рай и ад, и разбира се няма прераждане. Сега е момента да се живее. Сега и никога след това.
inmm araii![]()