.

Виж резултатите на анкетата: Вярвате ли,че има рай и ад?

Гласували
179. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Да

74 41,34%
  • Не

59 32,96%
  • Ада е на земята

41 22,91%
  • Не съм се замислял

5 2,79%
Отговор в тема
Страница 8 от 11 ПървиПърви ... 4567891011 ПоследнаПърви
Резултати от 176 до 200 от общо 272
    Еми то неможе да се нарече че има рай и ад.. тях ги няма.. ако си бил гаден през тоя си живот.. умираш и са раждаш в лошо семейство и си плашташ за всичко .. а рая.. просто няма такива неща.. умираш тялом.. духом не така че.. душата ти утива на някаде

ми как да кажа вярвам повече в прераждането отколкото в рая и ада и след смърта си го описвам като дълбок сън и нещо като пречистване на паметта и наново
    Бившия BlueSmoke..
    Цитирай Първоначално написано от Дон Пичко Гъделичко
    Добре, че не ти отговорил...с една хубава, мъжка, здрава трътня!!!!

Град
    тук таме
    Неймлесс и ти наричаш себе си християнин.....щом тълкуваш религията си символистично,значи не си християнин.Самата религия е създадена за да се тълкува буквално!
    "Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
    "Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
    "Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
    http://bezbog.blogspot.com/

Раят и адът са в ума ни.

Град
    Видин
    Цитирай Първоначално написано от CeLyVka
    Раят и адът са в ума ни.
    Това не значи че не съществуват
    And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
    I've lived for these few seconds
    For I am Winter born
    http://vbox7.com/play:d61898cb

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от k`man
    Неймлесс и ти наричаш себе си християнин.....щом тълкуваш религията си символистично,значи не си християнин.Самата религия е създадена за да се тълкува буквално!
    Библията е създадена така, че да бъде тълкувана по много начини. Каквото е съзнанието на хората, така я тълкуват. В миналото е било ниско, заради това е имало различни нива на тълкуване, създал се е католицизма, протестантството. Някой неща в нея много ясно че трябва да бъдат тълкувани символистично. Да тълкуваш буквално неща като заповедта "Не убивай!", е безумно, както беше написал, все едно да не трябва да убиеш муха В днешно време библията се тълкува изцяло символистично, буквалното тълкуване е било в миналото.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Не убивай, защото не си дал животът ти, а Бог. Само Бог може да създаде живот и само той може да го отнеме. Дори муха да е, животът е даден от Бога, убиеш ли я, съгрешаваш.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от Christ
    Не убивай, защото не си дал животът ти, а Бог. Само Бог може да създаде живот и само той може да го отнеме. Дори муха да е, животът е даден от Бога, убиеш ли я, съгрешаваш.
    Значи като вървиш по улицата, трябва постоянно да гледаш къде стъпваш, за да не настъпиш и убиеш случайно някоя мравка

Цитирай Първоначално написано от Nam3less3
    Цитирай Първоначално написано от Christ
    Значи като вървиш по улицата, трябва постоянно да гледаш къде стъпваш, за да не настъпиш и убиеш случайно някоя мравка
    Марко 12:28-31

28 А един от книжниците, който дойде и ги чу, когато се препираха, като видя, че им отговори добре, пита Го: Коя заповед е първа от всички?

29 Исус отговори: Първата е: "Слушай, Израилю; Господ нашият Бог е един Господ;

30 и да възлюбиш Господа твоя Бог с цялото си сърце, с цялата си душа, с всичкия си ум и с всичката си сила".

31 А ето втората [подобна на нея] <заповед:> "Да възлюбиш ближния си като себе си". Друга заповед по-голяма от тия няма.

олелеле :X
    Раят и адът са единствено в ума ни !

Град
    Видин
    Такаам, приемаме че всичко в Библията е символично...
    Значи 'Не прелюбодействай' аз мога да го разбирам като 'не прави секс с повече от 10 жени едновременно', и ще съм прав, така ли ?
    For I am Winter born

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от SiegHeil
    Такаам, приемаме че всичко в Библията е символично...
    Значи 'Не прелюбодействай' аз мога да го разбирам като 'не прави секс с повече от 10 жени едновременно', и ще съм прав, така ли ?
    Е, и сам може да прецениш дали е правилно

Град
    Видин
    Ми според мен така е правилно, ае земи ми кажи че в Библията пише друго
    For I am Winter born

SiegHeil е прав.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Ако се разбира само буквално става още по-голямо объркване и недвусмислици. Това са основни заповеди, които се разбират по такъв начин, в зависимост от съзнанието на човека, моралът на света около него и т.н. Нито са буквални, нито символистични, а са динамични

Град
    тук таме
    Аааааа сега станаха динамични
    вече не са символични,а динамични.....
    Религията е създадена както казах да се туктува буквално и да не си правят разни хора символистични тълкувания с които да изпозлват релгиията са лични цели.....символистичното тълкуване,което е последвано от динамичността,е признак на слабост или в самата религия или с човека който я следва....да приемем че слабостта е в религията->стигате до заключението че всъщност религията си е създадена с определена цел,а ако човека има по особенно виждане към нея,то той започва да я тълкува символично и да преиначава още повече вярата за да я пригоди към себе си,към неговите си лични харесвания....
    Или приемаш религията като такава каквото е,или въобще не я приемаш,те за тва сега стават всичките тея противопоставяния на тема религия,защото всеки втори започва да тълкува библията символично и да я използва както си иска за собствени цели.
    В религията няма нищо символично и динамично,в нея нищо не се променя и изменя,въпреки че разни хора се опитват постоянно чрез точно този символизъм да променята някои неща в нея,за да могат да я натъкмят единственно и само с една цел.....по голяма клиентела.
    За какво им е на хората повече последователи.....е как защо,получават някакво възнаграждение за това.Както си следва в йерархията->най горе поставения дава пари за да завърти колелата на системата за да може да взема пари от най-отдолу поставените и въпреки че може и да не дават реални пари,самите те са броика и когато тези висше поставени дадат отчет че имат еди колко си последователи,получават приходи и във всички случай,хората които дават тези пари,стоят в сянка и само лапат.
    Неможе да ви се побере в акъла,за какви схеми и какви машинации става въпос,какъв вид ограбване и контролиране реално всъщност се провежда зад всичките тези красиви религиозни ценности и деали които си изграждате.

Християнската религия е много плитка. До голяма степен се препокрива с другите религии, които са съществували доста време преди нея. КОйто се поинтересува ще открие интересни неща по въпроса. Колкото до ад и рай... тук аз нямам мнение.

А това не е за слаби сърца--> http://media.photobucket.com/image/r...igion.jpg?o=40

Град
    Видин
    Ако се разбира само буквално става още по-голямо объркване и недвусмислици. Това са основни заповеди, които се разбират по такъв начин, в зависимост от съзнанието на човека, моралът на света около него и т.н. Нито са буквални, нито символистични, а са динамични
    Супер, тогава взимам библията и отивам да избивам делфини
    For I am Winter born

Цитирай Първоначално написано от SiegHeil
    Супер, тогава взимам библията и отивам да избивам делфини
    Бог иска ние да решаваме какво ще правим със Заповедите. Ае за делфини!

Аз отивам да се пецкам с 3 жени едновременно, защото в моята култура е позволено.

Супер фен
    Град
    България
    Цитирай Първоначално написано от Virtual^Reality
    Който е чел поне малко от Библията знае, че Ада и Рая са реални места и съществуват. Бог поема наште грехове и злини и търпи наказанията вместо нас... Добрите хора след смъртта си отиват и живеят мирно в Рая с Бог, докато лошите хора и богохулниците отиват на вечни физически и психически изтезания в Ада.
    Как пък не! Може и да е истина, но аз не вярвам в Бог!Не вярвам в Рая, вярвам само в Ада, защото аз в момента съм там! Ада е на Земята!
    Цитирай Първоначално написано от ScionOfStorm
    Танц

Звънците ми глупашки
    Нека бъдат нашия звучен съпровод.
    Усмивки веселяшки...
    Тъга са те, ала от особен род.

Като видиш тъщата ще разбереш.

Град
    тук таме
    Virtual^Reality написа:
    Който е чел поне малко от Библията знае, че Ада и Рая са реални места и съществуват. Бог поема наште грехове и злини и търпи наказанията вместо нас... Добрите хора след смъртта си отиват и живеят мирно в Рая с Бог, докато лошите хора и богохулниците отиват на вечни физически и психически изтезания в Ада.

Как пък не! Може и да е истина, но аз не вярвам в Бог!Не вярвам в Рая, вярвам само в Ада, защото аз в момента съм там! Smile Ада е на Земята!
    ХУМОРИСТИ!

-------------------------------------------------

Християнската религия е много плитка. До голяма степен се препокрива с другите религии, които са съществували доста време преди нея. КОйто се поинтересува ще открие интересни неща по въпроса. Колкото до ад и рай... тук аз нямам мнение.
    +1 Като абсолютно всички други религии например се включва мита за "бога слънце",чрез ореола.А първите вярвания,зародили се още преди да има език и писменност,са именно свързани със слънцето,което символизирало живота и се боготворяло и във всички следващи религии,умрели и все още изповядвани в наши дни се забелязва точно това обожествяване на слънцето.
    Който е гледал Зайтгайст знае за какво горовя!!!!!!!!!
    Религиите като всичко друго си имат начало и край,както многото до сега изчезнали и загинали религии,тъй като религиите се зараждат чрез човешкото съзнание и психика,те изчезват заедно с хората които ги изповядват.....и ако не сте унедени все още в това се поразтършувайте относно изчезналите религии,които до огромна степен наподобявали сегашните и са които изчезназнали заедно с хората които са ги изповядвали....позовавайки се на историята,намираме доказателството че религията и бог съществуват единственно и само във въображението ни,а историята е точно за това-да ни учи да не повтаряме грешките на предците ни!
    В миналото хората са били предимно варвари,неуки и груби хора и религиите които са изповядвали са били точно такива,религии които са били в синхрон с техните разбирания,днес съвременния човек живее в демократична епоха и религията се нагажда към това за да може отново да е в синхрон с разбиранията на хората.Инструмент и оръжие което се нагажда според епохата и привичките на хората,за да може да поддържа живота си във въображението и съзнанията на хората.....иначе изчезва,което всъщност е неизбежно.

Град
    тук таме
    А тази снимка,реална или не
    А това не е за слаби сърца--> http://media.photobucket.com/image/r...igion.jpg?o=40
    според мен е правена в Италия,съдя по орнаментиката на леглото и голите бели стени-много типични за Италия.
    А до колко е реална немога да кажа,но не е нищо със зверствата които са правени на хората които не са изповядвали християнството.Но за мен най-голямото зверство,което бие дори зверствата по време на втората световна война е това на предците ни.......Да пиеш вино от черепа на загиналия ти враг....

Голям фен Аватара на Vesk0u
    Град
    Монтана
    Цитирай Първоначално написано от variety
    Vqrvam samo v prerajdaneto
    Защото така е по приятно и романтично нали? Happy end... За съжаление грешиш.

Няма рай и ад, и разбира се няма прераждане. Сега е момента да се живее. Сега и никога след това.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си