- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Вярвате ли,че има рай и ад?
Не аз съм човекът който може да каже къде се намира рая и къде ада,но мога да предполагам и аз предполагам че наистина адът е на земята.
Всичко е просто:
В Рая е хубаво, но в Ада компанията е по-добра!![]()
Не смятам че има нито господ,нито рай.Не вярвам дори в това че сме създадени от някакъв бог.Ад и рай също не смятам че има.Все пак няма никкави доказателства.Тая библия може да е някаква книга с призки дето са я намерили някога и сега да смятат че всичко е истина![]()
Ако има нещо - свиркай на ЛС.
Вярвам и в ада и в рая,и в прераждането и смъртта.Човек колкото е по-добър на земята,толкова повече време може да седи в рая като си замине от 3емята.Доста книги съм изчела.Аз мисля,че съм директно за Рая.
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
тази реална ли е бе, райдърокрайсте?![]()
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
ПРЕСТАНЕТЕ.С.ТОЯ.ШИБАН.ЗАЙТ ГАЙСТ
СЪКС
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Ада е на земята за Рая надявам се да има,за да се разнообразим евентуално !![]()
Ако казваш, че въображението е равносилно на реалността, тогава значи и раят и адът съществуват. Само че, някъде тук , в тази логика се губи смисъла...Първоначално написано от SiegHeil
"...но все не мога да обясня добре.И дори да можех, не зная дали би ми се искало."
Дж.Селинджър
йеееееее това означава че бисквитеното чудовище наистина съществува![]()
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/
ima
Нормално е след смъртта човек или да си плати за греховете си, или да бъде възнаграден за постъпките си. Раят и адът съответно са такива състояния на душата, но всеки може да гадае какво точно представляват. Има няколко основни теорий за рая и ада, едната е че те са нещо като "места" в незнайното място, където са душите на хората след смъртта им, а другата теория е че това са просто състояния на духа, ума или както щете го наричайте. Поддръжниците на тази теория примерно цитират описанието на ада като огнено езеро от библията, те го разбират небуквално, имайки предвид, че грешника в ада "гори" от ужас(разкайва се и съжалява много, "реве"?) заради злото, което е извършил. Има и трета теория, че няма ад и рай, ами че след смъртта има прераждане, рай ще е да се родиш с добра карма и на хубаво място, ад съответно - лошо.
Според мене и трите теорий са верни.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Не е нормално да страдаш,защото си мислиш че после ще бъдеш възнаграден за това!
Ако един човек е по един начин виновен за страданието ти...примерно някой политик и после чуеш от някъде че страданието ще бъде възнаградено като умреш....това не е ли перфектния план изготвен точно такива "политици"....примерно казвам...
Не е нормално да имаш възможност да направиш живота си по добър(по съвсем почтен начин) и да не го правиш защото тогава няма да страдаш и следователно няма да отидеш в рая.
Това със възнаграждението с рай "незнайно" прекалено много ми звучи като онея 800 дни дето бяха обещани от царя преди доста време...
Прекалено много еднакви ми звучи като онея реклами дето рекламират някакъв домакински уред,който 1 седмица след като си го купил се е сччпил.
А това със ада ми звучи прекалено еднакво с онова че като отидеш в затвора и ще платиш за това което си направил....един огромен процент обаче от хората които са лежали в затвора малко по дълго време,след като излязат пак се връщат там!
Как звучи Ада...заплашително,като нещо което ще ти налага психическо,емоционално или дори физическо насилие....а насилието единственното което прави е да поражда насилие.
Ето как действат тея работи....незнанието е като любопитстовото,ако не бъде задоволено става лошо.Ако незнанието не бъде задоволено се поражда страх,а страха поражда насилие!
А сега погледнето по обратния ред....ада е насилствено място където по насилствен,болезнен начин си плащаш за делата,без значение психически ли или физически.Това насилие е следствие от страх,а този страх от незнанието.Е вече живеем в 21 век и човек може да задоволи незнанието т.е. е в непосредствена близост до източници на знание и така се прекъсва веригата.
Като трябва да обърна внимание че има много видове страхове и оказване на насилие и точно с тези неща трябва да се внимава,защото дори и липсата им е пагубна....всичко трябва да е в допустимите граници.И само излизането от тези граници отново завързва тази верига на пораждането на насилието.
Всичко е въпрос на психика...
Католик..Първоначално написано от Kman
![]()
Няма такова нещо... емоционално насилие.... хахПървоначално написано от Kman
Объркал си се нещо, в Рая не се ходи чрез страдание. Можеш да имаш щастлив и пълноценен живот и пак да идеш в Рая. Просто зависи от вярата ти. (Тук има ужасно много за обяснение... ако искаш на ЛС, ако не искаш просто се смей както обикновено правиш.)
И те така..
незнам
човек като умре отива долу-при бубулечкитине съм се замисляла мн за тея неща...а пък и като гледам май наистина Ада е на Земята
иска ми се да е така...да не е нужно да се страда за да се отиде в рая,обаче там отиват само страдалците които са преминали през "изпитанията" на живота....един вид това тук на земята им е изпитателен срок дали са годни(достойни) за охолен живот в рая.
То нали за тва се казва че на небето ще се получи възнаграждение за изстрадалите,което логически означава че за всички останали остава наказанието.
Нали сме родени с първородния грях и трябва да се разкайваме пред бог, даму се молим за спасение,да съжаляваме....ето това е психическо страдание...цял живот да съжаляваш и да се разкайваш.
ne
When you left I lost a part of me It's still so hard to believe Come back baby please, cause wE belong together !!
Първоначално написано от Kman
Колко пъти трябва да ти обяснявам, че в Рая не се влиза с дела?!
Тогава значи няма смисъл да се правят каквито и да било дела...т.е. каквито и дела да правиш пак можеш да отидеш в рая...
Я ся казувай какво трябва да извършваш и над какво да размишляваш,вярваш и т.н. за да отидеш в рая!?
Първоначално написано от Kman
Ако имаш вяра, ти можеш да грешиш, но ще искаш ли?
вярвам,че ги има.
Ето така си ги представям:
АД-Зловеща,огромна мн мрачна дупка,заобиколена с огън,където пускат хората да изгорят,заради лошите си деяния.
РАЙ-красива,обширна поляна,осеяна с милиони цветя,красиви дръвчета огреяни от слънцето,претрупани с всеразлични плодчета.
Малка красива къщичка с тераска,където да си починеш и да се насладиш на гледката,а ако с теб там е и любимия човек-превъзходно...ех ,красота
Бог ще реши къде да отида![]()
Руса кукличка
Това са материални представяния, но според мен те дори не могат да бъдат определени с думата "места". Доста хора си ги представят като 2 отделни свята, в които душите на мъртвите "пътуват" със скоростта на мисълта си(вероятно могат да материализират желани от тях неща), а самите "измерения" в отвъдното нямат нищо общо с физическите закони, т.е. не можем да си ги представим.Първоначално написано от angelcheeee_93
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101