Цитирай Първоначално написано от k`man
Глупости ,глупости,глупости. Ада и рая са създадени в психиката на хората, за да се успокоят , че ако сега живота им е труден , пълен с проблеми и мъчения , след смъртта си ще получат възнаграждение. А другите , както се казва "богаташчетата" , които мислят само за себе си след смъртта си ще бъдат наказани.
Някой да е виждал този ад , или този рай? Някой да си е говорил с Господ? Или някой от тук да ми каже какъв е бил в предишния си живот?
Всички тези неща според мен несъществуват. Не съм ги видяла , не съм ги докоснала, не съм ги усетила. За да вярваш в нещо трябва да имаш доказателства за неговото съществуване. Не може просто ей така да ти се каже нещо и на теб ако ти допадне да почнеш да вярваш в него.
ТОВА МИ ХАРЕСА! много добре го каза

Най-трудно разбираемо е това което неможе да се види и докосне,но има огромна разлика между реално съществуващи и измислици.И тази разлика е че за едното има абсолютни и безпордни доказателства,а за другите догатки,митове и хипотези.Например кинетичната енергия....немога да я видя или помириша,но когато се прояви,тя се проява със все сила,като преобръщането на една кола и това може да бъде математически и физически и химически и общо всето по научен може да бъде доказано.А съществуването на бог е доказано че е измселено от праотците ни,които са били невежи и са си фантазирали и измисляли поради липсата на информираност,а днес сме достатъчно информирани и умни за да знаем че това СА ИЗМИСЛИЦИ и всеки които продължава да твърди това просто следва стадото."Мнозинството е наслада за плахите!".А това стадо се ръководи от един овчар който определя правилата и така се появява манипулрането.А дори и да твърдите че не сте в това стадо и че не ходите на църква и не сте като останалите християни и че църкавата била мафия вие пак изповядвате в същите мега остарели ценности,които немогат по накакъв начин да се съчетаят с новия технологичен свят и продължавате да вярвате в митовете и измислиците на невежите стархливци!!!Вие живеет в миналото,това е деградация и затова съм против религиите.Колкото по бързо осъзнаете тази истина толкова по скоро ще си отворите очите за прекрасния живот,освободен от страхове и предрасъдъци породени от религия и остарели ценности!
Сатанински разсъждения
Църквата не я намесвай, тя е работа на хората. Религията те учи на добродетели, полезни за цял живот, и няма за цел да обяснява физически явления, да манипулира(църквата е създадена и поддържана от хората, за това всичко може и да го прави това), тия ценности не са остарели ами са универсални, и се вписват във всякакъв начин и епоха на живот, стига изобщо да можеш да ги разбереш. Хората, за които говориш в поста си са просто глупци, манипулирани от църквата, истинската вяра няма нищо общо с това което написа...
Овчар е Исус Христос, а овцете са силните и вярващите хора, успяващи в духовното и физическото съществуване. А адът и раят може да се тълкуват по няколко начина(а не като оня от църквата с огъня), и са правдоподобни, и на вярвящия са му доказани подобни неща, иначе щях ли да ги пиша тия работи. Да не си мислиш че си измислям, само щото сляпо искам да вярвам в нещо?