Цитирай Първоначално написано от -Myrth-
Това, че не приемаш нещо за истина, не значи, че трябва да го отричаш. Това ти ограничава възможностите и затваря кръгозора ти, прави те лош събеседник. Единственото предимство е, че ти дава твърда позиция, защото никой не може да каже нищо пред липсата на доказателства...но спор, който се крепи САМО на факти и веществени доказателства си губи чара, не мислиш ли
Малка част от мен наистина иска да съществуват такива неща. Но едно е мечтата , а съвсем друго реалноста. Аз гледам реалистично на нещата. Факт е , че няма доказателства. Факт е , че до момента всичко е само в мислите и съзнанията на хората. Факт е , че хорада се обръщат към Господ с молитви , в трудни момети. Те си втълпяват в главата, че ще има възнаграждение за мъките им. Бог е опората на психично слабите хора. "Съществуването" му им помага да живеят и да се борят с живота си. Аз не вярвам в Бог. Няма доказателства за съществуването му и не мога просто да повярвам. Няма логика да вярваш в нещо , без да си сигурен , че е истина. Не мислиш ли?