Първоначално написано от
SWASTICA
Всички "срещали" духове твърдят, че духът е ефимерно прозрачно нещо, което досущ прилича на човешка фигура.
След като се намира на Земята и е видяно, каквото и да е това нещо, то съществува.
За да съществува едно нещо са му необходими физиологични процеси. Ако душата може да съществува без тяло, то ние можем да излизаме от това тяло N пъти, защото няма нещо, което да "залепи" душата с тялото.Това и преди е било обсъждано,излизането от тялото не става "ей така",нужни са определени усилия
За да съществува едно нещо, ние трябва да го видим, а щом го видим, то автматически става обект, който пречупва светлина.
За да бъде един човек изцяло невидим, трябва да може да пречупва светлината така, че да премине през него без да смени посоката си със мм, което все още е доказано, че е напълно невъзможно.Казано е "все още"...За в бъдеще кой знае...В една друга тема от този раздел прочетох,че няма скорост по-голяма от тази на светлината,но опит доказал,че не е точно така...
И щом хората казват,че виждат какво е духът и че има определена форма,това не значи ли,че не е невидим и не е необходимо да пречупва светлината така,както го прави плътта?
Щом има пречупване на светлина, значи има нещо реално, което съществува, но духовете са нещо мъртво, нещо, което пречупва светлината до положението, което казахме, че е невъзможно.
98% от всички тези привидения могат да се опишат със нормални процеси протичащи на планетата Земя. Останалите 2 % се нарича умопомрачение на мозъка. Това е функция, която се поражда от автосугестия. Мозъка визуализира и обработва за реално това, което си мислиш за даден момент.Кой казва,че духовете са нещо мъртво?Всъщност не знам дали духовете са само невидими,а привиденията на хората са плод на въображението им,но това,че не са признати от науката не означава,че ги няма.Щом не са материя,няма как да отговарят на законите,свързани с нея.Сигурна съм,че ако попитате някой много близък на починал вече човек,той ще има какво да ви разкаже и не става въпрос за историики като по филмите...Най-често проявленията са чрез сънища.Не съм имала такива,не съм и 100% убедена,че като умрем душите ни остават,но много неща,свързани с мои близки ме карат да се замислям.Никой от тях не е виждал човек,през който можеш да гледаш като през стъкло...Става въпрос за послания,знаци,които не са директни.Така че като оставим настана привиденията,невидимата енергия или каквото е там не се влияе от физичните закони,нали не можеш да я пипнеш.Необясними са много неща,като интуицията например.Как ще обясните,че преди катастрофи във влакове да речем,броят на пътниците е два пъти по-малък,в сравнение с редовните дни?Явно някои хора имат по-развити сетива от други.Един вид са "по" от тях.Много от вас са убедени в съществуването на по-развити извънземни цивилизации,щом ние сме "по-долу" значи има още много,което не знаем изобщо.Ами ако през времето,когато хората са си мислели,че Земята е плоска(този пример и доста използван,но е достатъчно красноречив) са го приели за стопроцентова истина и не са продължавали да изследват,може би и сега щяхме да си живеем в заблуда...А може и да го правим.Наистина се чудя на хората,според които това,което не е доказано го няма...