Здравейте
аз съм нова тук, но често ви чета. Имам нужда от съветите ви...как да постъпя??? Ето и историята:
Става дума за моя близка приятелка, която много, ама много обичам. Като сестричка ми е скъпа. Вече повече от година тя си пише с едно момче в интернет и твърди че са гаджета. За мен това е абсурдно, защото се познават само от писанията си и снимките, които са си пращали. Та тя дори не може да е сигурна, че момчето на снимките е той...Може ли изобщо да е сигурна кой стои отсреща...Момче ли е...или момиче...Твърди, че е влюбена. Стои по цяла нощ пред компютъра. Сякаш целият и живот е станал виртуален. А отсреща може да е всеки. Те дори не са се чували по телефона. Той...или тя...не можем да знаем всъщност има всички координати на приятелката ми, а нито веднъж не е намерил наччин да и се обади. За мен това е безумие. Срещите им все се разминават, той непрекъснато си намира някакви причини да не се видят (все нещо му се случва на милинкия ). А на мен ми е ужасно мъчно за нея. Опитвам се да я вразумя с разговори, да и отворя очите. Понякога тъкмо е решила да сложи край и той я омотва с нови обещания. А знаете ли...красива е като сълза. И заслужава някой да я обича много, но в истинския живот...да усети истинска прегръдка, истинска нежност. Що за човек трябва да си за да се гавриш по подобен начин с едно по детски наивно сърце???!!! Не знам как да постъпя и какво да направя. Тя е като зависима вече. Опитвам да я вразумя, но нещо не ми се отдава, тя започва да се сърди. Моля, дайте ми съвет!!! Много си я обичам и ужасно ми пука за нея, а виждам как потъва все повече и повече. Ако това още малко продължи ще трябва да говоря с баща и. Извинете ме, ако съм ви отегчила!