Защо винаги търсим вината в другите, а не в себе си?!? Когато аз бях на 14-15 също имаше чалга и също я слушахме по събиранията с класа, но нито сме се напивали като свине, нито сме смъркали, пушили марихуана и т.н. Всичко си е до хората... Хората се промениха тотално и това го осъзнах едва преди няколко месеца. Помня в 9-ти клас как се събрахме 12 човека вкъщи на нова година - 2 бутилки шампаско, 4 кола, 2 фанта и много ядки и плодове. Е, от тогава, та чак до сега аз такъв купон не съм си правила... Ходила съм на купон на Нова година в най-"гъзарското" зъведение в града и ми идеше да се самоубия още в 11 и 30.

СЪгласна съм с мненията на двама - това на air_J и на Sam90`. Наистина всичко стана прекалено достъпно, прекалено лесно, прекалено разрешено. Не казвам, че моето поколение сме били по-нормални, ама аз не помня в 7-ми клас да сме имали някой съученик, който пуши. В 8-ми вече се навъдиха 3-4, но това не ги е превърнало в боклуци.

Всичко е до възпитание, до манталитет, до традиции. Защото сега на никой не му пука за тия неща. 15-годишната пикла си хваща чукалата на Бъдни вечер и отива с емо приятелките си да си режат вените. Не им дреме, че е семеен празник. А бащата (или майката) вместо да я хване и да я спука от бой, той си седи и си пие ракията. Сега не ме нападайте заради боя... Ама понякога е нужен. Сега ако някой родител удари шамар на детето си, като нищо може да извикат Закрила на детето... А боя възпитава, зависи кога се прилага. Помня точно 2-3 пъти когато майка ми ме е била и не и се сърдя за това. Имало е защо, заслужила съм си го... И определено съм и благодарна за много неща, но най-вече за това, че ме е възпитала... по мое мнение добре.