Сайтът не работи отдавна. Аз от 4 години вече не уча там, но ако е нещо, свързано с базата, часовете и тн, питай.
Спомените ми от там са страхотни, радвам се, че бях там и в 6 клас скачах на ластик и на въже. Е, в 8-ми клас ми се отвориха очите, че явно ще се пораства и, че докато аз скачам на ластик, връстниците ми правят секс.
Сега обаче нещата са различни "сексуаната вълна" залива подрастващите отвсякъде.
Emi prosto iskah da razbera malko pove4e ne6ta za daskaloto za6toto plemennika mi 6e go zapisvat tam a dokolkoto sam 4uvala v tva daskalo mai ne se u4i kato horata
Ako nqkoi znae nqkakva informaciq za u4ili6teto da pi6e
То въпросът е и дали ще може да влезне, защото изпитът хич не е лесен, въпреки че аз не бях правила такива неща и си си се справих в първи клас, е не бях сред първите 5 човека, ама какво от това Моята класа, която ми беше до 4-ти клас вече се пенсионира. Но беше много добра, на другите два класа също.
И та оттук натам ще ти разкажа какво беше при мен, аз сега съм 12-ти клас и учих там до 7-ми. За мен си беше перфектното училище и ходих с желание на училище.
Има и добри и не толкова добри учители. Т.е. само по литература нищо не научих... Относно 1-ви 4-ти клас. Децата имат по 7 часа.
2 часа
голямо междучасие
3 часа
обедна почивка /40 минути, в които децата ядат/
2 часа
Но програмата е направена така, че да не е тежка. Точно затова има народни и бални танци, керамика /батик, дърворезба, картини върху балатум/ и интереси, които са допълнителни и са по-свободни /въпреки че по народни танци се измъчих /, защото за един първолак 7 часа биха били много. А теи неща са много важни и развиват наистина много едно дете. То знае, че създава нещо и му се внушава креативност/.
Там всичко беше много по-строго отколкото беше в нормалните /говоря не само за кварталните у-ща/. Дисциплината в часовете си беше пълна, а сега като виждам понякога какво става в час и направо ми става мъчно за учителката и се чудя как могат да го търпят цялото това нещо. Това училище ми даде много и наистина важни знания. Когато отидох в новото и всички ми казаха "А ти там много си учила и сега тук ще ти е лесно". Аз само казах "ще видим". И така се и оказа, защото там ме научиха на нещо много важно- да отсявам важната инфорция от урока.
Примерно по физика тя диктува планове с определения, които не са много, но за следващият път всеки трябва да ги е научил. И г-жата наиситна има подход и абсолютно всички сядаха и се подготвяха за всеки път.
Хах, помня как едно момиче пропуши в 7-ми клас и всички я изолираха
Но сега всичко трябва да е различно и все пак по-добро от останалите. /разбира се, че не от всички, всичко зависи на какви съученици и глявно на какви учители ще попадне, в което и да е у-ще, защото, за да е лоша дисциплината е виновен учителят, ако той не може да внуши респект и уважение, те сами няма да го покажат, защото в такава възраст подрастващият се влия от хиляди неща и лесно се манипулира.
Предполагам, че проблем ти е и това, че има деца на известни личности и на такива с пари. Когато аз учих там, тези неща също ги имаше, разбира се, все пак у-щето е създадено за деца на политици и тн, но когато синът на президента учи с дъщерята на еди кой си министър, а пък от другия клас още някой, просто няма как да им обръщат специално внимание. Точно затова ги записват там, защото децата, записани в обикновени у-ща /например дъщерята на миналия министър на образованието, учеше в 55 и там всички са й обръщали специално внимание, съответно се пишат и по-високи оценки./ Докато в Италианския това няма как да стане, защото просто тези деца са повечко и не може да всеки да се обръща внемание. Тези деца така и се научават, че са кат всички останали и нямат проблем да пият боза и да ядат баничка от лафката /Четох скоро как изумени студенти разказват как синът на президента правил точно това и всъщност не си дават сметката, че това е нормално, не е нормално обратното, все пак той няма да е винаги синът да президента и даже му е кофти, че само с това го свързват и сега му се лепят фалшивите приятели/.
Относно парите, честно казано по-голямо парадиране с пари от това в Първа немска не съм виждала, там е ужасно, групички и тн. Докато аз си учих в Италианския от частното у-ще /не знам дали знаеш, но в същата сграда има и частно, те са разделени, де/ парадираха и все още адски много с парите си, идват със скъпи коли на училище, карани от шофьори, поръчване на КФС през обедната почивка и тн, но за щастие с тях почти нямах контакт. Но там повечето са адски разглезени и въобще и ако имате финансовата възможност, не го записвайте там!
Оффф, много изписах и все неща, свързани с моето детство, припомних си страхотни мигове и съм много благодарна на училището.
Ако има още нещо, питай. Въпреки че то аз не мога да ти кажа сега как е, защото 4 години не са малко време.
Blagodarq ti mnogo za tazi informaciq No 4estno da ti kaja moito mnenie za 4astnite u4ili6ta hi4 ne e dobro no kakto i da e...se pak az ni6to ne moga da napravq po vaprosa za6toto roditelite na plmennika mi ve4e sa go re6ili i gorkoto dete hodi na uroci dva pati v sedmicata zaradi toq izpit det 6e poloji za da vleze tam ...Tova 4e tam decata sa razglezeni e qsno i imenno tova me pritesnqva 4e ako vleze da u4i v tva daskalo i toi 6te stane takav(ne 4e sega ne si e glezlio) i nedai si boje da se zahvane s narkotici i tem podobni gluposti e ot tova se pritesnqvam nai mnogo za6toto znaem gi bogata64etata kakvi sa
Blagodarq ti o6te vednaj za napisanoto ot tvoite dumi razbiram 4e pone moje bi 6te nau4i ne6to tam
Училището е държавно!!! Ти нещо явно въобще не си наясно. Това за разглезените става въпрос за частното, което е в съседнатата сграда, но сградите са свързани, но те въобще си имат отделен директор и всичко и плащат по към 5000 на срок.
Докато в държавното и където ще кандидатства племенника ти е много по-различно, защото това, че примерно ще учи със сина на някой водещ, както е в повечето случаи, не означава, че тези хора въобще са богати, защото в телевизиите въобще не са на големи заплати. Да плащат се пари, но те са към 150 лв - 180 на месец, за хич не е малко, но те са за храна, транспорт, лекар и зъболекар, тоалетна хартия и течен сапун, неща, които ги няма в другите държавни училища и които държавата не покрива.
А това с тези уроци е голяма тъпотия, само тормозят детето. Познавам няколко деца, които така ги тормозеха и нито едно от тях не успя да влезне. По принцип се дава 1-2 задачи, които да са по-различни, за да се отсеят децата, които да покажат истинското логическото мислене на децата в тази възраст. При мен една от задачите беше рисунка на човек и се оценяваше колко повече детайли ще бъдат нарисувани, дали ще има талия, уши, та дори и миглите носят точка.
Въпросът е да успее да влезне, после ако не му харесва и не се чувства добре местенето в кварталното училище е лесно.
Az u4a v tva dask. Zapisvaite go tam! Po udobno e za roditelite ostavqt go sutrinta na spirkata u4ili6tnia avtobus minava zima decata i gi ka4va gore sled u4ili6te moje da go zapi6ete na izvunklasni zanimania.U4ili6teto moga da kaja 4e ima ne lo6a baza, decata se hranqt v stol, ima 3 lafki i ne se pozvoliava da izlizat izvun bazata na u4ili6teto!