.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 6 от общо 6

задачи по Мат...

Тук има няколко задачи по Геометрия и ако ги решите ще съм ви много благодарнааа...

зад 1-Трапец е вписан в окръжност с център О.Намерете височината на трапеца,ако разстоянията от О до основите на трапеца са 3см и 2см

зад 2-Дадени са окръжностите к(O;r) и k1(O;r) (R po-golqmo ot r).Хордите АВ и СД на к се допират до к1.Докажете че АВ=CD

зад 3-Трапец е вписан в окръжност.Докажете че разстоянията от центъра на окръжността до бедрата на трапеца са равни

зад 4-Трапецът АВСД (AB е успоредна на СД) е вписан в окръжност к(О;r)така че О е вътрешна точка за трапеца.Ако разстоянието от О до хордата АВ е е една втора от r и СД=r намерете ъгъл АОВ ъгъл СОВ ъгъл СОД и ъгъл АОД

зад 5-една права пресича две окръжности с общ център последователно в точките A,B,C,D.Докажете че AB=CD

зад 6-Точките A и B лежат на окръжността к(O).Построите окръжност к1 със същия център О която се допира до хордата AB
    много ви моля опитайте аа това са задачи за 8ми клас..

http://bloogy.freehostia.com/ -Супер блогЧе!

Град
    зад ъгъла
    ами първата в общи линии е така: имаш два случая според това дали О е външна или вътрешна точка за трапеца. ако е външна, то височината ти е 3-2=1, а ако е вътрешна 3+2=5
    3.зад. Предполагам сте доказвали в у-ще, че всеки трапец, описан в окръжност, е равнобедрен?.. имайки това впредвид, триъгълниците ОВС и ОАД са еднакви по трети признак (две от страните са равни на радиуса, и ВС=АД). височините също са равни като съответни елементи в еднакви триъгълници. (тук АВСД ти е трапецът )
    4 зад. Нека ОМ е перпендикулярно на АВ триъг. АМО е правоъгълен и в него ОМ=половината от АО ъгъл МАО е 30 градуса (от онази теорема, сещаш ли се ). Аналогично и ъгъл МВО е 30 градуса ъгъл АОВ е 180-60=120... После: триъг. ДОС е равностранен (СД=ОД=ОС=г), слеедователно ъгъл ДОС ти е60 градуса. А ъгъл АОД= ъгъл ВОС=(360- (120+60))/2=90 градуса.
    айде тва е засега, че нещо много ми се доспа утре пак

.......шшшшшшшвепсс.. вкусът на оригинала

Мега фен Аватара на Blab
    Няма да проверявам предните.

следващата:

О-център на окръжностите

Разглеждаме тр-ци ABO и ODC:
    1)OA=OD (AO и OD са радиуси на по-голямата окръжност)
    2)BO=OC (BO и OC са радиуси на другата)
    3)<АОB=<DOC (ъгли)
    =>ABO и ODC са еднакви
    => AB=CD

--------------------------------
    и последната:

Пускаш хордата АB. От центъра на окръжността спускаш перпендикуляр към АB. Хващаш дължината на разстоянието(от центъра до хордата)с пергела и от О чертаеш окръжност с този радиус. Воаля.

Благодаря ви мОООоогооо

http://bloogy.freehostia.com/ -Супер блогЧе!

stef4o199
    Guest
    може ли и за мен да ми направите услуга: имам задачи може ли да ми ги решите ще съм ббезкраино благодарен!!!!!!!:
    Дадена е окръжност к (r) Постройтеокръжност к1 която има същият радиус и:
    А) НЯМА обща точка с дадената окръжност к;
    Б) има две общи точки с к.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си