- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Всичко се връща - от добро, лошо..
Мислех над този въпрос и си казах - Защо дори и да направим добро ни се връща лошо? Защо никога даже да не сме си и помисляли да направим на някой човек, който обичаме лошо и то да стане така, че да страдаме? Защо, когато се борим за този човек всичко ни се струва безразлично освен него и въпреки в усилията си да я/го върнем, пак ни карат да страдаме? И защо подяволите, когато правим добро - не ни се отвръща с добро, а точно обратното - с лошо, много лошо?
Никога не съм се опитвал да нараня половинката ми, приятелката ми, приятелите ми и въобще всички, на които държа тях. А по една или друга причина, действията ми се разбират по начин, който даже и аз не мога да си обясна как са се досетили за него.. И стават едни караници, обяснения, лъжи, ревност, болене на глава и т.н..защо всичко това ни е нужно, а не можем просто да бъдем щастливи?
Аве ебати късмета ще да е тваМисля си, че колкото повече добро се опитвам да правя - толкова по лошо ми се връща..нямам думи направо..
![]()
![]()
Аз пък съм се убедила, че всяко зло наистина е за добро. Вярвам и в друго - че колкото `добро` има, толкова и `лошо`, че съществува баланс между 2-те понятия, нещо като уравнение, което трябва да се запазва при всякакви обстоятелства. Т.е. ако се увеличи `лошото`, след време стават хубави неща, които по един или друг начин компенсират. Така че, ако моята теория е вярна, след време ще си щастлив :P За да го постигнеш, трябва да отсееш грешките си (очевидно има такива) и да се поучиш от тях. За това са измислени трудностите![]()
![]()
![]()
Хах мерси за успокоението :P А пък аз съм на мисълта, че колкото добро правиш - толкова трябва да ти се върне, дори и да не е толкова, просто да ти се върне с добро..а не да ти теглят майната и да те зае*ат като..![]()
Браво. Ти най - после се усети. Има още много неща които не знаеш, но ще ти дойде акъла. Колкото неморално и антисоциално да звучи ще ти кажа "Не прави добро, за да не видиш зло". Е аз не мога да се ръководя по това правило ( не и изцяло ), трудно ми е да откажа услуга на някой за нещо...
Когато направих тема за да помогна на момчетата, за да им вдъхна смелост, комплексарите и комплексарките в този форум нехаеха и веднага побързаха да ме нахранят и обидят. Това е... . Научи се понякога да мислиш за задника си пич и повярвай ми няма да сгрешиш, не и в този свят, не и в този живот. Eгоизма е колкото отрицателно, толкова и позитивно качество.
Айде....със здраве
Щото живота е шибан, тва е положението.. За един миг щастие заплащаме с десет нещастие.. И така..
Животът е адът описан в Библията!
Живота е кофти и тва е...Всъщност не е кофти а е труден.И в това е неговата грация![]()
На мен брат ми винаги като изпадна в депресия ми вика:"стегни се!Помниш ли колко силна беше?Нали знаеш,че след всяко зло следва 3 пъти повече добро..".И наистина колкото по-малко ти пука за останалите и мислиш за себе си си толкова по-щастлив..поне аз съм се убедила в това..но за жалост на един добър ден отговарят 3 лоши..Така че каквото и да правим не можем да сме напълно щастливи!
Сигурно лошите неща, които ти се случват ти се връщат за нещо лошо в миналото, което си правил. Според мен не си търпелив. В крайна сметка всеки получава своето...
на всеки човек се случват и добри и лоши неща, не знам защо така се получава но просто така става ве винаги но понякога, може би хората не оценяват ова което правиш за тях и не обръщат внимание на това и те наръняват
To be lost before you're found, don't mean you're losing.
Еми Прави лошо на хората и ще ти се връща добро ако следваш твоята логика.Първоначално написано от Fallen`Angel
![]()
-УСПЕХ!
![]()
Strike a Fatal Blow
Feel the last beat of your heart
The Sword Sings of Death...
На мен брат ми винаги като изпадна в депресия ми вика:"стегни се!Помниш ли колко силна беше?Нали знаеш,че след всяко зло следва 3 пъти повече добро..".И наистина колкото по-малко ти пука за останалите и мислиш за себе си си толкова по-щастлив..поне аз съм се убедила в това..но за жалост на един добър ден отговарят 3 лоши..Така че каквото и да правим не можем да сме напълно щастливи!
Сагласна съм с теб
Съгласна съм.ПРОДЪЛЖИ НАПРЕД И НЕ СЕ ВЛИЯЙ ОТ МНЕНИЕТО НА ДРУГИТЕ.Първоначално написано от ghostwisper
и аз съм на мнение че всичко се връща ако направиш нещо лошо на даден човек рано късно същото това зло се връща на теб по мои наблюдения
Добре, нито съм наранявал, нито съм лъгал, нито съм изневерявал, нито съм се държал шибано с някого..не знам, може би с малки и незначителни действия сега ми се връща тъпкано..![]()