.
Отговор в тема
Страница 2 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 94

Тема: БКП?

Мисля че ти го обясних в предходните ми коментари.Обществото е разделено главно на две класи-наемни работници(пролетариат) и буржоазия.Буржоазията живее за сметка на работниците,на които се експлоатира трудът.Комунизмът представлява общество без класи,без частна собственост.
    БСП поддържат социалдемократична политика...Ако искаш се поинтересувай.Идейните възгледи ще са ви сходни според мен,което е не е лошо

Град
    По гетата...
    Цитирай Първоначално написано от Lychezar
    Мисля че ти го обясних в предходните ми коментари.Обществото е разделено главно на две класи-наемни работници(пролетариат) и буржоазия.Буржоазията живее за сметка на работниците,на които се експлоатира трудът.Комунизмът представлява общество без класи,без частна собственост.
    Чакай да ме запознаеш малко и мене с нещата
    ОК, при комунизма няма класи, но за да успееш трябва да си или партиен секретар или нещо свързано с партията, и така пак са обособява едно по-облагодетелствано общество, не мислиш ли? Плюс това различните хора имат различни възможности и по никакъв начин не са равни и еднакви. Защо тогава всички да са на един хал?
    А всъщност къде остава избора на хората? Комунягите са захапали властта през 44та и я пуснаха чак 89та. Нали уж управниците трябва да ги е страх от народа? При бкп не мислиш ли че е било обратното?
    А какво правим с хората, които имат други полит виждания? Затвор? Разстрел?
    И какво става примерно с религията при комунизма?
    Айде от мене толкоз. Ако не ти се отговаря тука, пиши на ЛС.

Град
    София
    Офф Боже БСП.....за 3 години " социално - управленска политика " нито едно социално нещо не е направено, даже напротив...
    1. България е еднонационална, монолитна държава, неподлежаща на разделяне по нито един от следните принципи: верски, етнически, културен.

Град
    Bikini Bottom
    Цитирай Първоначално написано от Sevt
    Офф Боже БСП.....за 3 години " социално - управленска политика " нито едно социално нещо не е направено, даже напротив...

БКП,БСП,същата работа. Българска социалистическа партия е само на хартия.

Град
    Бургас
    Ако иде реч цялата българска политика се води политика само на хартия

Ако искаш мир, готви се за война!

ами за комунизма, БКП , Русия и сичко свързано с тях. Да ги *** и в руснаците, да ги ....

според мен, ако както казваш ти, тази партия се възцари и спечели симпатизанти, това значи само, че не българите не са израснали от отгава до сега и следователно трябва пак да се върнат в същата помия, да си припомним що е затворено общество, как всички имаме един и същи вкус, обличаме се по един и съши начин и имаме еднакви мебели, просто защото други не се продават...и изобщо....ако такова нещо се случи, просто означава колко е недорасло обществото, поне ако новото (евентуално) БКП е същото като предищното....

и нека кажа нещо, на всички тийн-ове, проповядващи идеята БКП да се върне на власт. Много ще ми е интересно да ви видя всички вас, когато няма да ви пускат на улицата по-късно от 18 часа, а пък да не говорим за събирания по кафенета, за дискотеки да не споменавам. много ще ми е интересно още, как ще сложите набързо смешните униформи и ще рецитирате стихотворения, възхваляващи драгата Русия и комунизма като партизанчета в 5 сутринта....всичко това би ми било много интересно, защото на дали тогава бихте били такива страстни симпатизанти, нещо, с което ви е твърде рано да се занимавате....(повечето)

45-те години социализъм са най-светлото и най-щастливото време за българския народ. Обърнете внимание - за Народа! Това време е единствено в нашата история и едва ли ще се повтори! За жалост ... Три думи изпълват това светло и щастливо време - "свобода, равенство, братство". "Без Бог, без господар - животът ще бъде рай! Ще бъде!" ... мечтаеше поетът и неговите мечти се сбъднаха! Работа - за всички! Даже и за тези, на които не им се работи ... Достоен живот - за всички: в достатъчно количество, по избор и екологично чиста българска храна, която стига за всички и може да си закупи всеки; задължително основно и достъпно за абсолютно всички желаещи безплатно средно и висше образование; достъпно за всички болни безплатно модерно здравеопазване и задължителна за всички здрави медицинска профилактика. Направете сравнение с елементите на достойния живот по времето на социализма с положението на българското население през изминалите 18 години буржоазна "демокрация"!
    Репресии и убийства по времето на комунизма? Да! Над враговете на Народа и на България! Ако враговете на комунизма не бяха съдени и унищожени, буржоазната "демокрация" отдавна щеше да бъде по нашите земи ... И нямаше да има тежка, лека и химическа промишленост; нямаше да има модерно селско стопанство, с което изхранвахме не само българите в България, но и голяма част от европейците и азиатците ... Имате ли на представа какво сега приватизират, крадат и разпродават за своя сметка нашите новоизлюпени политици и управници? Отговорът е: построеното с кръв и пот на челото за 45 години Народна власт от няколко поколения българи, ръководени от убедени комунисти!

Lychezar, това за което ти говориш далеч не е цялата истина.
    Нека сега обърнем внимание на всекидневните гонения и разтрели по улиците на хора, само заради техните различни убеждения и възгледи. Нека споменем за тези, без вина, заточвани по затвори, избърсвайки срама на някой и друг държавник. Нека поговорим за равните.

Да, равните. За файта, че всички са били равни. Така ли, ами политиците и управляващите...?! И те ли са били? Били са ама друг път!!!!
    И редно ли е да са равни човек с възможноти и трудолюбивост,такъв който работи и издържа семейство с такъв, който отива на работа, колкото да има пари да си купува алкохол, който няма ни семейство, ни деца и близки, за които да се грижи и съвсем не си дава труда в друго освен в изпразването на чашката. Кажи ми, редно ли е тези два индивида да са равни пред закона, да получават равни заплати и да имат еднакви стандарти на живот.

И ще ти кажа кое му е липсвало на социализма. ПРОГРЕС!!! Една дума с твърде много значения, нито едно отговарящо на стандартите на комунизма! Няма прогрес, няма развитие, няма почва за такова. Нека споменем и факта, че само синовете на политиците са имали възможност да пътуват и да учат извън родината. Нека споменем, че те са имали предимството да избирам училищата си и да получават възможно най-добро образование. Нека споменем за отнетите имоти, за това, че независимо колко и как си се трудил да постигнеш нещо, държавата има право да сложи ръка над него....
    Не разбрах къде им отиде щастието народа, на който му е натяквано как да гласува, как да живее, как да се държи и в същото време е мачкан от идеята за равноправие.
    Отвори си очите и виж, че всяко едно съвременно напреднало общвество е успяло именно заради това, че всеки живее според това, което е постигнал индувидуално, може да гласува и споделя индивидуалното си мнение, има право да го сподели и защити, има право да го отстоява и най-вече обществото е разделено на класи, където се поапда в зависимост от отва кой колко е разботил и как се е развивал.
    Не кавам, че днес живеем бляскаво, но имаме свободатаа и индувидуалното право, които в онези 45 години са били думи, заключение, забранени, потъпквани, табу....

Е, да живее комунизма тогава.....

Град
    Varna
    do koq stena da zastana ? DA JIVEE BKP !!!!!

Според мен репресиите,убийствата,зато ченията наистина са съществували,но все пак е имало за какво да се прибягва до тези методи...Колкото до това дали са били "всекидневни" не съм съгласен.Като цяло обстановката в страната е била сравнително "спокойна".
    Да,наистина политици са злоупотребявали,но в сравнение с сегашната олигархия,техните кражби са капка в морето.А за Тодор Живков-съдебният фарс срещу него не можа да докаже,че той е присвоил и една стотинка за себе си.Нямаше и една кирлива риза да му изкарат....По Живково време децата играеха до 12ч. по улиците без никой да се притеснява за тях,милицията нямаше работа,един квартален стигаше за десетки хиляди хора,никой не се сещаше да заключва врати и коли.Тогава и последният гражданин имаше покрив,работа,отопление,до ро медицинско обслужване.Хората от най-затънтеното село караха почивки на морето по месец,в курорти,които сега ни се струват луксозни.Ще направя и една съпоставка-през 1985 по някаква си статистика наркоманите са били 100,а сега над 15000.
    Ще обесниш за какъв прогрес споменаваш-човешки ли?Поинтересувай се за научните постижения в СССР.

http://www.nezavisim.net/index.php?o...k=view&id=2673
    Тази държава не е моя
    Автор проф. Велко Вълканов
    Wednesday, 31 May 2006
    Неотдавна персона една изрече истина, която трябваше да смути най-напред самата нея, а после и останалите. София, рече персоната, е за богатите. Персоната не е успяла, изглежда, да усвои в детските си години нравоучението, че някои истини е неприлично да се произнасят публично. Те стряскат с цинизма, който ги придружава. (Цинизъм: безогледност към болката, причинявана с изричането на определена истина.) Но персоната освен това очевидно не е разбрала, че София е твърде тясна за изречената от нея истина. Не София, цяла България, е вече за богатите и само за богатите.

Някои теоретици и политици искат да ни внушат, че нямало вече разлика между ляво и дясно. Няма нищо по-невярно от това твърдение. Разликата между лявото и дясното мислене е подчертано ясна. Ляво е това мислене, което се обявява за обществена система, изградена предимно върху стойността човек, т.е. системата, наричана социализъм. Дясно е това мислене, което се обявява за обществена система, изградена върху стойността пари, т.е. системата, наричана капитализъм. От тази гледна точка аз съм несъмнено ляв. Но не съм, изглежда, модерно ляв.
    Някои хора отдавна вече живеят с 21-ви, че дори и с 22-ри век, а аз продължавам да се намирам в първата половина на 19-ти век, когато е публикуван “Комунистическият манифест” на Маркс и Енгелс. Не би трябвало един модерно ляв да се вдъхновява от написаното в тази вехта вече книжка, а аз, ето на, продължавам да се вдъхновявам от нея.
    Каквото и да ми говорите, аз ще продължавам да мисля, че това, което Маркс и Енгелс са написали в “Манифеста” за “съвременната държава” е самата истина: “Съвременната държава е само комитет, който управлява общите работи на цялата буржоазна класа”. Дълбоко вярна е, според мен, и тезата им, че правото в тази държава е само въздигнатата в закон воля на господстващата в нея буржоазна класа – воля, чието съдържание се определя от материалните условия на живот на тази класа.
    Всичко това е написано преди повече от век и половина (през 1848 г.), но то и днес звучи повече от съвременно. Истините от онова далечно време са истини и днес. От тази гледна точка, аз, който продължавам да се придържам към тези истини, се оказвам всъщност много повече модерно ляв, отколкото някои декларирано модерно леви. Просто защото оставам верен на незагубили и днес своята стойност истини от макар далечното минало.
    Става наистина все по-очевидно, че тази съвременна наша държава, не е държава на всички български граждани, а само на определена част от тях. Държавата, изградена след 10 ноември 1989 г., загуби не само своя социалистически характер, но и своята социалност. Тя постепенно се освободи от почти всички свои социални функции (за да заприлича на окастрено до върха дърво), запазвайки единствено своята полицейска функция, сведена при това главно, ако не единствено, до охрана на натрупаното в отделни лица и групи – съвременната буржоазия– имущество.
    Тази държава ни ограби. Тя ни отне онова, което половин век изграждахме, за да го прехвърли на малка социална група (класа). Тя хвърли в глад и мизерия милиони труженици, за да могат няколко хиляди социални търтеи да живеят в разкош. Не може вече да има никакво съмнение - тази държава е държава на богатите. Богатите са нейните повелители, те са нейните законодатели. Именно тяхната воля се превръща в закон. Бедните са отстранени от реалната власт. Техните права са повече от фиктивни, защото не са материално гарантирани. Предназначението на бедните е не да участват във властта, а да я обслужват. Те трябва, с други думи, да са тор, социална тор, върху която цветето на богатите ще разцъфтява.
    Всичко в тази държава е предназначено за богатите. Хвърлете поглед дори само върху телевизионните програми. Невинни на пръв поглед предавания издават дълбоко същностната природа на държавата, в която живеем. Всичко е съобразено с вкуса и интересите на богатите. Какво например ни предлага един Ути Бъчваров в симпатичното иначе свое предаване. Той ни предлага рецепти, осъществими единствено и само от хора, чийто дневен доход е от поне сто лева. Той никога няма да ни каже какво ястие може да се приготви например от вода и сол, защото тъкмо такова ястие искала да си приготви една женица, за която ми писа моя близка от с. Кръстевич, пловдивско. (“Златке, казала женицата на моята близка, днес в тенджерата мога да сложа само вода и сол.”)
    Лесно обяснимо става и явлението, която наблюдаваме през последните 15-16 години. Стотици хиляди млади хора напускат “тази държава”, защото тя нищо не им предлага. За тях тя не е “нашата държава”. За да търсят препитание, те напускат не само държавата, но и най-близките си – майка и баща, брат и сестра, приятели. Те осиротяват, осиротяваме и ние.
    Но “тази държава” е не само социално “не наша”. Тя е и национално не наша, тя е “чужда”, доколкото обслужва чужди държавни интереси. За да удовлетвори определени групови интереси, тя търпи една чужда държава не само да денационализира българския народ, но и да го изтласква от собствената му територия. Ние постепенно се превръщаме в чужденци в уж собствената ни държава. Нещо повече. “Тази държава” изложи на пряка опасност народа ни, като се обвърза с една държава, чиито военни намерения ще го превърнат в обект не само на ответни военни удари, но и на безогледни терористични атаки. Тя е колониален придатък на несъвместима с националните ни интереси държава.
    Преди време, когато безогледната приватизация бе в стихията си, когато облечени в държавна власт разбойници си присвояваха най-ценните държавни предприятия, се запитах защо всъщност тези хора си играят на дребно - да приватизират това днес, онова утре. Защо питах се, те не вземат да приватизират цялата държава и с това да сложат край на тази игра с приватизацията. Но не след много осъзнах, че въпросът ми е със закъсняло основание. Ами че те наистина отдавна я приватизираха тази наша държава. Тя вече не е моя, не е наша. Ония с парите, отдавна я превърнаха в своя “бащиния”. Те я купиха с пари “под масата”.
    Нека накрая направя едно съществено уточнение. Тази държава не е моя не защото аз се отрекох от нея, а защото тя се отрече от мен. От мен и от всички като мен.
    Но аз самият нямам намерение да се откажа от нея. Ще се боря, за да си я върна. Защото чрез нея живея не само аз, но и целият мой род.

moga da kaja samo bravo Lychezare za postvane na tozi analiz. nadqvam se vseki koito go pro4ete da si izvadi pravilnite zaklu4eniq.

мога да кажа, че повечето неща не са точно както ги казваш. 1во. Ок, аз ти казах, съгласна съм, че това време е имало и добри страни, но ако трябва да говорим за прогрес, за постижения...къде са те? за 1 телевизор се е чакало с месеци. каналите са били точно 1 български - новините и 1 детско, а останалите руски, по които са пълнели главите на хората с хвалби за СССР и хули за останалите държави, да не говорим какво се е изсипвало Америка. Общо взето, по онова време политиците са се блажели така, както нормалните хора в Европа по онова време, а другата част от населението на запад са ги сравнявали с неандерталци.
    Коне с капаци е може би най-точната дума. Работа - спане, ядене - работа. Работа - спане, ядене - работа. Работа - спане, ядене - работа.Работа - спане, ядене - работа. Работа - спане, ядене - работа. ...Ден след Ден.

За сегашната политика:
    Пак ни крадат, но вече ни крадат такива, които дори не знаят как да си покрият кирливите ризи като Бат'Живков....
    И нали пак ни управляват червени....същите боклуци, но този път още по-нагли, още по-егоисти, подли и долни. Само дето хората видяха свят и вече могат да си дадат сметка за това, в каква мизерия живеят...

Евала ти за ентусиазма, обаче толкова е отчаяно, че нито твоя комунизъм, нито която и да е демократическа партия ще оправи положението. Просто всички са станали едни и същи гадове...всичките се въргалят в едни лайна, а после червени ли са, сини ли са, жълти ли...няма разлика.

И ще добавя, че няма смисъл да търсим и оплакваме едно отминало време. То е отминало вече, за добро или за лошо и все някъде е причината. Вече не можем да си го върнем, така че ако вложиш тоя ентусиазъм, с който възхваляваш комунизма в миналото в усилия да промениш ако не своето настояще, то бъдещето на наследниците си, ще направиш едно добро и далеч по-разумно решение!

КОГАТО СИ НА ДЪНОТО
    Когато си на дъното на пъкъла
    Когато си най тъжен и злочест
    От парещите въглени на мъката
    Си направи сам стълба и излез
    Светът когато мръкне пред очите ти
    И притъмнява в тези две очи
    Сам слънце си създай и от лъчите
    Създай си стълба и по нея се качи
    Когато от безпътица премазан си
    И си зазидан в четири стени
    От всички свои пътища премазани
    Нов път си направи и сам тръгни
    Трънлив и зъл е на живота ребуса
    На кръст разпъва нашите души
    Загубил всичко, не загубвай себе си
    Единствено така ще го решиш
    Дамян Дамянов

Не загубвайте себе си!

\/
    това трябва да се внедрява в ЕМО средите. можеш да го пейст-неш в някоя от тия теми!

съжалявам, не се сдържах
    иначе - да, прав си, мерси мн

лошо е че мислиш и ти с акъла на гадните бабки който гласуват за кумунистите
    Straight Edge
    I'm a person just like you
    But I've got better things to do
    Than sit around and fuck my head
    Hang out with the living dead
    Snort white shit up my nose

Град
    Varna
    da jivee BKP !

БКП е престъпна организация и който й симпатизира, симпатизира на престъпници

Re: БКП?

Цитирай Първоначално написано от chipi_kaoo
    Чудя се ако отново се основе БКП, колко от вас биха гласували за тях. Аз лично бих гласувал за тях.
    Маймунке, БКП съществува и участва на избори. Обикновено има 10 000 гласа в цялата страна. Ти няма как да знаеш това, най-вероятно, защото си прекалено малък да гласуваш - на 10 сигурно. Като станеш на 14-15 пак ще говорим. А като те слушам как разсъждаваш - май найстина е по-добре, че нямаш право да гласуваш.
    В градината се слуша само наша музика --> http://www.vbox7.com/play:58df8dfc

Цитирай Първоначално написано от D@rk_LaDy
    според мен, ако както казваш ти, тази партия се възцари и спечели симпатизанти, това значи само, че не българите не са израснали от отгава до сега и следователно трябва пак да се върнат в същата помия, да си припомним що е затворено общество, как всички имаме един и същи вкус, обличаме се по един и съши начин и имаме еднакви мебели, просто защото други не се продават...и изобщо....ако такова нещо се случи, просто означава колко е недорасло обществото, поне ако новото (евентуално) БКП е същото като предищното....

и нека кажа нещо, на всички тийн-ове, проповядващи идеята БКП да се върне на власт. Много ще ми е интересно да ви видя всички вас, когато няма да ви пускат на улицата по-късно от 18 часа, а пък да не говорим за събирания по кафенета, за дискотеки да не споменавам. много ще ми е интересно още, как ще сложите набързо смешните униформи и ще рецитирате стихотворения, възхваляващи драгата Русия и комунизма като партизанчета в 5 сутринта....всичко това би ми било много интересно, защото на дали тогава бихте били такива страстни симпатизанти, нещо, с което ви е твърде рано да се занимавате....(повечето)
    Сложи си ръката на сърцето и си признай, че през 80-те години България беше по-близо до Европа, отколкото сега, пък си мрази комунистите, колкото си искаш. Работата е там, че не става с ОМРАЗА а става с ЛЮБОВ. Към народа, към хората, към страната. Това , което липсваше на новоизлюпените демократи от 11 ноември / не 10 ноември - защото го направиха комунистите, а тези, които се пребоядисаха за една нощ/. ТЯХНАТА ОМРАЗА СЪСИПА ВСИЧКО!!! И не роди нищо, освен мизерия!

Град
    Varna
    ами той предния пост го каза - комунисти или не -80-те сме в пъти по-добре ... аз и рима докарах

Вие сте много заблудени, бе хора. Прочетете някоя книга на Маркс, на Енгелс и Ленин и тогава изказвайте "компетентни" мнения относно Комунизма. А Комунизма ако не знаете е наука!
    Пролетарии от всички страни, съединявайте се!

Цитирай Първоначално написано от BulgariaZaBulgarite
    Цитирай Първоначално написано от D@rk_LaDy

Сложи си ръката на сърцето и си признай, че през 80-те години България беше по-близо до Европа, отколкото сега, пък си мрази комунистите, колкото си искаш. Работата е там, че не става с ОМРАЗА а става с ЛЮБОВ. Към народа, към хората, към страната. Това , което липсваше на новоизлюпените демократи от 11 ноември / не 10 ноември - защото го направиха комунистите, а тези, които се пребоядисаха за една нощ/. ТЯХНАТА ОМРАЗА СЪСИПА ВСИЧКО!!! И не роди нищо, освен мизерия!
    с ръка на сърцето ти казвам едно голямо НЕ!.
    не сме били по-близо до Европа.
    Колко лесно е било да пътуваш до Европа, камо ли другаде? и изобщ каква изкривена представа се е внедрявала за "запада". АНАТЕМА. Всички хора са има еднакви дрехи, еднакви мебели, еднакви техики, до които достъпът е бил много друден... Да, улиците са били по-чисти, по-спокойни. хората са си седели по малките градове, но не са имали шанс за реализация, за издигане. Да не говорим, ако не си член на БКП или имаш различно мнение. Никой си. Няма свобода на избора, на печата, на словото, дори. Невинни хора са наказвани както си искаш спрямо разбиранията на комунистическото общество.
    Едно признавам. Тогава уредеността е била в пъти по добре. На градовете, на улиците, цялостния облик на страната. Но това умишлено стремене само и единствено към комунизма, без хората да имат право изобщо да чуят нещо друго, не го одобрявам.

Не можеш да сравняваш сега и тогава, защото сега не смезле, заради това, че комунизмът си отиде (а и пак ни управляват леви, ма виж ква е помия), нито защото не сме близо до Европа, а защото тези, които ни управляват в момента не се влияят от политически убеждения, а от собствените си дебелогъзие и егоизъм и гледат да присвоят кой какво може като група хиени над мършав труп....
    Ето така, мога да ти кажа, че в зараждането си комунизмът е имал доста добри идеи, но в следствие на такива от рода на гореспоменатите хиени, той се е превърнал във един, бих казала - фанатизъм. Владяно от такива хиени, ннито едно политическо убеждение не би постигнало нищо различно.

Друга тема е, че ние сме просто зблудени овце, които се оставят на лицемерни приказки и обещания....тима идеи, има планове, има надежди, но добрите идеи изчезват като видиш апетитното парче омършавясала плът....
    е, май ни останаха смао надеждите....

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си