.
Отговор в тема
Страница 3 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 94

Тема: БКП?

Това е най-великата и съвършена идеология!

Ще дам малко разяснения.

КОМУНизъм има корен "Комун", както и думата КОМУНикация и означава общ, всеобщ.

Демокрация буквално преведено означава "народна власт", а също така "народна сила". При капитализма производството е Комунистическо, защото в него участва народа, народната сила! Но разпределението на благата е частно и се определя само от собствениците на фирмите, заводите, предприятията и т.н., които обират всички плодове на труда и дават на работниците нищожна част от това, което са произвели, а останалото го запазват за собствените си джобове. Следователно народа има власт над производството, но няма власт над разпределението и терминът "народна власт"(демокрация) отпада. ПРИ КАПИТАЛИЗМА НЕ МОЖЕ ДА ИМА ДЕМОКРАЦИЯ!!!

Демокрация може да има само в общество без частна собственост и без класово деление, а хората да са равноправни, тоест в Комунистическо общество!
    Пролетарии от всички страни, съединявайте се!

относно последния коментар, съветвам автора да чете внимателно предните мнения преди да говори/пише.
    точно бях казала, че замисъла на комунизма, демокрацията и т.н. не е това, което се случва в действителност. ако всички партии изпъляваха стриктно и съвестно идеологиите си, то все щеше да е добре, но сега ,както вече казах, всеки гледа собсвения си интерес.
    корена на думата или идеологията на партията остават далеч-далеч на заден план.
    така че, ето как, ако беше прочел поста ми нямаше да се хабим да повтаряме едно и също
    произхода на думата няма особено значение, но ми кажи как може всички да сме равни. изиза, че идеята е аз, или да кажем някакъв произволен, образован човек, висшист с хубава работа и пр., да бъде равен с последния неук циганин, ровещ по кофите и живеещ в мизерия.... трябва да има класи в обещството. хора за всякаква работа и работа за всички хора. трябва да има йерархия, а не анархия, защото при 2рото би настанало пълен ад. всички овчици ще блеят, но всички ще слушат само себе си, та нали трябва да сме равни....

Град
    Varna
    Цитирай Първоначално написано от Georgi91
    Това е най-великата и съвършена идеология!

Ще дам малко разяснения.

КОМУНизъм има корен "Комун", както и думата КОМУНикация и означава общ, всеобщ.

Демокрация буквално преведено означава "народна власт", а също така "народна сила". При капитализма производството е Комунистическо, защото в него участва народа, народната сила! Но разпределението на благата е частно и се определя само от собствениците на фирмите, заводите, предприятията и т.н., които обират всички плодове на труда и дават на работниците нищожна част от това, което са произвели, а останалото го запазват за собствените си джобове. Следователно народа има власт над производството, но няма власт над разпределението и терминът "народна власт"(демокрация) отпада. ПРИ КАПИТАЛИЗМА НЕ МОЖЕ ДА ИМА ДЕМОКРАЦИЯ!!!

Демокрация може да има само в общество без частна собственост и без класово деление, а хората да са равноправни, тоест в Комунистическо общество!
    комунизъм май идва от комуна ,както са наричани общините по време на френската революция ,сирич значи комунизъм е нещо свързано с общество ,но не се наемам с точен превод

Цитирай Първоначално написано от D@rk_LaDy
    относно последния коментар, съветвам автора да чете внимателно предните мнения преди да говори/пише.
    точно бях казала, че замисъла на комунизма, демокрацията и т.н. не е това, което се случва в действителност. ако всички партии изпъляваха стриктно и съвестно идеологиите си, то все щеше да е добре, но сега ,както вече казах, всеки гледа собсвения си интерес.
    така че, ето как, ако беше прочел поста ми нямаше да се хабим да повтаряме едно и също
    произхода на думата няма особено значение, но ми кажи как може всички да сме равни. изиза, че идеята е аз, или да кажем някакъв произволен, образован човек, висшист с хубава работа и пр., да бъде равен с последния неук циганин, ровещ по кофите и живеещ в мизерия.... трябва да има класи в обещството. хора за всякаква работа и работа за всички хора. трябва да има йерархия, а не анархия, защото при 2рото би настанало пълен ад. всички овчици ще блеят, но всички ще слушат само себе си, та нали трябва да сме равни....
    Йерархията трябва да бъде само според труда и възможностите, а не според капитала, както е сега! Например според теб правилно ли е в едно предприятие например работниците да се трудят от сутрин до вечер, а собственика на това предприятие да обира всичката печалба, да си тъпчи портфейла с пари и да се чуди къде още да си сложи злато, а да дава на работниците една нищожна част от печалбата, с която те едва да изхранват семействата си? И коренът на думата има значение, защото аз ти говоря за комунизма като наука, не говоря за никакви партии и какво е било преди.

Има един комунист в сайта бг-хистъри.инфо, които заявяваше много убедено, че комунистите живеели като капиталисти, щото по света властвал капитализъм и нямало как, демек формулировката БКП не трябва да се изменя, а да си остане, а само промяната ще е в наименованието на абревиатурата БКП- Българска капиталистическа партия

Цитирай Първоначално написано от kristo
    Има един комунист в сайта бг-хистъри.инфо, които заявяваше много убедено, че комунистите живеели като капиталисти, щото по света властвал капитализъм и нямало как, демек формулировката БКП не трябва да се изменя, а да си остане, а само промяната ще е в наименованието на абревиатурата БКП- Българска капиталистическа партия
    Този не е Комунист, ако е казал подобна глупост.

Йерархията трябва да бъде само според труда и възможностите, а не според капитала, както е сега! Например според теб правилно ли е в едно предприятие например работниците да се трудят от сутрин до вечер, а собственика на това предприятие да обира всичката печалба, да си тъпчи портфейла с пари и да се чуди къде още да си сложи злато, а да дава на работниците една нищожна част от печалбата, с която те едва да изхранват семействата си? И коренът на думата има значение, защото аз ти говоря за комунизма като наука, не говоря за никакви партии и какво е било преди.
    Искаш да ми каже, че по време на комунизма дори министрите и началниците на ТКЗС-тата и всякаквите комунистически измишльотини, които са си седяли по цял ден в някой прашалясал офис, са били по-долу в йерархията от трудовите работници, които цял ден са си потили челата?! Искаш да ми кажеш, че по време на комунизма не е имало корупция?! Или пък теорията за равенство е важала м/у високите и ниските постове? Или съзнанието на хората не е било замълявано чрез прикриване на реална информация?
    Нека ти дам един пример, защото има реална представа и преки източници.
    Кремиковци. Този завод, за който се е смятало, че се развива и за който са били наливани купища пари за машини и тем подобни от Русия. Тогава, както и до момента се смята, че въпросният завод е бил изключително развиван и проспериращ по времето на кпмунизма, но някой да е знаел какво се случва всъщност? Скъпата техника и стотиците машини (или поне останките от тях) си стоят и до днес, мръсни и ръждасяли, непоставени изобщо и не използвани. Дребните работници са дърпали каквито части им трябват, кой за някаква техника, кой за строителство и така и тези машини за хиляди левове, с които се смята, че заводът се обогатява и разработва, остават да ръждясват с годините. Шефовете си стоят цял ден, чоплейки семки и чат-пат "наглежайки" дейността на работниците. Но иначе взимат тлъстите заплати, защото са поставени на този пост, я от чичо, я от някоя друга роднинска връзка.
    Не ми казвай, че тогава всичко не е било толкова корумпирано, само защото всячески са прикривали мизериите! И сега не сме по-добре в това отношение, но вече имаме начини и свободата да говорим, виждаме и разобличаваме истината, но какво от това?! Въпросът е, че не ме можели и продължаваме да не можем да я поправим. Мазните задници са си мазни задници. И преди, покрити с хубави гащи, и сега, останали съвсем без...

Искаш да ми каже, че по време на комунизма дори министрите и началниците на ТКЗС-тата и всякаквите комунистически измишльотини, които са си седяли по цял ден в някой прашалясал офис, са били по-долу в йерархията от трудовите работници, които цял ден са си потили челата?! Искаш да ми кажеш, че по време на комунизма не е имало корупция?! Или пък теорията за равенство е важала м/у високите и ниските постове? Или съзнанието на хората не е било замълявано чрез прикриване на реална информация?
    Кремиковци. Този завод, за който се е смятало, че се развива и за който са били наливани купища пари за машини и тем подобни от Русия. Тогава, както и до момента се смята, че въпросният завод е бил изключително развиван и проспериращ по времето на кпмунизма, но някой да е знаел какво се случва всъщност? Скъпата техника и стотиците машини (или поне останките от тях) си стоят и до днес, мръсни и ръждасяли, непоставени изобщо и не използвани. Дребните работници са дърпали каквито части им трябват, кой за някаква техника, кой за строителство и така и тези машини за хиляди левове, с които се смята, че заводът се обогатява и разработва, остават да ръждясват с годините. Шефовете си стоят цял ден, чоплейки семки и чат-пат "наглежайки" дейността на работниците. Но иначе взимат тлъстите заплати, защото са поставени на този пост, я от чичо, я от някоя друга роднинска връзка.
    Не ми казвай, че тогава всичко не е било толкова корумпирано, само защото всячески са прикривали мизериите! И сега не сме по-добре в това отношение, но вече имаме начини и свободата да говорим, виждаме и разобличаваме истината, но какво от това?! Въпросът е, че не ме можели и продължаваме да не можем да я поправим. Мазните задници са си мазни задници. И преди, покрити с хубави гащи, и сега, останали съвсем без...
    Много точен и верен коментар си направила Дарк Лейди, нямам какво да добавя по въпроса

Аз ти говоря за Комунизма като идеология, не за предишния режим. Научете се най-после да правите разлика!!!

Това е било Социализъм, а не Комунизъм, при това изобщо не в чист вид!!! Писна ми да повтарям едно и също!

Много точен и верен коментар си направила Дарк Лейди, нямам какво да добавя по въпроса

Глупости, тя говори за съвсем други неща, не се придържа към темата.

Глупости, тя говори за съвсем други неща, не се придържа към темата.
    всъщност темата е БКП. нека видим реалността, а не просто идеологията

имай предвид, че идеологията може да е вярна, но гледай реално на нещата! кога идеологията ще се приложи на 100%? НИКОГА
    Защо?
    - защото всеки гледа своите собствени интереси и дори да е привърженик на някоя идеология, тя си остава някъде там, когато налапа кинтите и всичките други облаги.
    - защото само налагането на една идеология би било чиста диктатура, защото има толкова различни позиции, че не можеш да си наложиш идеологията сред тях.
    ето за това се търси някакъв консенсос, баланс.
    - защото не само комунизмът има добра идеология. много други са също добри, но както казахме, не става...просто не се получава.

Ето защо аз говоря в реален план, а не в замисъла на всичко, защото в крайна сметка всички кандидати за управлението имат що-годе добри планове, дори само на думи, добри стратегии, но видиш ли извора, дали няма да си пийнеш солидно от него? в крана сметка замисъла и идеята на всички управляващи (и не) е да оигурат по-добро бъдеще за страната, но в крайна сметка го уреждат само за себе си, пък другите....лееееко..остават на заден план, а идеологията...пасти да яде....

Georgi91,това,което говориш за комунизма,е вярно.Но съществуват различни идеологии за начина на смяна на един строй с друг.Според социалдемократите например до комунизма може да се достигне по мирен път чрез провеждане на социална политика и т.н.Марксистите считат,че след една социална революция трябва да се установи диктатура на пролетариата,която да подготви обществото за комунизма.Това се случи в Русия(Октомврийската революция) и в други страни,които образуваха по между си СССР и СИВ(Съюз за икономическа взаимопомощ).В днешно време бившите съветски републики се превърнаха от държави от втория в държави в третия свят-благодарение на "демокрацията".Вече там няма лагери за политзатворници,но хора умират от глад,престъпността е голяма,корупцията е неописиума,гражданите от тези държави мечтаят за миграции в чужбина...Според мен така,както всяка една революция е положителна,така и октомврийската е носител на прогрес,макар че не се достигна до тъй бленувания комунизъм,а обратно към капитализма.
    Според анархистите след социалната революция трябва да се премине направо към комунизма чрез създаване на федерации във всяка една община,образуване на синдикати и т.н.Тоест всеки да участва в разпределението на благата.Това се случи по време на Френската революция и Испанската гражданска война(в някои области).

никоя идеология не може да се реализира в своята цялост, ама комунизма е възможно най-неосъществимата такава с несъизмеримите с реалността "равенства" между хората... И как може да стане това приравняване на хората, при положение, че те се раждат различни, нито еднакво умни, нито еднакво тъпи, нито с еднакви физически възможности, нито еднакво добри или лоши. И именно заради това комунизма върви срещу естествените природни закони и се опитва да направи невъзможното- да направи всички хора еднакви, което е тотално идиотско според мене. Иначе Дарк Лейди, още веднъж поздравления за много компетентните и правдоподобни коментари по отношение на комунизма

И как може да стане това приравняване на хората, при положение, че те се раждат различни, нито еднакво умни, нито еднакво тъпи, нито с еднакви физически възможности, нито еднакво добри или лоши.
    am 4estno da ti kaja, izklu4vaiki hora sus uvrejdaniq, vsi4ki se rajdat ednakvo umni ili tupi, dobri ili lo6i. tezi harakteristiki na koito i da e individ zavisqt edinstveno i samo ot sredata sred koqto jivee.

Цитирай Първоначално написано от izzy
    И как може да стане това приравняване на хората, при положение, че те се раждат различни, нито еднакво умни, нито еднакво тъпи, нито с еднакви физически възможности, нито еднакво добри или лоши.
    am 4estno da ti kaja, izklu4vaiki hora sus uvrejdaniq, vsi4ki se rajdat ednakvo umni ili tupi, dobri ili lo6i. tezi harakteristiki na koito i da e individ zavisqt edinstveno i samo ot sredata sred koqto jivee.
    Прав си, ама само донякъде. Наистина средата, в която се развива човек (или няма възможност да се развие съответно) е от много голямо значение за това какъв ще стане той. Обаче едни хора се раждат, за да станат професори (тъй като им сече пипето за учене и не ги мързи в това отношение), а други предпочитат да не си блъскат главата с наука, а да си пасат овцете и кравите, понеже ги мързи да учат. Ето виждаш ли, пак неравенство между хората- едни ги мързи за едно, други за друго, едни учат и стават професори, други стават само за овчари... Равенство в комунистическия смисъл на думата просто няма. Можеш ли да кажеш, че циганите са равни на нас българите по акъл?!

Прав си, ама само донякъде. Наистина средата, в която се развива човек (или няма възможност да се развие съответно) е от много голямо значение за това какъв ще стане той. Обаче едни хора се раждат, за да станат професори (тъй като им сече пипето за учене и не ги мързи в това отношение), а други предпочитат да не си блъскат главата с наука, а да си пасат овцете и кравите, понеже ги мързи да учат. Ето виждаш ли, пак неравенство между хората- едни ги мързи за едно, други за друго, едни учат и стават професори, други стават само за овчари... Равенство в комунистическия смисъл на думата просто няма. Можеш ли да кажеш, че циганите са равни на нас българите по акъл?!
    ako edno novorodeno cigan4e biva otgledano ot zamojno i normalno semeistvo ima6to vuzmojnosta da mu plati obrazovanieto - da.
    bulgarite ne sa nqkakvi proizvedeniq na izkustvoto i ne sme 4ak tolkoz veliki i spored mene malko trqbva da se namali sky high samo4uvstvieto za veli4ina.

ako edno novorodeno cigan4e biva otgledano ot zamojno i normalno semeistvo ima6to vuzmojnosta da mu plati obrazovanieto - da.
    bulgarite ne sa nqkakvi proizvedeniq na izkustvoto i ne sme 4ak tolkoz veliki i spored mene malko trqbva da se namali sky high samo4uvstvieto za veli4ina.
    напротив, това чувство ни е много нужно в момента, когато ни мачкат толкова безогледно и целенасочено. И целта е да ни втълпят колко не трябва да се гордеем, че сме българи, а да сме космополитни и граждани на света... комунистически бръщолевения в либерален вид

Kristo,не става дума за абсолютно равенство.При хората,живеещи в комунистическо общество,ще важи принципа "от всеки според възможностите,на всеки според нуждите".Естествено,че ще се цени интелектуалният труд,но и физическият също,защото според мен общите работници вършат най-много работа,а получават най-малко.
    Трябва да се отбележи,че тогава всички ще започват с равен старт без значение от какво семейство са.Хората няма да се конкурират,а ще се съревновават помежду си.
    Естествено,че при комунизма се осъществява най-голям прогрес,защото хората знаят за какво се трудят,а това е най-важната предпоставка за напредъка...

Лъчезар...абе...извинявай, ама защо трябва да повтяряме едни и същи неща по 15 пъти????
    Изречението "всички ще имат развен старт, независимо от какво семейство ще са" е направо.....(сдържам се, седържам се, сдържам се, сдържам се....) УЖАСТ!!!! :Х
    Как ще стане това? Какво искаш да ми кажеш, че по-заможните родители няма да дават на децата си удобствата, с които разполагат, за да се прирявнят с всички останали и да имат равен старт с тях? За какво всъщност се трудят нашите родители, майки, бащи?? За ПРОГРЕС! Това е прогрес! Да дадеш повече на свето дете, да го възпиташ и обучиш по-добре. Когато ние всички постигнем един и същ стандарт, тогава, логично, ще се борим за по-висок! Ето това се нарича общество. То не е една права линия, а слоеве от богати и бедни, от работници и работодатели, но НЕ МОЖЕ децата да започват с равен старт. Не може! За какво тогава се борят техните родители, като трябва нещата да се поставят така, че да няма разлика дали родителите ти са чистачи или банкери (примерно).?! И дори не става дума само за пари или образование. Става дума за ликс, удобство, пътуване, дом и възможности. Ако искаш едните дрехи вземи....Не може, не може, не може.....!!!! За какъв процес ми говориш?! Този процес може да бъед единствено назад, защото за да приравниш хората трябва да ги върнеш от там, откъдето са тръгнали. В крайна сметка става така, че дори се взимат парите и имотите на трудилите се, за да се дадат на останалите....Къде го видя тоя Прогерс?!?!?!

Да поговорим за генетика. Ако ти е известно, някои черти на човек са заложени още в гените му! Пък за циганите краденето, мръсотията и мързела си им е доказан. Разбира се, не можем да говорим за всички с ощ знаменател, но нека отбележим, че научните ни познания са достатъчно напреднали, че да говорим за генетични процеси и наследтва. Понякога, при приложени еднакви условия и обучение два индивида се развиват различно, именно заради гореспоменатите фактори. Не ме карайте да говоря като на 3-годишни.....
    Всичката тази идея за "равност" м/у хората, не само е меко казано малоумна, но и ще си остане (позволявам си да говоря в бъд.време) само и единствено идея!

Кристо, благодаря за оценката

От коментара ти разбирам,че за теб най-важното е човек да се грижи за семейството,децата и т.н.Т.е. останалите хора не те интересуват,всеки да се оправя сам...Но,за да живее някой в лукс и разкош,трябва да е за сметка на друг.Следователно не само,че не те интересуват другите,ами и им мислиш злото,за да може да се облагодетелстваш и съответно да подсигуриш по-добър живот на потомството ти.Според мен такова тип поведение е ограничено,защото още първобитните хора са знаели,че добро е това което е полезно за рода,а лошо е това,което е вредно за него.Да не си от по-заможно семейство?В крайна сметка битето определя съзнанието...
    Няма единодушни отговори за това кое е определящ фактор за развитието на личността-генетиката или средата,така че не мисля да взимам отношение по този въпрос.

омг...
    да го кажем така:
    защо след като аз работя и си изкарвам парите да го правя за сметка на някой друг?! защо след като аз работя за не мога да си позволя удобствата съответсващи на работата и усилията ми? от къде на къде това ще е върху гърба на някой друг?
    това ли е твоята теория? че който е заможен си е изкарал парите на гърба на някой друг, така ли?! и да, на първо нясто, разбира се, че ще мисля за семейството си! РАЗБИРА се, ти какво за съседа мислиш ли, когато правиш купон у вас примерно? не вредя на никой със работата си и следователно на ничий гръб не съм си изкарала парите след като са резултат от моите собствени усилия!!! или какво? теорията е, че моите облаги, спечелени чесно, са за сметка на някой лентяй, който цял ден си бърка в носа (извинете)?!? така ли?
    не ти е работа да ми се бъркаш в семейството! въпросът е принципен!
    това е точно мисълта на бедния човек. "който е заможен, си е изкарал парите нечесно, за сметка на нас, мравките." а защо не се замислите, че този човек се е борил и е учил за това, което има?
    ето това му мразя аз на комунизма! кара мързеливците да си мислят, че от някъед ще им дойде и трябва всички да са равни. оправдава парите само с "тъмни сделки", а колко и как се труди човек за имането си, няма значение!

И ЕСТЕСТВЕНО, че НЕ БИ ТРЯБВАЛО да изказваш мнение, след като ИМАШ ЗА ДОВОДИ НЕДООБМИСЛЕНИ и позволявам си епитета НЕКАДЪРНИ такива!!!

И, ако обичаш, би ли ми дефинирал "по-заможно семейство"...? Какво е това разбиране?! Намек някакъв или какво?!

и ти какво мислиш? кое е най-важното освен да се грижиш първо за семейството си?! КОЕ Е ПО-ВАЖНО?! съседката, хората по улицата или какво?! както сам каза, от коментара ми се разбира, че НАЙ-ВАЖНО е семейството, а не че то е ЕДИНСТВЕНОТО важно. Това не означава, че други неща също не са важни. веригата на логиката ти се къса м/у 1вото и 2рото изречение. Едното не е следствие от другото, следователно разсъжденията ти нещо куцат. Мисли преди да правиш такива груби нападки, некомпетентни и необмислени разсъждения!!!

Град
    София България
    Абе не знам ама според мене БКПБСП си е на власт и в момента. Точно тази стара комунистическа номенклатура не спира да ни мачка...

D@rk_LaDy,извинявай,наистина коментарът ми на някои места беше лишен от логика и по този начин те нагрубих...
    Под понятието "по-заможно семейство" имах предвид не стойността на доходите,а това дали парите се изкарват по-честен или нечестен начин(няма връзка с действащото право).
    Не мисля,че е нужно да изказвам мнение по зададените въпроси от теб,защото,каквото имаше да казвам го направих в предишните постове,а и Georgi91 е обяснил важни неща,свързани с комунизма...

Някъде бях гледал че комунизмът е най-хуманния начин на управление Ама не съм живял тогава и не мога да го потвърдя или да го отрека

Цитирай Първоначално написано от acleverboy
    Някъде бях гледал че комунизмът е най-хуманния начин на управление Ама не съм живял тогава и не мога да го потвърдя или да го отрека
    Извинявай, но ако някъде започнат да те убеждават, че Хитлер е като майка Тереза, пак ли ще му повярваш? И това, че не си живял по негово време, значи ли, че ще допуснеш това за възможен вариант? По-добре гледай фактите, а не филми в прослава на комунизма. Защото от комунизма по-голямо зло няма. Дори и нацизма, който му е равнопоставен по тирания и зловредност не е успял /понеже е унищожен много бързо разбира се/ да нанесе толкова щети на човечеството, колкото тази безбожна, антинационална и социално-демагогска идеология, наречена комунизъм или болшевизъм по-точно. И общо жертвите на тази идеология, която не изключваш да е "най-хуманната" са изчислени официално на 60 милиона. Така че мисли с главата си, а не вярвай на някакви си филми, които явно са комунистически и пропагандират гнусни лъжи. Доживях да чуя, че най-големите изверги, като Ленин, Сталин, Троцки, Бжержински и цялата комунистическа паплач са едва ли не "светци"
    ПП. Между другото да те светна още, че не Хитлер и Мусолини са първите, които създават концлагери, а пръв това го прави техният колега по тирания Ленин. така че аз пък не изключвам възможността двамата да са се учили на "хуманност" именно от колегите си комунисти

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си