Цитирай Първоначално написано от D@rk_LaDy
Цитирай Първоначално написано от Georgi91
Цитирай Първоначално написано от D@rk_LaDy
относно последния коментар, съветвам автора да чете внимателно предните мнения преди да говори/пише.
точно бях казала, че замисъла на комунизма, демокрацията и т.н. не е това, което се случва в действителност. ако всички партии изпъляваха стриктно и съвестно идеологиите си, то все щеше да е добре, но сега ,както вече казах, всеки гледа собсвения си интерес.
корена на думата или идеологията на партията остават далеч-далеч на заден план.
така че, ето как, ако беше прочел поста ми нямаше да се хабим да повтаряме едно и също
произхода на думата няма особено значение, но ми кажи как може всички да сме равни. изиза, че идеята е аз, или да кажем някакъв произволен, образован човек, висшист с хубава работа и пр., да бъде равен с последния неук циганин, ровещ по кофите и живеещ в мизерия.... трябва да има класи в обещството. хора за всякаква работа и работа за всички хора. трябва да има йерархия, а не анархия, защото при 2рото би настанало пълен ад. всички овчици ще блеят, но всички ще слушат само себе си, та нали трябва да сме равни....
Йерархията трябва да бъде само според труда и възможностите, а не според капитала, както е сега! Например според теб правилно ли е в едно предприятие например работниците да се трудят от сутрин до вечер, а собственика на това предприятие да обира всичката печалба, да си тъпчи портфейла с пари и да се чуди къде още да си сложи злато, а да дава на работниците една нищожна част от печалбата, с която те едва да изхранват семействата си? И коренът на думата има значение, защото аз ти говоря за комунизма като наука, не говоря за никакви партии и какво е било преди.
Искаш да ми каже, че по време на комунизма дори министрите и началниците на ТКЗС-тата и всякаквите комунистически измишльотини, които са си седяли по цял ден в някой прашалясал офис, са били по-долу в йерархията от трудовите работници, които цял ден са си потили челата?! Искаш да ми кажеш, че по време на комунизма не е имало корупция?! Или пък теорията за равенство е важала м/у високите и ниските постове? Или съзнанието на хората не е било замълявано чрез прикриване на реална информация?
Нека ти дам един пример, защото има реална представа и преки източници.
Кремиковци. Този завод, за който се е смятало, че се развива и за който са били наливани купища пари за машини и тем подобни от Русия. Тогава, както и до момента се смята, че въпросният завод е бил изключително развиван и проспериращ по времето на кпмунизма, но някой да е знаел какво се случва всъщност? Скъпата техника и стотиците машини (или поне останките от тях) си стоят и до днес, мръсни и ръждасяли, непоставени изобщо и не използвани. Дребните работници са дърпали каквито части им трябват, кой за някаква техника, кой за строителство и така и тези машини за хиляди левове, с които се смята, че заводът се обогатява и разработва, остават да ръждясват с годините. Шефовете си стоят цял ден, чоплейки семки и чат-пат "наглежайки" дейността на работниците. Но иначе взимат тлъстите заплати, защото са поставени на този пост, я от чичо, я от някоя друга роднинска връзка.
Не ми казвай, че тогава всичко не е било толкова корумпирано, само защото всячески са прикривали мизериите! И сега не сме по-добре в това отношение, но вече имаме начини и свободата да говорим, виждаме и разобличаваме истината, но какво от това?! Въпросът е, че не ме можели и продължаваме да не можем да я поправим. Мазните задници са си мазни задници. И преди, покрити с хубави гащи, и сега, останали съвсем без...
Много точен и верен коментар си направила Дарк Лейди, нямам какво да добавя по въпроса