Лъчезар...абе...извинявай, ама защо трябва да повтяряме едни и същи неща по 15 пъти????
Изречението "всички ще имат развен старт, независимо от какво семейство ще са" е направо.....(сдържам се, седържам се, сдържам се, сдържам се....) УЖАСТ!!!! :Х
Как ще стане това? Какво искаш да ми кажеш, че по-заможните родители няма да дават на децата си удобствата, с които разполагат, за да се прирявнят с всички останали и да имат равен старт с тях? За какво всъщност се трудят нашите родители, майки, бащи?? За ПРОГРЕС! Това е прогрес! Да дадеш повече на свето дете, да го възпиташ и обучиш по-добре. Когато ние всички постигнем един и същ стандарт, тогава, логично, ще се борим за по-висок! Ето това се нарича общество. То не е една права линия, а слоеве от богати и бедни, от работници и работодатели, но НЕ МОЖЕ децата да започват с равен старт. Не може! За какво тогава се борят техните родители, като трябва нещата да се поставят така, че да няма разлика дали родителите ти са чистачи или банкери (примерно).?! И дори не става дума само за пари или образование. Става дума за ликс, удобство, пътуване, дом и възможности. Ако искаш едните дрехи вземи....Не може, не може, не може.....!!!! За какъв процес ми говориш?! Този процес може да бъед единствено назад, защото за да приравниш хората трябва да ги върнеш от там, откъдето са тръгнали. В крайна сметка става така, че дори се взимат парите и имотите на трудилите се, за да се дадат на останалите....Къде го видя тоя Прогерс?!?!?!
Да поговорим за генетика. Ако ти е известно, някои черти на човек са заложени още в гените му! Пък за циганите краденето, мръсотията и мързела си им е доказан. Разбира се, не можем да говорим за всички с ощ знаменател, но нека отбележим, че научните ни познания са достатъчно напреднали, че да говорим за генетични процеси и наследтва. Понякога, при приложени еднакви условия и обучение два индивида се развиват различно, именно заради гореспоменатите фактори. Не ме карайте да говоря като на 3-годишни.....
Всичката тази идея за "равност" м/у хората, не само е меко казано малоумна, но и ще си остане (позволявам си да говоря в бъд.време) само и единствено идея!