Цитирай Първоначално написано от acleverboy
Цитирай Първоначално написано от kristo
Цитирай Първоначално написано от acleverboy
Някъде бях гледал че комунизмът е най-хуманния начин на управление Ама не съм живял тогава и не мога да го потвърдя или да го отрека
Извинявай, но ако някъде започнат да те убеждават, че Хитлер е като майка Тереза, пак ли ще му повярваш? И това, че не си живял по негово време, значи ли, че ще допуснеш това за възможен вариант? По-добре гледай фактите, а не филми в прослава на комунизма. Защото от комунизма по-голямо зло няма. Дори и нацизма, който му е равнопоставен по тирания и зловредност не е успял /понеже е унищожен много бързо разбира се/ да нанесе толкова щети на човечеството, колкото тази безбожна, антинационална и социално-демагогска идеология, наречена комунизъм или болшевизъм по-точно. И общо жертвите на тази идеология, която не изключваш да е "най-хуманната" са изчислени официално на 60 милиона. Така че мисли с главата си, а не вярвай на някакви си филми, които явно са комунистически и пропагандират гнусни лъжи. Доживях да чуя, че най-големите изверги, като Ленин, Сталин, Троцки, Бжержински и цялата комунистическа паплач са едва ли не "светци"
ПП. Между другото да те светна още, че не Хитлер и Мусолини са първите, които създават концлагери, а пръв това го прави техният колега по тирания Ленин. така че аз пък не изключвам възможността двамата да са се учили на "хуманност" именно от колегите си комунисти
Не съм казал че е нещо хубаво,но тогава поне са мислили малко и а хората баба ми е разправяла,че тогава са заплатите са били като секашните,но билетчетата за автобуса са били 6,а не 80ст Хляба е бил 20ст.и хората са си живяли много по-добре от сега(е разбира се с изключение на онея дето са се противопоствяли на БКП-то)
И какво, всичко до яденето и пиенето ли трябва да го свеждаме в тоя живот? Нима не е от значение да имаш право на лична инициатива, свобода и изобщо да се изявяваш като човек, а не да ти контролират живота, както е било през комунизма- ха кажеш нещо, че не си съгласен с комунистическата идеология, ха са те унищожили.
ПП. Между другото ти как си обясняваш това, че Хитлер е бил толкова харесван от германския народ в периода от 1933 до 1945 година? Ами ще ти кажа- защото е направил именно това- дал му е хляб и работа, понеже след Версайския договор Германия е била тотално разрушена. Та Хитлер може и да е избивал евреи, цигани, комунисти и пр., но за немския народ е направил доста положителни неща в социалната сфера. Трябва ли да го оправдаем в такъв случай? Според вашата комунистическа логика да, понеже е стабилизирал страната си икономически. Но според мен не, понеже както при комунизма, така и при нацизма, цената на икономическата стабилност е била десетки милиони жертви. Е, затова аз не подкрепям нито едната, нито другата идеология. Но и демокрацията е една лъжа, понеже също е неприложима във варианта, в който ни я тикат в лицето. Просто трябва умерен национализъм, базиран на спазването на човешките права и свободи/включително и на тези на малцинствата/ и социална стабилност, гарантирана не от социалистически методи на национализация, коопериране и пр., , а на умерена намеса на държавата в развитието на икономиката + задължителна пазарна икономика и капиталовложения.