- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Windows Vista Aero срещу Linux Ubuntu Beryl
Ами какво да ти кажа приятел, виж това е много относителен въпрос зависи какво е предназначението на ОС в случая Линукс има по голяма производителност и над 200ядра (срещу само едно за Windows - Kernel32.dll) Което го прави по добър за работа по добър за съхраняване на база данни и така нататък но ако е само за забавление няма смисъл да товарим машината с Линукс.
Лично аз към началото на октомври си сложих Vista.Ultimate.x64 Ами да ви кажа чесно впечаатленията ми са много смесени, в смисчл че графичен интерфейс много добър 3D икони просто чудесно, но като цяло е голяма пръчка много шум за нищо в смисъл претрупан е от излишни програми кодеци и приложения които никога и за нишо няма да влязат в употреба на обикновения юзър който ползва пц-то за чат музика игри и филми !
И това което ме учуди е големия спейс който ми зае 12.7GB безбожно много, не че нямам свободно място ама все пак за кво са ми всички онези брадясали програми които никога няма да използвам а само ще ми бавят пц-то
Прекрасно е да бъдеш скромен, но не следва да бадеш равнодушен, а да имаш позиция!