Попринцип доколкото знам и аз, това че си реаргирала така на мантуто, не означава винаги че си болна от ТБ. Не се стряскай толкова. Много хубаво, че лекарката те е пратила на изследване - ПРАВИЛНО е! Предполагам, че е кръвно - таман миналата година и мен по тва време ме изследваха за ТБ(пневмония с плеврален излив). За графията не се притеснявай - не е полезна, но няма да те увреди толкова много - аз имах 4-5 снимки + скенер заради пневмонията. Ваксините нали са ти сложени (говоря за тази за ТБ)? Също така, обърни внимание на това, ако се наложи се кнсултирай и с други специалисти. ТБ не е безобидно заболяване, НО се ЛЕКУВА (за бога, 21 век сме), не се плаши излишно!

Момчето по-нагоре ти е отговорило много добре и съм сигурен, че е доста по-компетентен от мен и предполагам, че ако имаш още въпроси ще ти ги отговори. Не се стряскай.

БТВ малко офф към batkodoki:
Попринцип нали БДЖ се слага там след раждането и после през определен период се реимунизираш при нужда? Когато, като бебе са ми я слагали е нямало белег (и сега няма), към 7-8 годишна възраст при отрицателно манту са ме реимунизирали и от тогава си имам средно голям белег, тва дали означава, че съм нямал защита до 7-8 годишен? (не че е толкоз важно де, но съм се чудил тва)