Тактика ... не може да се каже, че имам някаква особено тактика, но като ми дойде музата да уча, си имам някакви навици. Приемрно като уча по някой разказвателен предмет отивам някъде, където е тихо без никакви източници на шум, гробна тишина, за да мога да се съсредоточа и първо прочитам веднъж урока, след това всеки абзац по отделно и си подчертавам най-важното. Наскоро запончах и да си разказвам уроците на глас, защото при нас учителите искат да им разказваме уроците, а не да ни задават някакви въпроси и ние да им отговаряме, както съм свикнала. Друго какво ... примерно по английски думичките, които не мога да запомня ги пиша по три реда. Също така чета и книжки на английски, за да мога да си упражнявам езика. Хубаво е и на глас да се чете. По някои предмети си водя и записки в час за нещата, които не ги пише в учебника, учителите се впечатляват от това да запомниш нещо, което те просто са споменали, а в учебника го няма.
Ми мисля, че е това.
А да седиш и да учиш 5 часа и накрая да имаш 2 ... ??!?! Не можеш да запомниш материала ли или по принцип така бързо забравяш?