.

Виж резултатите на анкетата: Искате ли да напуснете България?

Гласували
439. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • НЕ

134 30,52%
  • ДА

249 56,72%
  • Не знам (още не съм решил)

56 12,76%
Отговор в тема
Страница 11 от 16 ПървиПърви ... 789101112131415 ... ПоследнаПърви
Резултати от 251 до 275 от общо 376

Hybrid View

Аз искам да напусна България и не само, че искам, а и даже ще го направя. Не виждам тук как мога да се развивам, не виждам бъдеще ... всеки път когато се разхождам из родният си град София се отвръщавам от него... една европейска столица, която сякаш няма нищо общо с Европа...и не само това разбира се, комплексно е всичко. Сега уча усилено два езика и се справям добре с тях, а най-вероятно от другата година ще започна и трети. Просто няма тука за мен живот!
    Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

http://www.vbox7.com/play:21a70aa5

Да... бих напуснала България. Бих напуснала България, защото ми писна да живея в центъра на хаоса! Писна ми да съм жертва на несправедливости.. или просто жертва на системата.. .
    Моята страна трябва да ми дава сигурност.. (а не чичко полицай да ме гледа мръснишки изпод вежди.. да предлага да ме пребърка... защото под блузата си крия бомби... или пък да ми предлага да пушим трева в колата му..) |не визирам един единствен полицай ! |
    Моята страна трябва да ми осигури възможност да получа образованието, което искам (а не учителката ми да играе покер на последните чинове с учениците; не да дреме пред някое списание цяла година.. и накрая да тръгне да пише оценки)
    В моята страна няма да ми се наложи да вися по спирките 40мин. минимум.. или пък недай си боже на гарата, където честа практика е влак да няма.. понеже циганите крадът жици.. или релси.. или де да знам и аз какво!
    В моята страна не бих могла да се изгубя.. защото има табели навсякъде (а не една табела УЖ упътваща към едно и също място да е със стрелки в противоположни посоки)
    В моята страна аз няма да стискам чантата си всеки път като се кача в градския транспорт в очакване някой да ми я дръпне.
    В моята страна, когато е обявен час за дадено събитие винаги се спазва с точност до секундата...! а не с няколко часа закъснение!
    и т.н. и т.н. и т.н.
    И в следствие на това... идва логичния въпрос -> България ли е моята страна???
    Да, това е мястото, където съм родена! Да, тук са всички мои роднини и приятели... Но моето място.. тук ли е?
    Обичам България, но както казах и в една друга тема.. повече обичам себе си... Да, бих напуснала България!
    If you want to know where your heart is... look where your mind goes when it wonders....

Не!Не искам да напускам България.Искам да отида уча на запад,но ако това стане-после ще се върна.Искам съпруга ми да е българин,децата ми също.
    На тези,които искат да я напуснат,прав им път. : )
    Hear this voice from deep inside
    It's the call of your heart
    Close your eyes and you will find
    The passage out of the dark..

Определено ще се махна оттук

As life is not always light, I don’t need to fight

Цитирай Първоначално написано от marilyn
    Аз искам да напусна България и не само, че искам, а и даже ще го направя. Не виждам тук как мога да се развивам, не виждам бъдеще ... всеки път когато се разхождам из родният си град София се отвръщавам от него... една европейска столица, която сякаш няма нищо общо с Европа...и не само това разбира се, комплексно е всичко. Сега уча усилено два езика и се справям добре с тях, а най-вероятно от другата година ще започна и трети. Просто няма тука за мен живот!
    Когати се научиш, че се пише отврАщавам, тогава ще се реализираш момиченце!

Искам да напусна плевен
    И да си отида в родното градче Смолян При гаджето

Супер фен Аватара на ThePowerOfLove
    Град
    В страната на Любовта ;]
    Искам, да. Но си мисля, че няма да стане. Ако случайно се получат нещата както си ги мисля ще се опитам да взема и родителите ми при мен, защото не ми се иска да ги оставя в мизерията...Само това ме спира да замина при 1ва възможност
    Натанаил Хаутърн някога е написал: ”Нито един човек за каквото и да е продължително време,не може да е с едно лице за себе си друго пред околните без накрая да се обърка кой образ е истинския.”

Естествено е, че всяко начало си има и край. Но краят идва по различно време. Всички сме виждали влюбени двойки, държащи се за ръка, а с другата ръка държат бастуни.

Бих я напуснал с удоволствие! Тъжна държава с тъжни и проблемни хора в нея. Комплексирани, озлобени, завистливи.. Единственото хубаво и то е ужасно красиво е страхотно красивата и разнообразна природа събрана на толкова малка територия. Ако ги нямаше хората това щеше да е рая на земята.

Супер фен Аватара на AnIcHkAtA
    Град
    София
    Не съм решила, но като гледам накъде вървят нещата...
    Не си до мен да видиш плача ли, целувките за други харча ли.Няма начин да знаеш, че сърцето ми цялото е пълно с теб.
    И вечер спя до телефона си, но лъжа пак с колко лягам си.Не, не искам да знаеш, че в леглото ми само тишината лежи...

Цитирай Първоначално написано от dragan4o
    Бих я напуснал с удоволствие! Тъжна държава с тъжни и проблемни хора в нея. Комплексирани, озлобени, завистливи.. Единственото хубаво и то е ужасно красиво е страхотно красивата и разнообразна природа събрана на толкова малка територия. Ако ги нямаше хората това щеше да е рая на земята.
    А западняците и американските олигофрени са най-прекрасните и добри хора на света, нали...
    Иди в чужбина, бягай, те ще ти сипят да ядеш там... Има да им слугуваш за жълти стотинки сравнено с техния стандарт. Верно, определено сравнено с българския стандарт ще е по-добре, но сравнено с техния ще си като циганите...

Много пропагандни американски филми са гледали ,как някой отива беден и неграмотен в Америка и става милионер.

Повече от фен Аватара на windowlicker
    Аз живея извън България и сега ще изредя няколко причини, заради които не бих се върнала да живея там:
    -защото тук се чуствам по-сигурна или може би по правилно е да кажа, че в България ама въобще не се чувствах сигурна. Направо си ме бесхе страх.
    -защото ако не дай си Боже някой ме беше изнасилил, докато вървя по една от немалкото неосветени улици (да не се случва на никого...) най-вероятно нищо нямаше да се случи на престъпника. Нали чета онази ужасяваща тема от форум "Секс".
    -защото не искам като се разболея лекарите да не искат да ми казват какво да правя след операция, освен ако не им дам някакви си 100 лева "Дарения" за уред, който И на мен ще се налага да ползвам (това се случи наското с един роднина).
    -защото тия бездомни кучета някой ден ще ме изядат жива и на никой няма да му пука.
    -защото мангалите имат повече привилегии от нас БЪЛГАРИТЕ.
    -защото турците имат повече привилегии от нас българите...
    -защото не искам като вали и вървя по тротоара някой с кола нарочно да мине съмнително близо до мене само и само да ме изпръска
    Това е за момента, ако се сетя още нещо ще продължа

Цитирай Първоначално написано от Rodolubec
    Много пропагандни американски филми са гледали ,как някой отива беден и неграмотен в Америка и става милионер.
    Да, за тея американски филми трябва да се направи отделен жанр- филми за бавно развиващи се

Град
    бълХаристан
    аз принципно съм гражданин на света - роден съм в една държава, живея в друга (България), мечтая да живея в трета. общо взето родина нямам и нищо не ме спира да отида където и да е.

не съм още 100% убеден, че искам да замина завинаги някъде. просто може би ще отида да уча в швеция или финландия (въпреки че финландския е голяма бариера - няма научаване това нещо...), там защото образованието е безплатно. след това не знам, може и да остана, може и да отида другаде...
    общо взето само приятелите биха ми липсвали, но има телефони и скайп, а и самолети и за 2 часа съм си пак тук!

както се казва в моя любим филм "the world is yours!"

Това е много интересн въпрос но аз не смятам да напускам нашата родина имам предвид може да отида на екскурзия нещо но да се върна искам тук да живея тук е моят живот тук е моята родина

Град
    Buenvenida a Tijuana (*)
    При първата се появила възможност на драго сърце ..
    Като не знаете да губите, няма да играете!

Пожелавам на всички, които искат да се махнат от България, да го направят. И дано никога повече да не се връщат тук
    Scorpions forever!

Цитирай Първоначално написано от StillLovingYou
    Пожелавам на всички, които искат да се махнат от България, да го направят. И дано никога повече да не се връщат тук

Голям фен
    Ако имам възможност бих напуснала БЪЛГАРИЯ за определен период от време 1-2-3 години(ако издържа въобще толкова време),но не и завинаги,защото се ГОРДЕЯ ЧЕ СЪМ БЪЛГАРКА по ред много причини...
    Ако искаш да се почувстваш богат,преброй онези твои неща,които не си купил с пари!

Ами от една страна искам,но от друга искам да си седя в България.Все пак тука съм родена и тука е всичко,което имам.Но дори един ден да се наложи да замина бих се върнала А и определено не мисля,че в другите страни няма такива проблеми както тука.Всяка една страна си има проблеми и това няма да се промени.Единственото,което може би е по-различно е това,че в другите страни има повече дисциплина и хората си спазват законите,не е като тука пълно беззаконие цари от всякъде.И великите ни политици само ламтят по всички телевизии колко много работа са свършили.

Фен
    Град
    Варна
    България запада...не виждам бъдещето си тук

Можеби запада освен заради политиците и заради тези, които я напускат точно.

Ми как няма да я напускат хората, като държавата, образованието и всичко останало става все по-зле. То така излиза , че университетите тук стават по-скъпи от тези в чужбина, а не са по-добри. Красива природа на България вече не остана. Има само къстчета от нея. Имахме толкова хубаво черноморие - сега имам направо антипатия към морето. Туристите идваха, защото беше спокойно, различно от в тяхната страна. В стремежа си да сме еднакви с Испания , Италия и тем подобни, загубихме и последният "коз". Сега където и да се обърнеш - грозни хотели. Кой е виновен ли? Еми всички. Каква файда да останеш в България и да не правиш НИЩО?! Разбирам да имаш някакви големи проекти за държата, ама иначе?

По темата: искам да живея в Австралия. Да уча в Париж. Да пътувам. Мечтата ми е да бъде писател ( тип Джефри Арчър ) Жалко, че не съм толкова добра

Повече от фен
    Da
    (sun)~{}*

Супер фен
    По принцип искам да ида да уча в чужбина след 12 клас, но се съмнявам, че дотогава ще се откажа.. Не ме е страх дали няма да вляза, все някъде ще се намери място като се стегна- страхувам се от това, че всички говорят колко трудно е приспособяването, че се чувстваш чужд цял живот, че хората те гледат накриво, като чуят, че си от България и като цяло, че животът там бил мноого по-труден, отколкото си представяме и всичко това ме кара да си мисля, че ако отида там ще полудея А защо ли ? Защото достатъчно съм видяла в България, за да ме накара да се откажа да живея тука

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си