.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 25

Hybrid View

Немски език

Най-лесно и ефективно можеш да научиш език, когато си общуваш с чужденци.Пример: Х иска да научи италиански, но това, което му преподават в училище, някак си не достига.Скоро Х се мести в Италия и там научава италианския перфектно.

...или...

Y не знае и грам руски, но си чати с едно русначе, което успява да го научи поне малко на езика.

Моята молба е - знаете ли къде в интернет може да се гледа онлайн Pro Sieben или друга немска телевизионна програма, която е забавна и едновременно с това полезна?

Благодаря на отзовалите се!
    ,,....Бъди това, което си, радвай се на малките неща в живота, да не ти пука какво мислят другите за теб, пък каквото ще да става...."

Оф,човек не че мога да ти помогна,ама просто не мога да се сдържа да не си изкажа отегчението,отвращението... пф...от тоя шибан гаден шибан език...

Баси наистина е адски трудно...особено ако си по-глупавичък

Ха-ха, явно си имаме върл противник на немския!
    Сега сериозно - всеки си има право на мнение...Така например аз не харесвам турския и т.н.

Всъщност аз съм пълната противоположност - напоследък езикът доста ми допада и се справям добре с него в у-ще(по моя преценка).
    Просто желая усъвършенстване.

btw, момиче съм, само за информация...
    ,,....Бъди това, което си, радвай се на малките неща в живота, да не ти пука какво мислят другите за теб, пък каквото ще да става...."

Мега фен Аватара на Disrespect
    Град
    Варна
    на нас директорката ни преподаваше по немски и като говореше все едно слушам оня балък Шитлер..

бахти от 3 години учене научих само Was trinken wir?...
    Никой днес не е невинен
    избрахме бъдеще сами
    това, което ни очаква
    мъчително-жестоки дни

Град
    EastPerih (Исперих)
    ми аз от 9 години учене и кво научих-почти нищо.едно добър ден и довиждане.

Иванчо имал странна болест-всеки път когато запалел цигара пред баща си му потичала кръв от носа...

Мега фен Аватара на shadow4e
    Град
    София
    Аз много обичам немския и много ми се ходи пак в Германия /Дрезден/ да науча още. Там хоата говорят по-меко езика и като цяло са по-дружелюбни
    Английски уча от много време, но този език просто не ме влече, адски безразличен... без никакви чувства. Затова и нищо не го разбирам, а осъзнавам, че ми трябва, но....

Супер фен Аватара на FelisDirus
    Цитирай Първоначално написано от _Becko_
    Разликата между немския, който учим тук и немския, който се изучава и говори там е от земята до небето!!!

То с почти всички езици е така и затова ме е яд много. Аз уча френски и доста ми костваше, за да го проговоря. Сега смея да твърдя, че го знам, ходя по изпити, взимам сертификати (иначе кой ще ми признае 5те години в езикова гимназия).
    И въпреки това, когато се заговоря с французи, е някакъв ад, макар че те много ми се радват. Истината е в езиковата среда
    Собственост на Canis_Dirus

Цитирай Първоначално написано от _Cuddly_
    Цитирай Първоначално написано от _Becko_
    Разликата между немския, който учим тук и немския, който се изучава и говори там е от земята до небето!!!

То с почти всички езици е така и затова ме е яд много. Аз уча френски и доста ми костваше, за да го проговоря. Сега смея да твърдя, че го знам, ходя по изпити, взимам сертификати (иначе кой ще ми признае 5те години в езикова гимназия).
    И въпреки това, когато се заговоря с французи, е някакъв ад, макар че те много ми се радват. Истината е в езиковата среда
    Така е. Всяко лято идва една приятелка от Швейцария, която говори френски. Живяла е 7години в България и може да говори и български, но с мен категорично отказва, за да мога поне да упражнявам френския, че иначе тия 5год от гимназията са загубени. Всъщност добре, че е тя, иначе до сега да съм го забравила съвсем. 1година може да не го говоря, но тя като дойде 1вия ден ми е адски смотано, защото я разбирам, но ми се връзва езика, но на 2рия ден (след като вече съм прекарала цял един ден с нея) започвам дори да мисля на френски.

Иначе.. само практика му е майката.

...и много немски филми, книги, сайтове.... пф аз поне така си 'опреснявам' френския, че ако трябва да разчитам на смехориите, дето ги уча в университета....
    Разорена съм, но щастлива
    Бедна, но мила
    Висока, но здраво стъпила на земята
    Нормална, но обсебена
    Загубена съм, но пълна с надежда.

Голям фен
    Град
    Констанц
    искам само да кажа на всички ,които са силно против немския ,че това е един прекрасен език стига човек да си даде малко зор и да има желанието да го научи нещо. Освен това записите от разни учебници ,които се пускат в училище нямат почти нищо общо с немския, който по принцип се говори в Германия.

А сега по въпроса аз сега съм си в бг и за съжаление тука хващаме само deutsche welle където говорят немски какъвто аз за 3 години в Германия 1 път не съм чула мога да ти препорачам само сайта на ртл http://www.rtl.de/news/rtl_aktuell.php там има поне малки видео новини.
    Аз съм човекът, когото тормозеше като малък
    Аз съм човекът, който ти изглеждаше жалък
    Аз съм човекът, който те отвращаваше
    Аз съм човекът, на когото се подиграваше
    Ти мислиш, че е готино да си свиреп,
    Но и аз съм Човек - като теб.

Супер фен Аватара на FelisDirus
    е чак пък прекрасен.. звучи ми твърде грубо

аз принципно бъкел немски не знам, но едно лято работех в Duni Royal Resort и там яко немци, та се наложи да науча 10-15 фрази и числата

все още мога да ви попитам дали искате наилонова чантичка
    хаххаха
    Собственост на Canis_Dirus

Мега фен Аватара на RoyTheReaper
    Suomi hallitsee.

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Дойче спрахе - швере спрахе, не? Немския не е това, което беше.
    Не като Гюнтер да ти каже "Was w
    Grumpy old madman

емиииии принцино език можеш само до на учиш мноого трудно, трябва си серионзо обучение, дали в училище, даил на учоци или някъдхе другаде.... особени пък немски...тррухден езьик е, ам примерно аой сиучла в училише няколкйо години и след товас имаш контаекти с некци, ще тиенпо-лсено да го научих
    немсия и на мен ми ахресва, даже серионзо се замислям далий и аз дас не се захвана с неги от докгодина

имаш 1 саит с онлан теле=фвизии, ама май биах само българс9ки, нен съм съгурна...

руския е лесн, в училищег о уча като втори рзик, 9учитхлея е просо под всякакое критика, така, чр глдам да се спрявам сама) ииии ми е доста лесен..сигурн ми върви просто ахх

Your worst enemy is your self
    Will you fight, or give in?

Супер фен Аватара на Exothermic
    Хъмм,какво му е толкова трудното на немския,
    на мен пък ми е супер лесен...
    А относно къде можеш да гледаш Pro Sieben онлайн,не мога да ти помогна, преди знаех един сайт и там можеше да гледаш почти всички немски (и не само) телевизии,потърси го в гуугъл...
    Аз лично си тренирам немския като си пиша с швабчета,преди
    гледах и разни телевизии,но ми ги спряха ,още ме е яд
    за детските канали
    “The Wu ist the way, The Tang is the slang, The Clan is the fammily”
    ... I`m fighting a holy war in the mental! ...

Мега фен Аватара на hahavteen
    Град
    Германия
    [quote=Canis_Dirus]Дойче спрахе - швере спрахе, не? Немския не е това, което беше.
    Не като Гюнтер да ти каже "Was w

Супер фен Аватара на ABSOLUTme
    Град
    вввдотайемапигдотком
    Език се учи най-добре на място.Или в краен случай - от хора,на които е роден.Тая работа в училище е балъшка история - учиш,учиш,и като ти се наложи сам да се оправяш в чужденеция - гледаш като теле няколко месеца(в най-добрия случай),докато свикнеш..
    Feel my sin..Feel my sound..So baby,come on in...

Мега фен Аватара на Pedigree
    Град
    на стола
    В училище език не се учи.
    Аз уча немски от три години,имам все шестици,а освен Ja Ja Ja ... Wunderbar,друго не знам.

Благодаря, много благодаря!Не очаквах чак 2 страници по темата ми...И все пак, мерси на тези, които се постараха!Език lernen + чужда страна = Super!Der Hammer! Или там каквото е....
    Ако има още хора с линкове, нека заповядат!

Цитирай Първоначално написано от Pedigree
    Аз уча немски от три години,имам все шестици,а освен Ja Ja Ja ... Wunderbar,друго не знам.
    Повярвай ми, училището в което бях не е място, където се учи език... това е Мястото, където се учи език.

Мега фен Аватара на Boot
    Град
    occasion avenue
    Цитирай Първоначално написано от Lake_bodom
    Повярвай ми, училището в което бях не е място, където се учи език... това е Мястото, където се учи език.
    Кое училище си завършил ти?

Saatana vittu perkele hate crew!

Езиковата в Стара Загора.

Мега фен Аватара на Pedigree
    Град
    на стола
    Щом казваш.

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Езиковата в Стара Загора.
    А да познаваш една Лили - 2004 випуска трябва да е. С нея бяхме на курс за DaF в ПУ-то. Заваликата беше държала всеки DaF от пъървие и винаги с 3 петици и 4-ка на писмен. Пък й трябваха 4 петици и все не успяваше. Ама тай май и от Хасково да беше.

Ама за една Мая съм сигурен. Една такава - разваля славата на заралиики и говори яко на мИеко. Смисъл и на нИемски говореше на мИеко. МИенза, диер (der), виеген (wegen). Хах големи образи.
    Grumpy old madman

Не.

Голям фен
    Град
    Нейде из Европа, по-точно Виена
    Мога да кажа, че езикът е страхотен
    И училището е много добро място за учене на езика - аз в училищве го научих, имахме си немски преподаватели , та чувах и истиснка немска реч. Като дойдох тук във Виена не съм имала проблеми никога с езика, нито трябваше да свиквам, всичко си им разбирах, а като кажех, че съм тук от 1 седмица и че никога не съм била в Германия/Австрия преди, те не ми вярваха и ме гледаха ей така . Така че с желание език може да се научи и в училище, но много зависи от самите преподаватели. И когато учиш езика в училище учиш по-скоро книжовната му част. А когато попаднеш в средата свикваш с по-разговорната част.
    Иначе сега уча испански и със съквартирантката ми, която е от Перу си говорим уж на испански и тя ме учи на разговорните фрази, ама като чета някакъв по-литературен текст по-трудно вдявам.
    "Es gibt Risiken, die man nicht eingehen darf: Der Untergang der Menschheit ist ein solches."

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си