Здравейте , може ли да ми препорачате някой хубав речник и граматика по латински за самообучение. Мерси предварително
Аз съм човекът, когото тормозеше като малък
Аз съм човекът, който ти изглеждаше жалък
Аз съм човекът, който те отвращаваше
Аз съм човекът, на когото се подиграваше
Ти мислиш, че е готино да си свиреп,
Но и аз съм Човек - като теб.
emi mislq 4e nqma v neta ama toz latinski e ujasen da ti kaja az u4a v medicinskiq i imam u4ebnik no samo u4im nqkakvi organi i skloneniq a ne da govori6
ами аз по принцип питам за някой който мога да си купя защото искам да уча право и ще ми трябват поне някви малки знания
Латинския е чудесен език, направо съм влюбена в него - изключително звучен ... с изключително подредена граматика ... страхотен е. И аз от време навреме отварям учебника да понауча нещо, жалко, че нямам особено мн време. За твоите цели е най-добре да си вземеш еднин учебник - зелен такъв е - отпред с някакъв мъж и пише нещо от рода на IVS EST blala BONI. Този е спец. за юридически факултети, по него е учил брат ми и е написно на достъпен език ... отзад има речниче, където има доста думи ... има приложения разни, някакви речи на известниоратори на латински ... абе як е![]()
Memento moriendum esse!
Аз също се занимавам с латински,въпреки и "аматьорско" за право ако в града ти има книжарница Хеликон можеш да си купиш книжката на Георги Христов Георгиев 7.00 лв е мисля,че ще ти свърши работа .. има и много други .. за по - напреднали и т.н ..![]()
много благодаря за помоща![]()