- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Целувката и тръгването?
Първо ако ми позволиш да изразя едно мое лично мнение - Прекалено много го мислиш! Каквото и да напишем тук, имай едно на ум че ако ти чувстваш нещата по друг начин и изпитваш нужда да направиш нещо дори и някой да е написал изрично да не го правиш - направи го! Няма никакъв смисъл да пренебрегваш сърцето си само заради някакви гайдове направени от хора които дори не те познават. Оценявам труда който си положил за да напишеш всичко това, и ще се опитам да извадя 1 по 1 всичките ти въпроси, иначе има доста голяма вероятност да се объркам.. (Позволявам си малко своеволие да редактирам част от въпросите, надявам се не възразяваш)Първоначално написано от *one_boy*
1. Какво се случва след първата ни целувка?
До колкото разбирам нямаш особени притеснения спрямо самата целувка, което е добре. Гледай я в очите, сякаш след тази целувка светът е спрял и тя е единственото което те интересува. Една чаровна усмивка и няколко мили думи от сорта на "Нямах търпение да разбера усещането от тази целувка, а то надмина и най-смелите ми очаквания.." ще свърши прекрасна работа.
2. Всичко ли ще стане от само себе си ли, или двамата трябва да се разберем за някой неща?
Хубавото е, че макар и да си неопитен си разбрал, че всяка отделна връзка е строго индивидуална (което е и причината да няма 100% верни отговори на твойте въпроси..). Попринцип нещата наистина се случват от самосебе си, но ако има нещо което те притеснява или което искаш да уточните.. Говори с нея! Пълноценните, искренни разговори са ключът към една успешна връзка. Избягвай по всякакъв начин да премълчаваш неща който са важни за теб, макар и на пръв поглед те да изглеждат дребнави.
3. След първата целувка ли започвате да се обръщате мило един към друг или след известно време?
Под мили обръщения предполагам разбираш - "мило", "сладко" етц. Преди да ти отговя бих искал да разширя малко въпроса ти. Дръж се мило с нея много преди дори да сте се целунали (избягвай обаче все още обръщенията), покажи и че държиш на нея и че можеш да бъдеш наистина внимателен, търпелив и мил! Самите обръщения - зависи от човека, но за всеки случай не пришпорвай нещата (И все пак тук бих искал да се върна към онова което написах в началото - Ако изпитваш нужда да я наричаш с мили имена, прави го! Когато си искрен в това което казваш човекът срещу теб ще усети това, и няма да си помисли че избързваш или че не мислиш сериозно нещата които казваш!).
4. Естествено ли става или си говорите за това как да се наричате?
Имаше доста въпроси, който се повтаряха но тези за начините на обръщение доминираха, което ме навежда на мисълта че точно това има голяма стойност за теб. Не мога да те посъветвам много обаче за този въпрос, тъй като това е едно от нещата строго индивидуално за всяка връзка.. Повечето обръщения тръгват от някаква шега, случка или интересно преживяване.. С момичетата с който съм излизал сме имали какви ли не супер странни на пръв поглед обръщения (кифло, говедо етц.) но свързвани с нещо забавно, необичайно те придобиват съвсем различно значение.
5. Веднага след първата целувка ли започвате да се държите като двойка (ходите прегърнати, държите се за ръка...) или пак е след известно време?
Отново зависи, но да приемем че първата ви целувка се случва на първата ви среща (Под среща имам предвид и двамата да излизате с представата че може би бихте искали да сте нещо повече от приятели), ако се целунете в разгара на срещата ви, не виждам нищо лошо да я държиш за ръка докато я изпращаш (не съм особен фен на това хората да ходят прегърнати ... някакси ми изглежда адски сковано.. (лично мнение)). Целувка в самият край на срещатата би означавало че дори и да си се поизложил малко в общи линии си се справил добре, и момичето с радост ще излезе пак със теб. Но отново не избързвай с всичките типични за една връзка неща - изкуствено прибързани е лошият вариант спрямо бавно и естествено придобити навици относно държанието ви един друг.
6. Още при следващото ни излизане ли започваме да се държим за ръце (да ходим прегърнати) или това става постепенно?
Мисля че ти отговорих в горният въпрос на това, но искам да уточня, че макар истинското препятсвие да е първата среща/целувка/етц. Смутът настава на втората среща. Пример: Целунали сте се 1 път преди да се разделите от идеалната среща. Утре ви предстой 2ра такава.. Но какво да правя утре.. Тя ме целуна днес, но утре да я целуна ли веднага, или да изчакам нейната реакция, да я прегърна ли, или просто да я хвана за ръка, да ...., или...., да..., или.... Въпроси много, но както повечето свързани с чувства такива и тук няма 100% верен отговор. Единственото което бих могъл да направя е да те посъветвам за може би трети път - следвай сърцето си и не обръщай прекалено внимание на тези детаили.. Искаш или не нещата ще се наредят от самосебе си. А и .. чувал ли си някой да скъса партньора си от прекалено много държене на ръце
7. Как се разбирате, че вече сте гаджета, особено ако преди това сте били приятели?
Веднага след първата целувка вие преставате да бъдете просто приятели.. След тази целувка ти автоматично придобиваш освен досегашните приятелски, то и партньорски задължения - освен да и предоставяш възможността да споделя проблемите си с теб, и да я подкрепяш в всякакви нейни начинания, ти си длъжен да забелязваш всякакви промени в нея - да и напомняш при всяка удобна възможност колко е красива, колко си щастлив че сте заедно, как усмивката и никога не би могла да ти омръзне и още и още...
8. Да я целуна ли с език още на първата ни целувка?
Недей! Не разваляй красотата и усещането на първата целувка. Една нежна, но уверена целувка ще свърши идеално работата. След нея идва свободата на избора, но между целувката с език и такава без има огромна разлика.. Целувката без език (Но пак еквивалентно страстна) показва дълбоките чувства който имаш към даден човек, и лично мое мнение е, че една такава целувка може да накара сърцето ти да бие в пъти по бързо от колкото една целувка с език някога би могла..
9. Какво правите точно след целувката? Казвате ли нещо или какво?
Мисля че в първият ти въпрос неволно отговорих и на този..
Малко се поотплеснах с написаното, но се надявам че съм бил полезен, и дано не съм изпуснал някой важен за теб въпрос.. Успех с момичето, желая ти го от сърце!
Can love be forgotten?