искам да питам какви предмети трябва за медицина да се влезне и колко трябва да е бала?
кандидатстването става с изпит по химия и биологи, а бала се определя всяка година, в зависимост от броя на кандидатитеи техния успех. Обикновено той е доста висок, но никога не знаеш коя година няма да има достатъчно кандидати и ще се влиза с 3ки
PROUD MEMBER OF THE PACK
еми аз съм 8 клас и след като свърша ще вляза с медицина ако е възможно ! по химия имам 5 за срока (засега) а по биология имам 6 (засега)
Работи за 6-ици, за диплома.
Ходи по олимпиади.
Сработи се с учителите си по химия и био, те да те бутат.
Запиши уроци.(имаш време, де, 4 години)
а след 8 клас немога ли да запиша медицина ?![]()
ъъъ, не...
Можеш да влезеш в НПМГ с химия или биология :P
За да учиш медицина ти трябва завършено средно образование.Ако имаш такова намерение гледай като за начало дипломата ти да е изрядна,щот конкуренцията е голяма...Но до колкото разбирам си малък още и не си наясно с мн неща![]()
Животът не се мери с броя вдишвания, а с моментите, които спират дъха ни.
само един съвет ще ви дам...НЕ ЗУБРЕТЕ......УЧЕТЕ С РАЗБИРАНЕ И СЕ СТАРАЙТЕ ДА РАЗБИРАТЕ ВСИЧКО...щото иначе лошата оценка на изпита ви е в кърпа вързна....личен опит
![]()
Take this broken wings and learn to fly again and learn to live so free
and when we here the voices sing the book of love will open up and let us in
so take these broken wings!
пф, колко е яко от малък да знаеш кво искаш да учиш.
аз като последната година зацепих, че искам медицина?! а в дипломата имам по биология и химия само 4ки, евентуално 1-2 петици!! ако знаех щях да си съдера задника бе:S
нищо, ако не ме приемат психология, догодина ще работя по въпроса.
v NPMG s kakvo se kandidatstva?Az ne sum ot Sf,ama i az iskam da sledvam medicina i 4uh za tva daskalo i zatva vi pitam..Za sroka po himiq i biologiq imam 6,a ina4e i teku6tite mi ocenki sa 6-tici..Първоначално написано от be_true
...
айде бе хора,моля ви,кажете!![]()
...
Специално попитах.![]()
Понеже се кандидатства след 7-ми клас, а ти си осми, вариантът е да отидеш с родител в училището и да поискаш да те приемат.
Ако имат свободни места, държиш приравнителен(предполагам , че е по специалността - биология или химия(щом искаш медицина)) и готово.
По-добро професионализирано средно училище в тази сфера няма да намериш.
http://www.npmg.org/
освен него има и други училища с химия и биология усилено изучаване и едно от тях е 22-ро тук в София...кандидатства се след 8 клас и има добра подготовка по химия и биология...много хора които НАИСТИНА СА учили са влезнали...Първоначално написано от be_true
![]()
Take this broken wings and learn to fly again and learn to live so free
and when we here the voices sing the book of love will open up and let us in
so take these broken wings!