Така, да си събера мислите и да видим дали ще се полу4и нещо свързано..
Първо на първо - съжалявам, но не мисля, 4е има някакво просто и лесно решение, от което вси4ки да останете доволни. И едва ли ти казвам нещо ново, предполагам много си го мислил и ти е ясно. Или ще скъсаш с приятелката си, или ще се дръпнеш от другото моми4е, или ще се стигне до изневяра. Май друг вариант няма
Така.. може би в някакво отношение връзката ти куца. Като под "куца" нямам предвид нещо сериозно. Може да са много дребни нещица, може да е просто липсата на разнообразие. Окей, приятелката ти ти дава много – вси4ко, което си си мислел, 4е може да искаш, и все пак ти гледаш настрани. Може просто да си се събудил един ден и да си се по4увствал ужасен и задушен от идеята колко време си прекарал само с един 4овек и то на тези години. Колкото и да се оби4ате, 4овек винаги се замисля дали не изпуска нещо, дали не се прецаква като толкова млад избира да се обвърже толкова сериозно. Понеже сте били заедно няколко години, знаете си и кътните зъби както се вика и бавно и полека заприли4вате на стара семейна двойка, на която й липсват единствено двете (примерно) деца. Особено пък ако и живеете заедно. Любовта става уважение, разбирателство, привързаност, навик. И сигурността може да се окаже нещо безкрайно ску4но. А за един млад 4овек това няма как да не е плашещо.
Може пък да не опира до това коя какво би могла да ти даде, ами до двете като ли4ности, като разли4ни характери. След като тази колежка не ти излиза от главата, зна4и все с нещо е успяла да те омагьоса. Което пък предполага, 4е това нещо липсва у сериозната ти приятелка. Оф, дано ме разбираш, имам предвид това, 4е просто има хора, които си пасват и такива, които не си пасват като характери.
А пък може и да е някаква моментна тръпка, която след време да отмине и заради която много да съжаляваш..
Апф.. пак се разприказвах. Това горе са просто някакви мои си предположения. Просто исках да ти кажа, 4е в такава ситуация трябва да претеглиш нещата наистина внимателно и пак няма никаква гаранция, 4е накрая няма да сбъркаш.
Виж сега, както и да го погледнеш - не сме на по 50, живее ни се. Аз те разбирам, въпреки 4е сигурно ще се намери някой да каже, 4е си някакъв си, понеже имаш перфектната приятелка, но си мислиш за друга. Оба4е както и да го въртиш, ще се наложи да избираш - новото и привлекателното (но също така и несигурното) или познатото и сигурното.. Дали да сложиш край на години връзка заради по4ти непознат 4овек, от когото не знаеш какво може да се о4аква. Но пък неизвестното не зна4и по-лошо.. може и да е по-хубаво.
Де да знам, затвори се някъде и му тегли едно сериозно мислене. Каквото и да решиш, имай предвид, 4е ще нараниш някого. Не се знае дали въпросната ти колежка би останала много нещастна, ако избереш да не се виждаш пове4е с нея (понеже така и не разбрах дали тя изпитва нещо към теб, какво е това нещо и т.н.), но със сигурност ще разбиеш сърцето на твоето моми4е, ако я оставиш. (И тук, отново с риск да бъда оплюта от някого, ще кажа, 4е това не би трябвало да те кара да се 4увстваш гузен, ако в някакъв момент решиш, 4е не искаш да бъдеш с нея. Малко е егоисти4но, но така стоят нещата..)
А за варианта с изневеряването да не говорим.. Принципно ли4но аз съм против, но пак опира до твоята преценка и твоите разбирания. Той би бил най-прост, наистина – криете се от моми4ето ти и същевременно си даваш време и възможност да прецениш имаш ли някакво бъдеще с колежката. Удобно, но и подло. И все пак си е вариант, каквото и да си говорим...
ПП: Омг, писанието ми е огромно и най-вероятно адски несвързано... И все пак аз не съм съгласна с горните мнения. Само защото си бил дълго време с един 4овек, не озна4ава, 4е си длъжен да останеш с него завинаги. Реши как ще си по-щастлив, просто е – до това опира вси4ко