Много дълги писания има, изчетох само това на Sindel, просто и другите ще стане много, но да си кажа аз мнението понеже съм бил в твоята сигуация преди време с предишната приятелка - при това 2 пъти.
Първо - малко анализ на ситуацията - а тя е патова за теб. Каквото и да направиш все ще ти е гадно в една или друга степен. Ако решиш да не се занимаваш с новото момиче ще ти е гадно и няма да ти излезе от главата много време. Ако решиш да скъсаш с приятелката ти, за да си с другата - ще ти е гадно заради това и поради това най-вероятно нищо няма да излезе с другата. Ако пък решиш да направиш нещо с другото момиче тайно после ще те гложди съвестта. Да идеята е да избереш, това което ще е най-добро и безболезнено за ТЕБ.
Знам каква е ситуацията - бях точно в същото положение - дълга връзка, малко станала монотонна и друго готино момиче, за което нищо не знаех, но се харесвахме. Какво направих - скъсах с приятелката, ходих известно време с новото момиче, но установих, че още не съм прежалил старата приятелка и пак се събрахме ( те не знаеше за другата) - извода - беше ми гадно от скъсването, но ми беше хубаво с другото момиче и ми помогна да си съживя чувствата към старата приятелка и да възродим за известно време силните чувства. Същото нещо се случи и втори път, но тогава вече скъсването беше окончателно. Но това което осъзнах е друго - щом веднъж се появят такива желания, те не изчезват, а винаги се появяват отново и отново. Което пък значи, че във връзката ви нещо куца - на пръв поглед не е така, но всъщост нещата, които изглеждат, че са най-доброто на една връзка са всъщност най-лошите. Ти казваш, че тя ти дава всичко - най-голямата грешка. В една връзка трябва да има нещо към което да се стремиш, нещо което да те кара да потръпваш, да очакваш... Когато имаш всичко наготово всички тези тръпки изчезват и ти естествено почваш да търсиш нова цел. Мъжа е така устроен - непрекъснато да преследва някаква цел, а достигне ли я, просто оставя тази цел и продължава след следващата. Ти си постигнал твоята цел - положил си усилия и си получил всичко и вече няма какво да търсиш в тази връзка. Поне не на този етап. Следващия етап би бил да се ожениш и да създадете семейство, но не се чувстваш готов за това. В момента съм сигурен, че си стигнал до момент, в който чувстваш, че си достигнал максимума на връзката си и просто не виждаш повече накъде може да се развие освен брак, защото вече си постигнал всичко, което една друга връзка би могла да ти даде. И естествено идва момента, в който мисълта за женитба ти се вижда направо ужасяваща - обичаш си момичето, но просто не можеш да понесеш още мисълта да си само с завинаги. И естествено тръгваш да търсиш друго.
Идеята на цялото ми писание е проста, кратка и неприятна - връзката ти се е изчерпала, но просто още не си готов да го осъзнаеш и да го приемеш и да предприемеш съответното действие. Може би просто сте се срещнали прекалено рано, а тя в действителност да е момичето за теб, но просто сте се срещнали прекалено рано. Ако сега решиш да се опиташ да си заздравиш връзката и да загърбиш другото момиче ще се получи за известно време, но след време, ако не пак същото момиче, то друго пак ще те привлече.
Та това което ти предлагам е - щом казваш, че другото момиче е толкова готино - излез няколко пъти с нея, ако решиш може и само да преспиш с нея и ще разбереш какво наистина чувстваш към сегашната ти приятелка и дали нещо ще излезе за по-натам с нея. В моменти като твоя на човек понякога му трябва просто малко разнообразие. Отдай му се. Това ще е най-добрия вариант - ше ти е неприятно заради изневярата, но ще имаш приятни усещания от новото. Във всички останали ситуации само ще губиш.