- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Къде изчезват 40 години история?
Начи когато аз учих ю 9ти или 10ти клас нова история, имаше урок- два за България през комунистическо. Сега в унито бая учим икономическите механизми и прочие.
НО си мисля, че докато не се отърсят хората от това "умилно" отношение към Бай Тошово време от една страна, и пълното отричане и плюене на цял период в историята, от друга... ПО- добре да не се учи.
Ще се хванат два професора , ще напишат два учебника, единия ще пише с умиление, другия ще плюе, а в резултат децата пак нищо няма да знаят. Историята е толкова субективно нещо, че докато има толкова полюсни нагласи в обществото за дадено събитие и период, си мисля, че по- добре да не се учи...![]()
ATAKABG, в България в началото на 20 век не искаш да живееш, вярвай ми...Неслучайно хората са казали "Не Дай Боже живот в интересни времена"
Ти нямай ток, бъхтай на нивата, нямай какво да ядеш, бори се за оцеляване, нека те бомбандират през втората световна, да ти плащат колкото да не умреш от глад, да ти дават хляб с купони по определен грамаж на ден,нека да нямаш нет, климатици, кола, джиесем, и прочие, и прочие, и прочие...
Пък да видим колко ще те е*е дали са интересни времената.
1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
3. Работата е свещена. Не я докосвай!
4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.