Значи първо ще си позволя мнение да ти дам после по темата :
Значи разбирам те прекрасно. Това, че не си като стадото е страхотно, също страхотно е, че се обичате. Но за Бога недей да правиш това сега....не ти казвам, че няма да сте заедно цял живот с мацката ти - напротив искрено ти го пожелавам - и ако ще е така нищо не пречи да изчакаш още малко. Ти си на 18, ОК изживял си много, но не можеш да си представиш колко още има да видиш. Сигурно ти звуча като някой 40 годишен, но е факт. И аз не на 18, а на 22г. до скоро ми минаваха същите мисли през главата, но нещо се случи. Мисълта ми е не прибързвай, дайте си малко време, влезте в университети, почни да изкарваш сам някакви пари, заживейте заедно. Вярвай ми това може да се случи по - скоро от колкото ти звучи. А и наистина, както каза Sindel за 6 месеца дори не се познавате истински, въпреки че убеден съм така ти изглежда. А и поне едно мисля че го осъзнаваш, а именно как ще реагират родителите й ако им се изтъпанчиш и им кажеш че искаш да се жениш за 17 ( предполагам че е там някъде ) годишната им щерка. Определено знам аз как бих реагирал, а далеееч не съм сухар...
А за да ти отговоря поне малко на същинския въпрос - само ти подаряваш годежен пръстен, а не и тя на теб. По традиция е добре да не е евтин, но може да и да е нещо оригинално и символично с перспектива...