Добре си почнал да тренираш от рано. Всяка физическа активност независимо от възрастта ще ти е от полза. Както по-горе се каза по-добре не прави тяга и клекове с щанга. Гледам, че чукове правиш - не е лошо но се посъветвай с някой наистина компетентен, как се изпълняват, защото наистина можеш да си докараш някое изкривяване. Играй с подходящи за теб килограми. Колкото до добавките - пии. Аз пия и нищо ми няма(няма и да ми има, защото добавките са безвредни). Но следвай указанията на опаковките и не пии български(те вече може и да са вредни, защото у нас контрола е страшно занижен). Протеина по-прицип се пие към 24-30 грама на прием(зависи от процентното съдържание) от 1 до 3 пъти дневено(повече вече е ненужно). Гейнър - не е лоша идея, зависи обаче колко килограма си и колко си висок(казвам колко си висок, защото ако си 70кг. и си 2 метра ще си хърбав, а ако си 1.60м. ще си пълен). Но не ти препоръчвам да наблягаш на добавките, а да ядеш. Добавките за това са добавки - да доставят допълнителните вещества, които не си успял да си набавиш с храната. Ако имаш още нещо да питаш - давай.