- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Сестра ми..
Ох хора ще полудея вече не се бъзикам ..Става въпрос за сестра ми.Тя е с 9 години по-малка от мен (аз съм на 15,тя на 6) и не мога да я търпя!Не ме оставя на мира, а дойде ли някой на гости у нас тя започва моментално да се прави на интересна и започва да ме налага .. малка е не ме бие силно ок търпя,търпя ама то ми идва до гуша и ако посегна да я ударя - наще почват да ми се карат.Постоянно ме обижда.МОже би аз го приемам мн навътре ама все пак ми е сестра и на ден по 20 пъти да ми казва че съм лайно и че не иска да има сестра.. мисля че не е мн добре
Постоянно гледа да ме дразнии да ме тормози.Изглежда смешно сиг отстрани ама вече ще получа нервна криза.Мн са ми слаби нервите и не издържам на такъв психически тормоз
Казвала съм на родителите ми и те отвръщат : как може да паднеш на акъла на сестра си достатъчно голяма си.Е не е така! Не обръщам внимание не и обръщам ама то !!!
Ох какво да направя за да се поспре малко, а ако понеча да я бия наще веднага ще разберat .. и ще изопачи веднага истината ...
znam kakvo e
nau4ise da q manipolira6 nqkak
vse pak e malka![]()
Naprimer ne6to q zaintriguvai i ako po4ne da te nalaga i kaji 4e nqma pove4e da i dava6 edi kakvo si ako ne prestane i ako ne slu6a
Ili izmisli nqkakyv talasym koito idva pri neposlu6nite deca
Ako neiska6 va6te da ti piskat gledai te da ne prisystvat
Uspeh![]()
Vsqka gre6ka e 4ove6ka. 4ovek ponqkoga gre6i No 4esto malkata gre6ka golqmo 6tastie ru6i!
amii naistina tfa e mnogo kofti ama moq prat e s 4 godini po malyk ii naprao ne go ponasqm ne mi izdyrjat nervite ama poneje toi nervi mn i maika mi i tq vinagi me za6titava iii taka ne 4e i az ne se 4udq kfo da pravq ama nai dobre e da ne mu obry6tam vnimanie a da otida da kaja na ne6te kfo po to4no govori i kak da ne sko4a da go ovyr6eq
пребий я яко
хахаха
звучи 'малко' грубо,но си е така
после като те дразни ще
казваш,че ще я пребиеш пак
и няма да смее да е толкова отворена
хаха
Кажи й, че ще й купиш голям шоколад Милка, ако е послушна. Или я заплаши с "Хамавото" (С него плашхме братовчедките ми)Кажи й, че казали по новините, че се е появило ново чудовище, което отвлича и изяжда децата, които не слушат по-големите си сестри и ги портят на родителите им.
![]()
Това сега го измислих.
Ама с "Хамавото" наистина сме плашели братовчедките ми
Ако не подейства, номера с шоколада би трябвало да подейства. Ама трябва първо да го купиш, и тогава да й го покажеш. И й кажи, че ако слуша, ще й го дадеш вечерта. Би трябвало да повярва. малките вярват на такива глупости
![]()
Айде и успехи с малкото таласъмче (нищо лично, просто така наричам всички 6-7 годишни)![]()
![]()
Намери и слабото място и почни да я манипулираш и примерно някой път я излови да прави щуротии и кажи ако не престанеш да се закачаш с мен и ако не ме оставиш на мира ще кажа на мама и тате какво правиш нека тогава те накажат и набият.
Това и кажи и ще видиш че ще подейства.с малката ми братовчедка дето постоянно се гнявиме и дразниме и като тръгне да се заяжда аз викам отивам да викна майка ти или баща ти и веднага спира![]()
:P
Неподходящ размер на снимка в подпис!
Хаха,на една приятелка сестричката й е на 3 години,тича из къщата им,не спира да й пищи:"да ти е.ба майката".![]()
Anyway,потърси контакт със сестричката си.Обясни й,че така не е правилно,но недей да й викаш,нито да я удряш.Бъди внимателна,говори й спокойно,ако трябва я подкупи с нещо.Все пак говорим за шест годишно хлапенце,тя не осъзнава какво върши.Ако не стане,просто поговори с вашите.Все трябва да те разберат.
Успех!![]()
Първоначално написано от namina
^^^ пОдкрепям^^![]()
вие пъкс чудовища ще я плаши
че на 9 години е 3 клас брат ми е същата работа
не е бебе ами си разбира ! просто някой път я овикай супер яко - недей да я биеш просто и се развикай ама така че да и се дореве
и след това недей да и говориш докато не ти се извини
или започни по често да гледаш някфи психариики на компа
някаквии кръвища , страшни филми - и като започне нещо да те тормози и кажи че ще ги включваш през ноща на компютъра ! [дори да не признае би трябвало през ноща да се страхува от такива неща]
![]()
Ами просто следващия пък като ти каже нещо и отвърни:"Я,детска градина да отива да спи..." или нещо от сорта...Наистина не трябва да се занимаваш и да си тровиш нервите,какво и идиотче да е е достатъчно малка,не се занимавай...когато ти каже се обърни и не й обръщай внимание!
За цялата ни злоба в сърцето идва ден и всичко се връща... [!]
Долу-горе имам същия проблем с брат си-той е на 9.Наще само ми обесняват, че било смешно да се сравнявам с него и че именно това съм правила, като се връзвам на глупостите му.
Честно казано, не знам какво да те посъветвам.Исках просто да споделя, за да разбереш, че не само при теб положението е такова...![]()
П.С.-Малките деца винаги са по-разглезени в сравнение с големите и кой е виновен за това-родители и роднините, които постоянно повтарят в присъствието на мъника-"Той/Тя е още малък и не разбира...."Дрън, дрън....
![]()
![]()
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Първоначално написано от st1ka
Това да не ти обръщат внимание е подлудяващоПреди около 6-7 години (когато аз бях на 4-5 годинки) кака като не ми обръщаше внимание и откачах. Почвах да се тръшкам, да блъскам като полудяло бях
И това само, защото не са ми обръщали внимание
Иначе е добра идея и ще престане (аз поне престанах... след 1 година
Ама аз съм си инат, де)
![]()
ЦвЕтИт0 ейй мила при мен е същата работа .. не знам вече по-рано си мислех че контролирам нещата ама май не е такаще мисля с кво да я плаша май .. др изход няма
Благодаря на всички![]()
Повярвай ми, докато ваще не се вземат в ръце и не покажат на сестра ти, че не трябва да се държи така с теб, ти си безсилна.Надявам се родителите ти, да имат авторитет и като кажат нещо, мъника да го изпълни и това е....
Просто малките деца стават на разбирадани чорапи...брат ми се държи, като някакъв изпаднал гамен, а е едва 3-ти клас...![]()
порблемът е там че сестра ми слуша родителите ми .. но само тях.Мен ме няма за никваКогато те и се скарат тя ги слуша, но когато аз и се скарам или понеча да я бия .. нищо тя седи отсреща и ми се смее.А наще са си втълили идеята че се бебенея и разбира се отношението на сестра ми към мен е напълно нормално
Ако е нормално защо е само към мен
![]()
Виж как знам,кой всява респект.Ами, мила просто сяда един ден с ваще и им казваш, че сестра ти е нетърпима и, че ти с нищо не си заслужила подобно отношение.Другият вариант е да се правиш на недостъпна и когаоо сестра ти поиска нещо, ти просто да не го правиш.
![]()
Моя брат е на 2 и половина ама ме рита вечеМалкия келеш...
Угаждай й. Покажи й, че си по-добра от вашите и ще започне да те слуша...
Първоначално написано от ЦвЕтИт0
Да ама брат ти не те нарича ''лайно'' и нещо подобно както нейната сестра нали?!???!![]()
![]()
Неподходящ размер на снимка в подпис!
изпозвай че вашите ги няма и я набий хубаво да се научи да те уважава,иначе още повече ше ти се качи на главата![]()
имам абсолютно същия проблем само дето аз съм на 13 и половина, тя е на 5! Ужасна е, не издържам цял ден да ме удря, дразни и обижда! Аз също съм със слаби нерви и направо незнам някой път дали ще се овладея или ще трагна да я бия яко! Не ме слуша изобщо какво и говоря, обижда ме като тебе - лайно, патка, крава, мръсна гадна пикла ми вика, абе не издържам вече! Нямам сили, казвам го на наще и те ми викат че аз съм достатъчно голяма да се сравнявам с нейния акъл и че тя не разбирала, малка била, аз съм била груба с нея, я тя просто дете! Не е вярно това, аз съм груба с нея, когато ме издразни и тя много добре разбира всичко и винаги гледа да ме изкара виновна мене за всичко! Направо искам да се изселя от нас, заради това хлапе. Няма да я издържа дълго! Не се плаши от нищо, опитвала съм да я манипулирам с някоя беля дето е направила, на нея изобщо не и пука, щото знае че наще ще и се скарат и после нищо! Опитвала съм да говоря с нея по нормален начин, пакне става, абе направо нямам думи!Първоначално написано от проблемна
If you do not tell the truth about yourself
you cannot tell it about other people!
Много ви благодаря на всичкиа до gabi_94 не знам какво да ти кажа и на теб
разбирам че положението е абсолютно същото както и при мен просто сестра ми е ужасна.А ние сме и една зодия и това допринася постоянно да сме в дразги и разправий
![]()
Не е вярно, че малките са по-разглезени. Всички така казват, но заради грешките на сестра ми ... аз си го отнасям. Тя е пропушила на 15, аз съм на 17 и изобщо не ме влече тва нещо, но винаги сестрами е по-от мен. Аз ся завършвам с отличен успех, и от две години зимам стипендия, никой не ми каза "евала" сестра ми само е сънувала за стипендия, тя едвам 4 връзваше. Е може би за това се мотивирем да постигна повече от колкото очакват. Пък тогава ще видим, може и да съм по-простия, но може и да съм по-умния. Иначе със сестра ми си се обичаме много. нямаме проблеми, и е супер готина сестра. Разбираме... аве супер еПървоначално написано от ЦвЕтИт0
![]()
Оф абсолютно те разбирам-на 100% същата ситуацияНа всичкото отгоре бедна ти е фантазията как нагло ми отговаря сестра ми като и кажа нещо
![]()
98% от младото поколение харесва чалгата!
Ако си от 2%, които я мразят сложи това в подписа си.
Maybe I'm addicted, I'm out of control,but you're the drug,that keeps me from dying...
all I really know is,you're the only reason I'm trying...
блаааа
към 7-8 се оправят вече
Родителите ти са си изградили начин на възпитание и на контролиране на сестра ти, който ти не спазваш и затова нямаш авторитет в нейните очи. Трябва да попиташ майка си как я кара да бъде послушна и покорна и да спазваш съветите, които тя ще ти даде. Тя все някога ще порастне и ще спре с глупостите си и съм сигурна, че много ще се обичате и понасяте, но всичко с времето си.
Memento moriendum esse!