.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 10 от общо 10
    Супер фен Аватара на sometimes_

Що за здравеопазване?

Един път в годината да ми се наложи да отида на лекар, защото грипа не ме пропусна, и какво се случва... Отивам аз, умирайки от болки в гърлото и главата, за да ми изпишат необходимите лекарства и да ми дадат бележка, но личния ми лекар ГО НЯМА ! Часа е 10:30, а работното му време е от 8 до 16h, на въпросите на пациентите "Къде е лекаря?", сестрите отговарят "Ми незнаем, още не дошъл." , а опашката пред кабинета е като тази в голямото междучасие пред училищната закусвалня. Та се чудя, с такова здравеопазване, до къде ще стигнем?
    I`m trying to make your dreams come true...

Град
    Добрич :o)
    До никъде..

Голям фен
    Град
    Констанц
    абе знам че си права и че тва здравеопазване за нищо не става,но искам и да попитам колко плащат ваще за усигуровка? Без пари никой не иска да ти работи. На мен ми се наложи да отида тук на няколко прегледа и веднага като кажеш ,че си на свободен прием те приемат без час без нищо и после ти садират кожата от 20 до 50 лв за едно поглеждане в носа . Но да ти кажа и другаде не е много по - различно. Аз следвам в Германия плащам си всеки месец по 60 евро осигуровка и по 10 евро потребителска такса за 3 месеца и като отида на лекар и с час пак си чакам поне 1-2 4аса. Тай че споко
    Аз съм човекът, когото тормозеше като малък
    Аз съм човекът, който ти изглеждаше жалък
    Аз съм човекът, който те отвращаваше
    Аз съм човекът, на когото се подиграваше
    Ти мислиш, че е готино да си свиреп,
    Но и аз съм Човек - като теб.

Проблема не е в осигуровките, защото си ги имаме. Проблема е в това, че редовно лекарите не са на работното си място. Случвало ми се е да отида в 11h, а личния лекар да дойде в 11:30 и в 12:00 излиза в обедна почивка. Е, това според мен нито е редно, нито е нормално. Щом аз мога да ставам всяка сутрин в 7h, за да ходя на училище, от къде на къде той ще спи до обяд и ще ходи на работа когато реши?

Голям фен
    Град
    Констанц
    мне според мен проблемът е в размера на осигуровките и от там и на лекарските заплатите, а честно казано за това кога идват на работа е до някаде и до манталитета ни "колкото ми плащаш ,толкова и ще ти работя"...и все пак трябва да не се оплакваме ,че малко или много има някво здравоопазване,ако имаш съмнения гледай "Sicko" на Майкъл Мур
    Аз съм човекът, когото тормозеше като малък
    Аз съм човекът, който ти изглеждаше жалък
    Аз съм човекът, който те отвращаваше
    Аз съм човекът, на когото се подиграваше
    Ти мислиш, че е готино да си свиреп,
    Но и аз съм Човек - като теб.

До колкото съм запозната лекарите си взимат прилични заплати. А като се има предвид, че моя личен лекар е такъв и на всички в града, защото е единствения лекар, май е прекалено нагло да идва на работа, когато сам прецени...

Супер фен Аватара на XceSS
    Град
    Бургас :)
    Здравеопазване и образование в България НЯМА !
    Цитирай Първоначално написано от AnincetoSexy
    Дърпаш кредит .. Водиш я на Слънчев бряг ,там на ресторант .. после на бар ,и към 4-5 сутринта в хотелската стая на 'Чаика' я събличаш .. Ако ти откаже ,значи мнооооого си се прецакал ..

Супер фен Аватара на batkodoki
    Град
    между Риман§Рахманинов
    Цитирай Първоначално написано от Water_lili
    мне според мен проблемът е в размера на осигуровките и от там и на лекарските заплатите, а честно казано за това кога идват на работа е до някаде и до манталитета ни "колкото ми плащаш ,толкова и ще ти работя"...и все пак трябва да не се оплакваме ,че малко или много има някво здравоопазване,ако имаш съмнения гледай "Sicko" на Майкъл Мур

по въпроса за "плащането".
    аз знам колко е в Германия, но очевидно ти - не!

за сравнение в БГ при мин раб запл от 240 лв един ОПЛ /личен лекар/среднопретеглено за страната получава 5700 лева на месец.
    на който му се виждат малко - да става аптекар

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Не 5 700, а 5 700 000!
    Голямо гледане в чуждото канче, тцтцтц!
    Който е недоволен, да кандидатства и да почва да учи! Свободни практики има.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Голям фен Аватара на malko mace
    Град
    edin izmislen sviat...
    Малеее,колко сте зле всички!И откъде знаеш,че получават 5700 лв???Майка ми е лекар и взима 300 лв,това много ли ти се вижда?Учила е 10 години,работното й време е от 7:00 до 17:00...Занимава се с болести,недоволни бабички,ходи по домашни посещения,а накрая-300лв...Че и здравната каса я унижава,взима й от парите...Отделно от заплатата й се плаща на мед.сестра и т.н.!Тъй че не обвинявайте само лекарите!Като са толкова добре,що не станете лекари бе???Да взимате много пари и да спитедокъсно...Ама не,да ви видя какво ще правите без лекари...А,личните лекари май се казваха джипита,а не ОПЛ-Общо практикуващ лекар...Дядо ми,майка ми и баща ми са лекари и всички до един са ми забранили да бъда такава...И баба беше лекар,но почина(мир на праха й)

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си