.

Виж резултатите на анкетата: Има ли полза от разпространяването на информация за този проблем в страни, в които не се практикува?

Гласували
31. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Нямам представа

4 12,90%
  • Не

8 25,81%
  • Да

19 61,29%
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 62

обрязване на половите органи при жените в детска възраст

http://spisania.rozali.com/ot-tq/p5949.html
    Дайте си мнението за това обрязване и по-специално- ще добавите ли още един глас към тази петиция: http://www.petitiononline.com/mod_pe...ed.cgi?fgm2003 или няма, и ако не, ЗАЩО НЕ ? Ако можете да помогнете по някакъв друг начин ще го направите ли или няма? Мислите ли, че е възможно да има друг начин и ако да, ще проверите ли?Смятате ли, че има полза такива неща да се разпространяват, така че повече хора да научат за тях? И ако така смятате, ще направите ли нещо по този въпрос, като например да изпратите линк на абонатите си в скайп или каквото и да е, и защо ???

Не мисля,че ще помогна...и няма да се занивам с петиции и проее...
    Обаче е наистина гадно.И женско и мъжко и сякво...
    Ебаси...

Това подписка за нова война ли е? Не виждам как Америка може да помогне... но пък там има ресурси, може и да се съгласят.

Не става въпрос за Америка. А за това да се даде гласност. Да се събере голям брой гласове, толкова, че да стигне тази петиция до медиите да речем..Да стане обществено достояние. И естествено, че няколко гласа нищо няма да променят. Трябва време и трябват някакви усилия това да се разпространи..

Guest
    Цитирай Първоначално написано от P4ela
    Не става въпрос за Америка. А за това да се даде гласност. Да се събере голям брой гласове, толкова, че да стигне тази петиция до медиите да речем..Да стане обществено достояние. И естествено, че няколко гласа нищо няма да променят. Трябва време и трябват някакви усилия това да се разпространи..
    Ти тъп ли си?
    Това си е като треадиция там.
    Тук, някой меша ли ти се в традицийте?
    Някой, да направи петиция против ПИРОВЕТЕ който стават, когато някой почине?

Не е невъзможно да се променят традиции, всъщност точно това става заедно с промяната на света и с глобализацията. Сега се сещам за един пример- отмирането на традицията в Китай момичетата да носят специални сандали, които деформират глезените и причинявят недът за цял живот. Факт е, че вече почти не се практикува (момиче съм)

Мега фен Аватара на sherry
    Град
    ~KisS ThE RaIn~
    Потресена съм!
    Това е много по-зле от обрязването на момчетата, на тях им махат само една кожичка горе, а на тея момичета! Да й отрежат клитора и срамните устни, да я зашият и да й оставят малък отвор Господи, това е егати касапницата!!!

Баси традицията, това не е човешко. Не мисля, че може да се считат за близки до Бога заради това "свещенодействие", имайки предвид как рискуват живота на децата си и им причиняват болка.
    Ако ме прогониш, ще изгасна.
    Ала доближиш ли се, ще се стопя.
    Да те имам е така опасно!
    (Да те нямам значи да умра.)

Град
    EastPerih (Исперих)
    вии наред ли сте ве?!?!?

Иванчо имал странна болест-всеки път когато запалел цигара пред баща си му потичала кръв от носа...

Град
    София
    Оставете вие традиции, и липсата на удоволствие.
    Отвратителното е, че има инфекции, болки и смъртни случаи.
    Диваци!

Аз се изненадвам от факта, че някои чак сега го разбират този "обичай"... Май не ходите на училище много? Не диваци - фанатици.

Мега фен Аватара на quench
    не виждам какво ни влиза в работата тоя въпрос изобщо

друга култура, ало?

все едно да кажете, че ацтеките са били диваци, само защото са колили по няколко хиляди души на ден, за да принесат сърцата им на своите богове?!

никой няма право да съди друга култура и да й налага своите идеали

когато видите човек от друга култура, можете да го възприемате като извънземен
    Be proud in your arrogance

http://vbox7.com/play:eca29fe0

тея луди ли са бе
    горките момичета

Супер фен Аватара на GreenFairy
    Град
    В сърцето на слънцето
    Според мен тва е доста гадничко...

Мега фен Аватара на RoyTheReaper
    Когато става дума за такава нечовешка жестокост, мога да кажа само едно: СЕРА ИМ НА КУЛТУРАТА!

Супер фен Аватара на FelisDirus
    Що за малоумна тема? Ейй, да не видите нещо от Вили 'начи.. пфу
    Собственост на Canis_Dirus

Мега фен Аватара на Decu
    Град
    Софето :D
    Ужас
    What you give is what you get!

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    друга култура, която застрашава здравето и живота на собствените й членове и то заради какво???

Даже в Корана не е предвидено да се прави това, нито има някакви други бенефиций, освен факта, че по този начин приравняват жената до предмет и я поставят на едно ниво със копието или каквото ползват.

Обрязванията рядко стават дори с бръснач, а по- често с парче ламарина или стъкло, опасността от инфекции е огромна, а обрязванията могат да бъдат няколко вида- от просто ритуално изрязване на част от клитора, до премахване на клитора, външните и вътрешните срамни устни. След това момичето не само не може да изпитва удоволствие от секса, но за нея това е мъчение, а раждането на деца истински ужас.

Ебем ти и културата, където раждането на дете трябва да е толкова обременяващо..

Културата и традициите не са нещо, което не може да бъде променено, иначе и сега щяхме да си живеем в юрти и прочие дивотии...
    Било е култура и като се строи нова сграда, в основите да се вгражда някоя девойка, да почнем ли да погребваме фешънки по моловете??? По стара българска традиция...
    Само да добавя.. След като се обреже мястото се зашива най-често с котешко черво.

Голям фен Аватара на techCandy
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от quench
    не виждам какво ни влиза в работата тоя въпрос изобщо

друга култура, ало?

все едно да кажете, че ацтеките са били диваци, само защото са колили по няколко хиляди души на ден, за да принесат сърцата им на своите богове?!

никой няма право да съди друга култура и да й налага своите идеали

когато видите човек от друга култура, можете да го възприемате като извънземен
    О, хайде бе! Като чуя някой да ми се оправдава с култура почва да ми
    се драйфа. Направо не мога да повярвам, че използваш това като довод, и че правиш толкова жалко сравнение...Нека си имат културата и нека си живеят в мизерните колиби, не ме интересува, никой не им се меша, но това е варварство. Живеем в цивилизован свят, или поне ние. Тия жени няма кой да ги защити, така е устроен света им, това не е намесване в културата, това е защита на човешките права! Ебаси!

Give me your best shot motherfucker!

И как точно предлагаш да се защитят тези права, а?

Мега фен Аватара на Disrespect
    Град
    Варна
    доооста културно..

аз като чуя или прочета думата 'обрязване' се хващам за мъдите и ги пазя като очите си да не дойде случайно някой Хасан да сече..
    Никой днес не е невинен
    избрахме бъдеще сами
    това, което ни очаква
    мъчително-жестоки дни

Супер фен Аватара на ABSOLUTme
    Град
    вввдотайемапигдотком
    Цитирай Първоначално написано от Fuckin'Hostile
    И как точно предлагаш да се защитят тези права, а?

Ти за правителствени и неправителствени организации да си чувал?Те хората се опитват да наравят нещо,ама само с баене не става..

Ето няколко сайта(не са свързани с обрязването,а с глада в развиващите се страни) - който иска може да помогне само с цъкване или с отговор на елементарен въпрос,който не иска - да ходи да се наплюска,докато му стане тежко и да си мисли,че това не го засяга!

FREE RISE

One click,One meal!

Click to give Free Food.

7000 die everyday.
    Feel my sin..Feel my sound..So baby,come on in...

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Ще си спестя "хумористичните" неща, които ми хрумнаха по темата (евентуално да ги напиша в тема в "кофата", ама там нещо ми трият темите - днес изтриха една "расистка").

Та - това е, братя и сестри, положението. като му деойде времето ще престанат. както са спрели скопяването на момчетата по хоровете в Средновековието, или както Империята на майте е стигнала до крах. Всяко нещо с времето си.
    Grumpy old madman

Много трогателно, но аз питам конкретно за обрязването.

Звучи разумно^^

Супер фен Аватара на ABSOLUTme
    Град
    вввдотайемапигдотком
    Цитирай Първоначално написано от Fuckin'Hostile
    Много трогателно, но аз питам конкретно за обрязването.

Айдее,бъди верен на стрейт едж идеята,въпреки епизодичните си залитания встрани.Напъни главния,осмисли казаното от Вили и запази мълчание.Нали знаеш,по-добре така да те мислят за тъп,отколкото да си отвориш устата и да разсееш всички съмнения.
    Feel my sin..Feel my sound..So baby,come on in...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си